Resim Heykel Seramik Fotoğraf Yarışmaları


,,,


BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 1. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN RESİM YARIŞMASI 

Son başvuru tarihi: 16 Ekim 2020
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ülkemizdeki üniversitelerde öğrenim gören genç sanatçı adaylarını destekleyerek özendirmek, yeni ürünler ortaya koymalarını sağlamak ve Çağdaş Türk Sanatına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Üniversite öğrencileri için Resim Yarışması’nda adaylar başvuruları e-posta ile
gerçekleştirilecektir. Başvurular sonrasında ilk değerlendirme, Seçici Kurul tarafından adayların e-posta ile dijital ortamda gönderdikleri eser görselleri üzerinden yapılacaktır. Ön elemeyi geçen eserler, eser sahipleri tarafından, elden ya da kargo yoluyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne teslim edilecektir. Teslim edilen eserler Seçici Kurul tarafından değerlendirilerek ödül kazanan eserler ve sergilenmeye değer bulunan eserler belirlenecektir.

KATILIM KOŞULLARI
* Yarışma konusu serbesttir

* Yarışmaya, Türkiye Cumhuriyeti Üniversitelerinde kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (yabancı uyruklu öğrenciler de dahil) ile son bir yıl içerisinde bu programlardan mezun olanlar katılabilirler.

* Yarışmaya gönderilen eserlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine aykırı olmaması
gerekir.

* Katılımcıların eserleri ile birlikte, öğrenci ise öğrenci olduklarına dair son 1 ay içerisinde alınmış öğrenci belgelerini, mezun ise mezuniyet tarihini gösteren onaylı belgelerini göndermeleri gerekmektedir. Aksi halde resimler değerlendirmeye alınmayacaktır.

* Yarışmaya e-posta (baiburesim@ibu.edu.tr) ile son başvuru tarihi 16 Ekim 2020 Cuma günü saat: 23.59 ‘a kadardır.

*Ön elemeyi geçen eserler, 26 Ekim 2020 Pazartesi günü Üniversitemizin (www.baiburesim.ibu.edu.tr) web sayfasından duyurulacaktır. Ön elemeyi geçen eser sahiplerine de e-posta ile bilgi verilecektir.

* Seçici Kurul tarafından yapılacak ön elemeyi geçen eserler, sergilenmeye hazır bir şekilde 06 Kasım 2020 Cuma günü mesai bitimine (17:00) kadar BAİBÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğüne elden ya da kargo yoluyla teslim edilecektir. Bu tarihe kadar gönderilmeyen eserler elenmiş sayılacaktır.

* Eserler elden veya masrafı yarışmacı tarafından karşılanmak üzere kargo ile gönderilecektir.

* Yarışmaya gönderilecek olan çalışmalarda, tuval üzerine yağlıboya, akrilik veya benzeri teknikler kullanılacaktır; Özgün Baskı ve Enstalasyon eserler dahil değildir.

* Resim çalışmalarının kısa kenarları 50 cm’den küçük, uzun kenarları 200 cm’den büyük olmayacaktır.

*Her yarışmacı en fazla 3 (üç) eserle katılabilecektir.

* Katılımcılar, Eser Sahibi Bilgi Formunu (Form-1) doldurarak bir zarf içerisinde, eserlerle birlikte göndereceklerdir.

* Gönderilen her eserin arkasına ayrı ayrı olmak üzere; yarışmacının adı soyadı, eserin tekniği ve boyutlarını belirten eser bilgi fişi (Form-2) yapıştırılacaktır.

* Yarışma şartnamesine uymayan (farklı ölçülerde yapılmış, henüz kurumamış, taşıma sırasında hasar görmüş, sergilemeye hazır olmayan v.b.) eserler DEĞERLENDİRME DIŞI bırakılacaktır.

* Seçici Kurul gerekli gördüğü takdirde, yarışma takvimi üzerinde değişiklik yapabilir veya yarışmayı iptal edebilir.

* YARIŞMA FORMLARI EKSİKSİZ DOLDURULACAKTIR.

İLK BAŞVURU SIRASINDA SİSTEME YÜKLENECEK GÖRSELLER VE BELGELER
* Eser görsellerinin çözünürlüğü 300 dpi- JPEG formatında kaydedilmiş olmalıdır. Görsellerin her biri en az 1 MB en fazla 5 MB boyutunda olacak şekilde kaydedilmesi sağlanmalıdır.

* Başvuruda esere ilişkin görsellerin yer aldığı klasör, eserin farklı açılardan çekilmiş en fazla üç (3) görselinden oluşmalıdır.

* Form 1 (Eser Sahibi Bilgi Formu)

* Yarışmacının adı soyadı, eserin tekniği ve boyutlarını belirten eser bilgi fişi (Form-2) de hangi esere ait olduğunu belirtecek şekilde isimlendirilerek sisteme yüklenmelidir.

* Son 1 (bir) ay içerisinde alınmış Öğrenci Belgesi veya mezun ise mezuniyet tarihini gösteren onaylı belge.

* Gönderilecek görsellerin düz bir fonda ve temiz bir zeminde olmasına özen gösterilmelidir.

* Sisteme yüklenecek görsellerin eseri en iyi şekilde yansıtması zorunludur. Aksi takdirde, yarışmacı uyarılmadan yarışma dışı bırakılır.

* Yarışmaya katılan eserlerin özgün olması temel koşuldur. Seçici Kurul; değerlendirilmesi aşamasında,
başvuruları anlam, özgünlük, farklılık, sanatsal kaygı ve estetik bütünlük çerçevesinde ele alacaktır.

* Sisteme yüklenecek görseller ve belgeler “baiburesim@ibu.edu.tr” e-posta adresine gönderilmelidir.

DEĞERLENDİRME
Seçici Kurul, 13 Kasım 2020 Cuma günü BAİBÜ Rektörlüğü’nde toplanarak, yarışmaya gönderilen eserlerin değerlendirmesini yapacaktır.

Değerlendirme Duyuru Tarihi 16 Kasım 2020 Pazartesi günü www.baiburesim.ibu.edu.tr adresinden yapılacaktır.

ÖDÜLLER
* Birincilik ödülü: 5000 TL değerinde TALENS sanatsal malzeme ödülü
* İkincilik ödülü: 4000 TL değerinde TALENS sanatsal malzeme ödülü
* Üçüncülük ödülü: 3000 TL değerinde TALENS sanatsal malzeme ödülü olmak üzere toplam 3 adettir.
* Mansiyon ödülü: 1000 TL değerinde TALENS sanatsal malzeme ödülü
* Mansiyon ödülü: 1000 TL değerinde TALENS sanatsal malzeme ödülü
* Mansiyon ödülü: 1000 TL değerinde TALENS sanatsal malzeme ödülü olmak üzere toplam 3 adettir.
* Sergileme ödülü: 150 TL değerinde TALENS sanatsal malzeme ödülü olmak üzere toplam 25 adettir.
* Seçici Kurul, ödüllerin bir kısmını ya da tamamını dağıtıp dağıtmamakta serbesttir.

T.C.
BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 1. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
TELİF HAKKI

*Yarışma sonunda ödüle, mansiyona ve sergilenmeye değer görülen eserlerin görselleri, bütün telif haklarıyla BAİBÜ tarafından basit ruhsat şeklinde mali hakları devralınmış gibi işlem görür. BAİBÜ ödül ya da sergilenmeye değer bulunan eserlerin görsellerini; BAİBÜ uzantılı internet sayfalarında, televizyon yayınlarında, internet ve sosyal medya sitelerinde, etkinliklerde ve eğitim faaliyetlerinde afiş, katalog, broşür vb. her türlü tanıtım malzemeleri olarak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunun ilgili maddelerinde belirtilen şekilde; işleme, çoğaltma, yayma, temsil, işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkının yanı sıra sergilemek üzere kullanma ve gösterme hakkı da dâhil olmak üzere tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin kullanma hakkına sahip olacaktır. Aday bu hususa herhangi bir itirazda bulunmayacağını ve yasal yollara başvurmak hakkından şimdiden gayrikabili rücuferagat ettiğini beyan, kabul ve taahhüt eder.

*Ödül ve mansiyon alan , sergilenmeye değer görülen eser sahipleri ödül tutarlarının aynı zamanda telif ücreti yerine geçtiğini; ödül ve mansiyon alan, sergilenmeye değer görülen eserler için verilen ödüllerden başka eserin kullanım ya da devrine ilişkin olarak her ne nam altında olursa olsun BAİBÜ’nden herhangi bir talepte bulunmayacağını kabul eder.

* Eser Sahibi, eserin kendi özgün eseri olduğunu, üçüncü şahısların bu eser üzerinde herhangibir hakları bulunmadığını; eseri üzerindeki hakları daha önceden devretmediğini; üçüncü şahıslarca aksi bir talepte bulunulması halinde eser sahibinin kendisinin hukuken sorumlu olduğunu; beyan, kabul ve garanti etmektedir.

* Eserlerde yer alacak görseller ile ilgili izinsiz kullanım, telif vb. taleplerden doğabilecek hukuki sorumluluklar da yarışmacıya aittir.

SONUÇLAR VE SERGİLEME
* Yarışma sonuçları Üniversitemizin (www.baiburesim.ibu.edu.tr) sayfasından duyurulacaktır.
* Başarı ödülü ile mansiyon ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen eserler, BAİBÜ Sergi Salonunda 24 Kasım 2020 Salı gününden itibaren sergilenecektir.
* Sergide yer alan tüm eserler için tanzim edilen e-katalog ve katılım belgeleri, katılımcıların maillerine ve adreslerine gönderilecek.

ESERLERİN İADESİ
* Yarışma ve sergi bitimi sonunda (katılımcılar istedikleri takdirde ) eserleri adreslerine kargo ile “alıcı ödemeli” olarak gönderilecektir.

* Kargoyla iade edilecek eserler Paketleme firmasına tutanakla toptan teslim edilecek, ilgili firma eserleri ambalajlayarak adaylara kargoyla gönderecektir. Kargodan eserini teslim almayan yarışmacılar hiçbir hak iddia edemeyecektir.

* Eserlerini yarışma sonucu hibe etmek isteyen katılımcılara TEŞEKKÜR BELGESİ yollanacaktır.

* Yarışma sonuçlarının ilânından sonraki 2 (iki) ay içinde elden teslim almayı isteyen, fakat alınmayan eserler için hiçbir sorumluluk kabul edilmeyecektir.
*Şartnamede belirtilmeyen hususlarda ve tereddüt hâlinde Seçici Kurul’un kararları geçerlidir. Yarışmaya katılan tüm sanatçılar, yarışma şartlarını ve Seçici Kurul’un kararlarını kabul etmiş sayılacaklardır.

ÖNEMLİ NOT:
* Eser Sahibi Bilgi Formu’nun güncel bilgilerle doldurulması ve eserle birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Eser Sahibi Bilgi Formu doldurulmadan ya da eksik doldurularak gönderilen eserler yarışmaya kesinlikle kabul edilmeyecektir. Bu formda belirtilen adres bilgisi, eserin tekrar gönderileceği adres olacağından, adres değişikliği aşağıdaki numaraya bildirilmelidir.

* Dijital ortamda hazırlanan eser görselleri ve diğer belgeler “baiburesim@ibu.edu.tr” e-posta adresine gönderilmelidir.

* ESERLERİN ÜNİVERSİTEMİZE GÖNDERİLMESİNDE KARGOYLA GÖNDERİLMESİ ESNASINDA OLUŞABİLECEK HERHANGİ BİR OLUMSUZLUKTAN (KIRILMA, YIRTILMA, LEKELENME, TESLİM ALMAMAK GİBİ) ÜNİVERSİTEMİZ KESİNLİKLE SORUMLU OLMAYACAKTIR.

1. FOTOĞRAF YARIŞMASI “FOTOĞRAFIN GÖR DEDİĞİ” FATİH BELEDİYESİ   

Son Katılım Tarihi: 20 Eylül 2020
 KATILIM ŞARTNAMESİ
Madde 1- KONU:
Fatih’i tarihi, insanı ve konumu itibariyle tanıtma amacıyla mekânsal açıdan yarışmaya gönderilen fotoğraflar ile yarışma düzenlenmesi hizmeti alımıdır Yarışma Fatih İlçe sınırları içerisindeki https://gis.fatih.bel.tr/webgis/ adresinde belirtilen mahalle ve semtler ile ilgili fotoğraf yarışmasıdır. Yarışma Fatih fotoğrafları, fotoğraflarda Fatih ilçesinin görünmesidir.

Madde 2- AMAÇ:
Fotoğraf severleri Fatih’e çekmek, fotoğraf sanatı açısından ilçeyi cazip hale
getirmektir. Bu maksatla Fatih'in tanıtımına ve Fotoğraf sanatının gelişimine katkı sağlamaktır.
Madde 3-KATEGORİ VE BÖLÜMLER:
Yarışma, dijital ( sayısal ) kategoride,
1. Serbest Vizör (renkli veya siyah beyaz) > DA
2. Fotoğraflarla Bir Hikâye Anlat (renkli veya siyah beyaz) > DB
3. Çek-Kurgula-Yarış (renkli veya siyah beyaz) > DC olarak üç bölüm olarak yapılacak.
Renkli ve/veya Siyah-Beyaz, tüm fotoğraflar bir arada değerlendirilecektir.
Madde 4 – GENEL KATILIM KOŞULLARI VE YARIŞMA ŞARTNAMESİ
4.1. Yarışmaya katılım ücretsizdir.
4.2. Katılımcılar yukarıda belirtilen konu çerçevesi içerisinde anlatım biçiminde özgürdür.
4.3.Yarışma; jüri ve düzenleme kurulu üyeleri, TFSF temsilcisi ve birinci dereceden yakınları
ile haklarında TFSF tarafından verilmiş TFSF onaylı yarışmalara katılım kısıtlama kararı
devam eden katılımcılar dışında, amatör veya profesyonel, fotoğrafa meraklı 18 yaş üstü
herkese açıktır.
4.4.Yarışmaya her fotoğrafçı DA ve DC bölümünde, her bölüm için en fazla 4 (dört) adet sayısal
renkli ve/veya siyah-beyaz eserle katılabilir. DB bölümünde ise Fatih Belediyesi sınırları
içerisinde çekilmiş konu bütünlüğü taşıyan en az 8 (sekiz), en fazla 12 (on iki) adet sayısal,
renkli veya siyah beyaz fotoğraf ile katılabilir. Bu Kategoride dereceye giren
fotoğrafçılardan 50-100 kelimelik hikâyeyi anlatan metin talep edilecektir.
4.5. Dereceye giren yarışmacıların diğer eserleri, mansiyon, özel ödül ya da sergilemeye değer
eserler arasına da seçilebilir. Fotoğraflarla Bir Hikâye Anlat kategorisinde ekte belirtilen ve
benzeri konular seçilebilir.
- Tarihi Eserler, - Kültürel Zenginlikler, - Kahvehaneler, - Kütüphaneler, - Fatih Sokakları, - Fatih Bakkalları, - Meslekler, - Dini mekânlar,- Dini ritüeller, - Mezarlıklar, Hazireler, Türbeler, - Sportif aktiviteler, - Semt pazarları, - Fatihin Hanları, - Hisar ve Surlar,- Havadan Fatih, - Üniversiteler,- Hastaneler,- Topkapı Sarayı, - İskeleler,- Tren Garı,- Meydanlar, Çeşmeler, - Fatihin Çarşıları,
- Fatihin Sahafları, - Geleneksel Zanaatlar, - Fatihten manzaralar,- Hafta sonu Fatih,
- Fatihten İstanbul, İstanbul’dan Fatih,
- Tarihi bostanlar,
- Fatih Semtlerinde Gündelik Yaşam,
- Fatih’te yaşayan, çalışan bir kişinin hayatından kesitler ve benzeri konular.
Yarışmada, Deneysel DC kategorisinde kullanılan fotoğraflar görüntü işleme programlarıile başkalaştırılarak yeni bir biçime dönüştürülmüş olmalıdır. Doğrudan çekilen fotoğraflarlayapılmış bir veya birden fazla fotoğrafın kolajı ile bir araya gelmiş çalışmalar bu kategoride yeralacaktır. Görüntü işleme
programları ile üretilen yeni görsellerin Fatih ilçe sınırları içindeki
yaşamı, kültürel öğeleri, mimariyi, eserleri adres göstermesi beklenmektedir. Kamuya mal olmuş, üzerinden yasada belirtilen belirli bir süre geçmiş, telifi bulunmayan yayınlardaki illüstrasyon, gravür, fotoğraf, resim gibi görsel öğeler fotoğraflarla birlikte kullanılabilir. Telifli eserlerin telifinin fotoğrafçı tarafından alınmış olması gerekmektedir.
4.6. Daha önce ya da bu yarışmayla eş zamanlı yapılan bir yarışmada ödül almış fotoğraflar ilebu fotoğrafların kadraj farklılığı içeren görüntüleri yarışmaya katılamaz. Fotoğrafın sergilenmiş ve fotoğraf yarışması organizasyonu dışında yayınlanmış olması ise yarışmaya katılım açısından engel teşkil etmez. Anılan fotoğrafın, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanda yapılan herhangi bir yarışmada ödül almış olduğunun ortaya çıkması durumunda, katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
4.7. Fotoğraflara renk, keskinlik, toz alma gibi bazı işlemler yapılması, kontrast ayarları, Kabul edilebilir oranda fotoğrafik müdahaleler kabul edilir. DA ve DB kategorilerinde a belgeselyapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda jürinin kanaati esastır.
4.8. DA ve DB kategorilerinde, birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar Yarışmaya kabul edilmez, sadece birden fazla fotoğrafın birleştirilmesiyle oluşturulan panorama fotoğraflar kabul edilir.
4.9. Cep telefonu ile çekilen fotoğraflar, HDR ( High Dynamic Range ) ve insanlı veya drone
vb. insansız hava araçlarıyla çekilen fotoğraflar yarışmaya kabul edilir.
4.10. Katılımcı, internet sitesine yarışma için yüklediği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Aksine davranış kural ihlali sayılır.
4.11. Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.
Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir. Bu durumda katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
4.12. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.
4.13. Fotoğrafın içeriğinde markalar, Şirketler ve şahıslar rencide edilecek şekilde kompozisyon yapılamaz.
4.14. Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde
kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan kişi hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
4.15. Kural ihlali yapan kişilere “TFSF U/UA Yarışma Düzenleme Standartları Yönergesi” www.tfsf.org.tr/indir/yarismalar/TFSF_Yarisma_Duzenleme_Standartlari_YonergesiYG_002-10-03_06_2017.pdf) 13. Madde’deki yaptırımlar uygulanır. Katılımcının ödül ve/veya sergilemesi iptal edilir; ödül ve/veya sergileme yeri boş bırakılır; ödül, sergileme unvan ve kazanımları geri alınır. Bu durum diğer yarışmacıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz; diğer ödül ve/veya sergileme almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz. Ödül verilmişse katılımcının ödülü iade etmesi gerekir.
4.16. TFSF onaylı/patronajlı bir yarışmaya katılmakla yarışmacı, TFSF üyesi federe dernek üyesi olsun veya olmasın, yarışmaya gönderdiği fotoğrafların gerek duyulduğu takdirde TFSF kural ve tanımlarına uygunluğunun tespit edilebileceğini önceden kabul etmiş sayılır; TFSF elindeki bütün imkân ve teknikleri kullanarak bu araştırmayı yapabilir.
Katılımcının kendisinden istenen gerekli bilgileri sunmaması, fotoğraf makinesi ileçekilen orijinal dosyayı vermemesi veya problemin çözümüne yönelik TFSF ile iş birliğinegirmemesi durumunda katılımcı, kural ihlali yaptığı gerekçesi ile TFSF tarafından yasaklanır ve adı her şekilde teşhir edilir. Yarışmaya gönderilen fotoğrafların EXIF verilerinin muhtemel soruşturmaları kolaylaştırmak için bozulmamış olarak tutulması tavsiye edilmektedir.
4.17. TFSF, ödül ve sergileme kazanan ve satın alma uygulanan fotoğrafların üzerinde işlem yapılmamış asıl/ham dosyalarını katılımcıdan isteyebilir.
4.18. Düzenleme Kurulu, uygun gördüğü koşullarda yarışmanın tamamının veya bir kısmınıniptaline ya da ertelenmesine karar verebilir. Düzenleme Kurulu, iptal ya da ertelemedurumlarında uygulanacak yöntemleri ve kuralları belirleme hakkına sahiptir. Düzenleme
Kurulu, sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli görülen durumlarda şartnamenin kuralları, program değişikliği, değerlendirme, ödüllendirme dahil her türlü değişikliği yapmaya, TFSF Yarışmalar Birimini Son Katılım Tarihi’nden en geç bir hafta öncesine kadar yazılı olarak bilgilendirmek ve olurunu almak koşuluyla, yetkilidir.
4.19. Yarışmacıların yüklediği fotoğraflar üç ayrı bulut sisteminde yedeklenir ve TFSF temsilcisi tarafından jüri toplantısına getirilir. Fotoğraflar jüriye tümüyle karartılabilir bir salonda; 3840 piksel x 2160 piksel çözünürlüklü bir projeksiyon makinesi ile en az 1, en fazla 2.5 m diyagonal uzunlukta bir ekranda veya ultra HD 4K 3840 piksel x 2160 piksel çözünürlüklü 42/55 inç’lik bir LCD monitörde (Her bir jüri üyesine bir monitör verilecekse her biri en az 15 inç boyutunda olmalıdır), bilgisayar sistemi tarafından kodlanmış fotoğraflar üzerinden katılımcıya ilişkin hiçbir bilgi olmadan sunulur. Jürinin seçimi tamamlandıktan sonra ödül, sergileme alan ve satın alınan fotoğrafların eşleştirilmesi web tabanından online olarak yapılıp tutanağa geçirilir, jüri üyelerince imzalanır
ve yarışma takviminde belirtilen tarihte ilan edilir.
4.20. Yarışma sonuçları Fatih Belediyesi’ nin www.fatih.bel.tr adresinde ve Fatih Belediyesi’ nin sosyal medya ( facebook, twitter, instagram ve benzeri ) hesaplarında ilan edilecektir.
Ayrıca sonuçlar TFSF Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’ nun www.tfsf.org.tr ve www.tfsfonayliyarismalar.org adresli web sitelerinde ve TFSF’ nin sosyal medya ( facebook, twitter, instagram ve benzeri ) hesaplarında tanıtım amaçlı ve yarışmanın amacına uygun olarak ilan edilecek; ayrıca tüm ödül ve sergileme kazanan katılımcılara telefon ve/veya e-posta yoluyla bildirilecektir.
Madde 5- ESERLERİN İSİMLENDİRİLMESİ VE GÖNDERİLMESİ
1. Yarışma online (çevrimiçi) fotoğraf sistemine göre yapılacağından, alternatif hiçbir gönderi (e posta, kargo, elden teslim ve benzeri) kabul edilmeyecektir.
2. Yarışma fotoğraflarının online (çevrimiçi) olarak gönderilmesi
http://www.tfsfonayliyarismalar.org/ adresinden üyelik ve fotoğraf gönderme yönergeleri takip edilerek gerçekleşecektir.
3. http://www.tfsfonayliyarismalar.org/ sayfasına fotoğrafları yükleyebilmek için önce üyeolunması gerekmektedir. Üyeliğin kesinleşmesi üye olunduktan sonra sistemden e-postaadresinize gelecek aktivasyon linkinin tıklanması ile olacaktır.
4. Katılımda yüklenecek fotoğrafların boyutlandırma ve isimlendirme işlemleri öncedenyapılarak dosyalar hazırda tutulmalı ve tek bir oturumda yüklenmelidir.
5. Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır.
6. Yarışmaya katılacak fotoğraflar, JPG/JPEG formatında, 72-300 dpi çözünürlükte, 8-12sıkıştırma kalitesinde kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 3 megabayttan az olmamalı 4 megabaytı geçmemelidir.
7. Fotoğrafçı bu konuyu test ederek göndermelidir.
8. Her bir fotoğraf dosyasının ismi maksimum 31 karakter olmalıdır. İsimlendirmede Ç, Ğ, Ġ,Ö, ġ,Ü, ç, ı, ğ, ö, Ş, ü karakterleri kullanılmamalıdır. İngilizce harfler ve alt çizgi ( _ )kullanılabilir. Ülke kodu ve bölüm tanımlaması yapan karakter dışındaki tüm harfler küçükolmalıdır.
İsimlendirme:
A- Sayısal: Serbest Vizör (Renkli veya Siyah-Beyaz) > DA
1. adım: Dosya adının ilk iki karakterine ülke kodu yazılmalıdır(Türkiye için “TR”).
2. adım: Sonra eser sahibinin ismi maksimum 5 karakter olacak biçimde yazılmalıdır (Örneğin
Ömer Eril Yılmaz için omery veya oeril veya oeyil gibi).
3. adım: Sonraki karakter bölümün baş harfi olmalıdır (Sayısal: Serbest (Renkli veya SiyahBeyaz) > DA).
4. adım: Fotoğrafın sıra no’su rakamla yazılmalı (1’den 4’e kadar) ve bundan sonra alt çizgi eklenmelidir ( _ ).
5. adım: Alt çizgiden sonra fotoğrafın adı toplam karakter sayısını geçmeyecek şekilde yazılmalıdır. Örneğin “TRomeryDA1_cinar_alti”  veya “TRomeryDA2_meydan” gibi…
B- Sayısal: Fotoğraflarla Bir Hikaye Anlat (Renkli veya Siyah-Beyaz) > DB
1. adım: Dosya adının ilk iki karakterine ülke kodu yazılmalıdır (Türkiye için “TR”).
2. adım: Sonra eser sahibinin ismi maksimum 5 karakter olacak biçimde yazılmalıdır (Örneğin Ömer Eril Yılmaz için omery veya oeril veya oeyil gibi).
3. adım: Sonraki karakter bölümün baŞ harfi olmalıdır (Sayısal: Foto Öykü (Renkli veya SiyahBeyaz) > ilk altı fotoğraf (1 ila 6) için DB1, son altı fotoğraf (6 ila 12) için DB2.
4. adım: Fotoğrafın sıra no’su rakamla yazılmalı (1’den 12’ye kadar) ve bundan sonra alt çizgi eklenmelidir ( _ ).
5. adım: Alt çizgiden sonra fotoğrafın adı toplam karakter sayısını geçmeyecek Şekilde yazılmalıdır. Örneğin Yorgancı Ali foto öyküsünün ilk altı fotoğraf için
“TRomeryDB1_yorganci_ali_01”, “TRomeryDB1_yorganci_ali_02”,
“TRomeryDB1_yorganci_ali_06” son altı fotoğraf için ise “TRomeryDB2_yorganci_ali_06”,
… “TRomeryDB2_yorganci_ali_12” gibi… Foto öykü fotoğraflarının ilk altısı DB1
kategori/bölümüne, son altısı ise DB2 kategori/bölümüne yüklenecektir. Jüriye en az 8 en fazla
12 fotoğraflık seri olarak sunulacaktır.
C- Çek-Kurgula-Yarış (Renkli veya Siyah-Beyaz) > DC
1. adım: Dosya adının ilk iki karakterine ülke kodu yazılmalıdır (Türkiye için “TR”).
2. adım: Sonra eser sahibinin ismi maksimum 5 karakter olacak biçimde yazılmalıdır (Örneğin
Ömer Eril Yılmaz için omery veya oeril veya oeyil gibi).
3. adım: Sonraki karakter bölümün baş harfi olmalıdır (Sayısal: Serbest (Renkli veya SiyahBeyaz)> DC).
4. adım: Fotoğrafın sıra no’su rakamla yazılmalı (1’den 4’e kadar) ve bundan sonra alt çizgi eklenmelidir ( _ ).
5. adım: Alt çizgiden sonra fotoğrafın adı toplam karakter sayısını geçmeyecek şekilde yazılmalıdır. Örneğin “TRomeryDC1_cinar_alti” veya “TRomeryDC2_meydan” gibi…
6. İnternet üzerinden üye olma veya yarışmaya katılma aşamasında sistemden veya kullanıcıdan kaynaklı hatalar oluşması halinde onlineyarismalar@tfsf.org.tr adresinden iletişime geçilerek bilgi verilmesi halinde problem kısa sürede giderilecek ve katılımcı bilgilendirilecektir. Eserlerin yüklenmesinden kaynaklanabilecek olası sorunlar için Fatih Belediyesi sorumlu olmayacaktır.
Madde 6– TELİF ( KULLANIM ) HAKLARI:
6.1. Yarışma sonunda ödül ve sergileme alan eserler üzerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21’inci maddesinde tanımlanan işleme, 22’nci maddesinde tanımlanan çoğaltma, 23’üncü maddesinde tanımlanan yayma, 24’üncü maddesinde tanımlanan temsil ve 25’inci maddesinde tanımlanan işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali hakları eser sahibi ile birlikte süresiz olarak Fatih Belediyesi’ne ait olacaktır.
6.2. Fatih Belediyesi bu haklar çerçevesinde eseri, süresiz olarak, Türkiye içinde veya dışında, Türkçe veya diğer tüm dünya dillerinde, her türlü ortam ve her türlü materyal içeriğinde eser sahibinin ismini belirterek kullanabilecek ve kullandırabilecektir (fotoğraf ile kolaj ve benzeri grafik düzenlemeler yapılması durumunda ise, eser sahibinin ismi kullanılamamaktadır.
6.3. Ödül, sergileme ve satın almaya değer görülen eser sahipleri, iş bu şartnamede belirtilenödül tutarlarının aynı zamanda telif (kullanım) ücreti yerine geçtiğini; ödül ve sergileme alan eserler için verilen para ödüllerinden başka eserin kullanım ya da devrine ilişkin olarak her ne nam altında olursa olsun Fatih Belediyesi’nden herhangi bir talepte bulunmayacağını kabul eder. Ayrıca Fatih Belediyesi; ödül ve sergileme alan eserler dışında kullanmak istediği eserleri
de aynı şartlarda satın alabilir. Katılımcı bu şartlarla ilgili olarak kurumumuz ve sponsor firmalardan ayrıca hiçbir hak ve alacak talebinin olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını kabul etmektedir.
6.4. Eser Sahibi, eserin kendi özgün eseri olduğunu, üçüncü şahısların bu eser üzerinde herhangi bir hakları bulunmadığını, eseri üzerindeki hakları daha önceden devretmediğini, üçüncü şahıslarca aksi bir talepte bulunulması halinde eser sahibinin kendisinin hukuken sorumlu olduğunu beyan, kabul ve garanti etmektedir.
6.5. Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.
6.6. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.
6.7. Fotoğrafların içeriğinden, fotoğrafta yer alan şahıs ve tüzel kişiliklerden fotoğrafçı sorumludur. İçerikte yer alan insanlar, şirket ve markaların olumsuz ve olumlu durumları tamamen fotoğrafçının hukuki sorumluluğundadır, düzenleyici firma olarak Fatih Belediyesi ortaya çıkacak hukuki/ticari sorunlarda taraf değildir. Yarışmacı fotoğraf gönderirken bu koşulları kabul etmiş sayılır.
6.8. Yarışma sonunda ödül ve sergileme kazanan eserler albüm kitap haline getirilecektir.
6.9. Ödül alan fotoğrafların hiçbir şekilde müdahale edilmemiş orijinal dia pozitif, negatif ya da dijital dosyaları incelenmek üzere istenildiğinde TFSF’ ye gönderilebilecek şekilde hazır olmalıdır.
6.10. Düzenleme Kurulu e-posta, ödül ve baskı/dijital katalog gönderimi konusunda elinden geldiğince titiz davranacaktır. Ancak ödül ve katalog gönderim sırasında doğabilecek hasarlardan sorumlu tutulamaz. Katılımcılar, yarışma başvurusu sırasında kullandıkları adreslerin bu şekilde yapılacak her türlü teslimata esas yasal ikametgâh adresleri olduğunu kabul ederler. Katılımcıların adresleri yanlış bildirmesinden kaynaklanan konularda Fatih
Belediyesi hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez.
6.11. Yarışma sonuçları Fatih Belediyesi’ nin www.fatih.bel.tr adresinde ve Fatih Belediyesi’ nin sosyal medya ( facebook, twitter, instagram ve benzeri ) hesaplarında ilan edilecektir.
Ayrıca sonuçlar TFSF Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’ nun www.tfsf.org.tr ve www.tfsfonayliyarismalar.org adresli web sitelerinde ve TFSF’ nin sosyal medya ( facebook, twitter, instagram ve benzeri ) hesaplarında tanıtım amaçlı ve yarışmanın amacına uygun olarak ilan edilecektir. Ödül alan ve başarılı bulunan fotoğraflar ücretsiz sergilenebilecektir.
6.12. Yarışmada ödül ve sergileme alamayan fotoğraflar Sonuç Bildirim Tarihi’nden 90 (Doksan) gün sonra sistemden silinecektir.
6.13. Katılımcılar; TFSF’ nin http://www.tfsfonayliyarismalar.org/ adresine üye olmak ve fotoğraflarını yüklemekle yarışma koşullarını okumuş ve kabul etmiş sayılırlar. Bu şartname, yarışmacının yarışma fotoğraflarını göndermesiyle yürürlüğe girer. Yarışmacıların bu şartname hükümlerine sonradan itiraz hakkı yoktur.
6.14.Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da olası uyuşmazlıklarda Düzenleme Kurulu, Jürive TFSF U/UA Yarışma Düzenleme Yönergesi ile TFSF Yönetim Kurulu’nun kararları geçerlidir.
6.15.Yarışma, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nca 2020-036 numara ile onaylanmıştır.
6.16.Yarışma değerlendirme sürecinde TFSF temsilcisi bulunacaktır.
Madde 7- YARIŞMA TAKVİMİ
Yarışma Başlangıç tarihi: 09.03.2020
Yarışmaya Son Katılım Tarihi: 20.09.2020
Seçici Kurul Toplanma Tarihi: 04-05.10.2020
Sonuç Bildirim Tarihi: 09.10.2020
Sergi ve Ödül Töreni Tarihi: Daha sonra açıklanacaktır.
Madde 8- SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ
1. Coşkun ARAL Foto Muhabiri Foto Muhabirleri Derneği
2. İhsan İLZE Fotoğraf Sanatçısı
3. İsmail KÜÇÜK Fotoğraf Sanatçısı Türkiye Fotoğraf Vakfı
4. İzzet KERİBAR Fotoğraf Sanatçısı
5. Leyla EMEKTAR Fotoğraf Sanatçısı
6. Murat GÜR Fotoğraf Editörü
7. Mustafa YILMAZ Fotoğraf Sanatçısı Türkiye Fotoğraf Vakfı
8. Özer KANBUROĞLU Prof. Dr. Öğretim Görevlisi
9. Abdullah KARGILI Fatih Belediyesi Temsilcisi
 TFSF Temsilcisi:
Seçici Kurul en az 5 (beş) kişi ile toplanır.
TFSF Temsilcisi: Baytekin KARA
Madde 9- ÖDÜLLER
SERBEST VİZÖR KATEGORİSİ ÖDÜLLERİ
Birincilik Ödülü : 6.000 TL İkincilik Ödülü : 5.000 TL Üçüncülük Ödülü : 4.000 TL
Fatih Belediyesi Özel Ödülü : 2.000 TL Mansiyon Ödülü : 1.000 TL ( 5 adet verilecektir.)
Sergilenmeye Değer Eser : 500 TL ( En Fazla 30 adet verilecektir.)

FOTOĞRAFLARLA BİR HİKAYE ANLAT KATEGORİSİ ÖDÜLLERİ
Birincilik Ödülü: 10.000 TL  İkincilik Ödülü: 8.000 TL Üçüncülük Ödülü: 6.000 TL
Fatih Belediyesi Özel Ödülü: 4.000 TL Mansiyon Ödülü: 2.000 TL ( En fazla 10 adet verilecektir.)
Sergilenmeye Değer Eserler: 1.000 TL ( En fazla 20 adet eser satın alınacaktır.)

ÇEK-KURGULA-YARIŞ KATEGORİSİ ÖDÜLLERİ
Birincilik Ödülü: 8.000 TL  İkincilik Ödülü: 6.000 TL Üçüncülük Ödülü: 5.000 TL
Fatih Belediyesi Özel Ödülü: 3.000 TL Mansiyon Ödülü : 2.000 TL ( En fazla 5 adet verilecektir.)
Sergilenmeye Değer Eserler: 500 TL ( En fazla 20 adet eser satın alınacaktır.)

Madde 10 –YARIŞMA SEKRETERYASI
Fatih Belediye Başkanlığı Kültür İşleri Müdürlüğü Telen: 0 212 453 14 53 Yetkili Kişi : Bahar NACAK E-Posta : baharnacak@fatih.bel.tr

İMİB Doğal Taş Tasarım Yarışması

Son Başvuru Tarihi 14 Ağustos 2020.
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği 9. İMİB Doğal Taş Tasarım Yarışması Başvuruları Başladı. Yarışma Öğrenci Ve Profesyonel Ve Hem Öğrenci Hem De Profesyonel Kategorilerinde Yapılacak.
Yarışmanın Amacı
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tarafından T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlenen 9.Endüstriyel Ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın amacı;

Sponsorlu Bağlantılar
• Türk doğal taş kalitesini ve zenginliğini tasarım ile buluşturarak çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek,

• Tasarımla buluşan Türk doğal taşına katma değeri yüksek ve yenilikçi bir kimlik kazandırmak,

• Türkiye doğal taş sektöründe tasarımın değer ve önemini vurgulamak, kullanımına teşvik etmek, yaratıcı fikirleri desteklemek, yapı kültürüne ve eğitimine katkıda bulunmak,

• ürk doğal taşının endüstriyel olarak kullanımını arttırmak,

• 400’ün üzerinde renk ve desen çeşitliliğine sahip Türk doğal taşlarının mimarlar ve tasarımcılar tarafından daha yakından tanınması ve farklı alanlarda kullanılmasını sağlamak,

• Doğal taş ihracatında tasarım açısından güçlü, endüstriyel olarak üretilebilir, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünler geliştirmek,

• Doğal taş ihracatına yönelik rekabet gücünü artırmak, sektörün gelişimine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak,

• Doğal taş sektöründeki firmalar ile sektöre ilgi duyan profesyonel ve öğrenci düzeyindeki tasarımcı, mimar ve iç mimarları sektörle buluşturmak ve bu alandaki başarılı tasarımcıları ödüllendirmektir.

Yarışmanın Konusu
Yarışmanın konusu doğal taş kullanılarak özgün tasarım ile endüstriyel olarak üretilebilir olması ana şartıyla doğal taş kullanımını arttırmayı özendirici, üretilebilir, ticarileşebilir yeni tasarım ürünlerinin ve kullanım alanlarının ortaya konmasıdır. Bu çerçevede yarışma 7 Ana Konu Başlığından oluşmaktadır.

Konular:
I. Mimari
II. Kentsel Alanlar
III. Dekoratif Ürünler
IV. Mobilya
V. Yasam Alanları (Duvar, Zemin) için Yeni Yaklaşımlar ve Uygulamalar
VI. Banyo ve Mutfak
VII. Kamusal Alan Heykelleri

Projelerin özgün olmaları esastır. Jürinin tasarımın özgün olmadığına dair oluşan intibası projelerin elenmesine neden olabilir.

Açıklamalar:

• Tasarımlarda Türk taşlarının kullanılması zorunludur, Tasarımlar yapılırken kullanılan doğal taşın teknik özellikleri ile endüstriyel olarak üretilebilir olmasına dikkat edilmelidir.
• Doğal taşlar, doğadan çıkarıldıktan sonra ticari olarak işletilebilen en eski inşaat malzemeleridir. İhracatımızda önemli yeri olan ve tasarımlarda kullanılmasını beklediğimiz doğal taşlar; mermer, traverten, granit, oniks, kayağan taşı, kireçtaşı, andezit, bazalt gibi taşlardır.
• Detaylı Bilgi ve görsel malzeme www.turkishstones.org sitesinden elde edilebilir.

Kategoriler
Yukarıdaki kapsamda yarışma 3 kategoriden oluşmaktadır.
I. T.C. ÖGRENCİ KATEGORİSİ
II. PROFESYONEL KATEGORİ

Yarışmaya Katılım Koşulları

T.C. Öğrenci Kategorisi:
i. 18 yaşını doldurmuş T.C. vatandaşı olmak,
ii. Yarışmanın öğrenci kategorisi, herhangi bir bölüm ayırt etmeden üniversitelerin lisans veya önlisans bölümlerinde okuyan tüm öğrencilere açıktır.
iii. Yarışmanın “Öğrenci” kategorisinde ekip olarak katılacak yarışmacılardan her birinin lisans veya önlisans eğitimine devam ediyor olması gerekmektedir. Bu kategorideki ekipte profesyonel kişi bulunamaz.
iv. Ekipler en fazla 10 kişiden oluşabilir.

Profesyonel Kategori:
i. 18 yaşını doldurmuş T.C vatandaşı olmak,
ii. Yarışmanın profesyonel kategorisi üniversitelerin lisans, önlisans ve yükseköğretim programlarından mezun olan veya herhangi bir yükseköğretim mezuniyeti bulunmayıp en az 5 yıllık mesleki tecrübesi olan herkese açıktır.
iii. Ekipler en fazla 10 kişiden oluşabili

Hem Profesyonel hem de öğrenci kategorilerinde tek değerlendirme yapılacaktır.

Yarışma Başvurusu
Yarışma başvuruları web sitesi üzerinden tek aşamalı ve online olarak herhangi bir ön kayıt bulunmaksızın alınmaktadır.

Herhangi bir belge ya da pafta teslimi gerekmemektedir.
Yarışmaya katılım ücretsizdir.

1.Kısım: Kişisel Bilgilerin Girilmesi

Rumuz: Sistem tarafından otomatik olarak her başvuru için özel olarak verilmekte ve projelerinizin sağ üst köşesine otomatik olarak yazılmaktadır. Bu nedenle bu bölümü boş bırakmanız tavsiye edilir.

Yarışmacı Resmi: Katılımcılara ait vesikalık fotoğraflar dijital jpeg formatında, A5 boyutlarında ve 300(pix/inch) çözünürlüğünde olmalıdır.

Kimlik Belgesi: Katılımcıya ait Nüfus Cüzdanının dijital görselidir.

Kişisel Bilgiler: İletişim bilgileri eksiksiz doldurulmalıdır, yarışmaya ilişkin tüm duyurular ve postalar (davetiyeler, yarışma kitabı vs.) bu bilgilere dayanılarak hazırlandığı için doğru girilmesi önemlidir.

Eğitim/Mezuniyet Belgesi: Öğrenci kategorisinde yarışmaya başvuracaklar için üniversitelerin lisans veya önlisans bölümlerinde eğitimini sürdürdüğünü, profesyonel kategorisinde başvuracaklar için üniversitelerin lisans veya önlisans bölümlerinden mezun olduklarını kanıtlayan belgenin dijital görselidir.

Öğrenci belgesi: Üniversiteden imzalı kaşeli alınmış dijital görsel ya da e-devlet sisteminden barkotlu belge şeklinde sunulmalıdır.

Mezuniyet belgesi: Üniversiteden imzalı kaşeli alınmış dijital görsel ya da e-devlet sisteminden barkotlu belge şeklinde sunulmalıdır.

NOT: Ekip olarak başvuru yapanlar katılım statüsü olarak “EKİP” kısmını işaretleyerek üyelerden her birinin bilgi ve belgelerini “Ekle” butonuyla aynı sayfada yüklemelidir.

2.Kısım: Projeye Ait Bilgilerin Girilmesi
Proje Paftası: Projenin 1 adet sunum paftasında anlatılması gerekmektedir. Pafta A2 (59.4x42cm) boyutunda, en az 300 pix/inch olmalıdır. Baskının kaliteli olması için mümkün olan en yüksek çözünürlükte yüklenmesi gerekmektedir. Pafta kimlik bilgisi içermemelidir.

Ek Pafta Görselleri: Yarışmanın kitabında kullanılmak üzere projeye ait, pafta içinde kullanılan en az 1 görselin ‘jpeg’ formatında ayrıca yüklenmesi gerekmektedir. Bu görseller jüri değerlendirilmesinde gerek görüldüğü takdirde gösterilecektir. Üzerinde yazı olmadan yalnızca resimler yüklenmelidir.
Proje Raporları: Projeyi Türkçe olarak anlatan, önerinin hangi noktada yenilik ve katma değer yarattığını, ürünün malzemesi ile üretim yöntemini açıklayan en fazla 150 sözcükten oluşan yazıdır. Başvuru formunda ilgili kutuya yazılması gerekmektedir. Raporun Türkçe karakterlerle ve imla kurallarına uygun olarak yazılması önemlidir. Jüri değerlendirmesinde Türkçe olarak okunamayan ve anlaşılamayan bir rapor elenme nedeni olabilir, bu konuda raportörlük sorumluluk kabul etmez.

İmzalı Şartname: Katılımcılar yarışma şartnamesini çıktı alarak her sayfasını imzalamalı (ekip üyelerinin her biri yine aynı şartnamenin her sayfasını imzalamalıdır) ve başvuru ekranında ilgili bölüme yüklemelidir. İMİB gerekli hallerde şartnamenin imzalı halini katılımcıdan talep edebilir.

Yarışma Takvimi
Yarışmaya Son Başvuru Tarihi 14 Ağustos 2020.
Jüri Değerlendirmesi Eylül 2020.
Ödül Töreni Kasım 2020.

Yarışma Raportörlüğü
Yarışma Ödülleri

Profesyonel Kategori Ödülleri
Birincilik Ödülü 20 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 15 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 10 Bin Türk Lirası
Mansiyon Ödülü 7.500 Türk Lirası

T.C Öğrenci Kategorisi Ödülleri
Birincilik Ödülü 20 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 15 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 10 Bin Türk Lirası
Mansiyon Ödülü 7.500 Türk Lirası
CANSU DÜZ
Email: cansu.duz@immib.org.tr
Tel: 0212 454 02 26

Adres: Dış Ticaret Kompleksi Çobançeşme Mevkii Sanayi Caddesi,34197 Yenibosna, Bahçelievler, İstanbul (A Blok 6. Kat, Maden Şubesi)




18. Düzenlenen İTK Ulusal Resim Yarışmasına




 Son Katılım Tarihi:30 Nisan 2020

İzmir Özel Türk Koleji İTK Ulusal Resim Yarışması Türkiye Geneli Ortaokul, Lise Ve Dengi Okullar İle Lisans Ve Lisans Üstü Öğrencileri Katılabilir.

Yarışma Koşulları:
Konu: Serbest
Katılım: 3 ayrı kategoride katılım vardır
a) Türkiye genelindeki resmi ve özel ortaokulları (5-8).sınıflar arası öğrenciler katılabilecektir
b) Türkiye genelindeki resmi ve özel Lise (Tüm sınıflar) öğrencileri katılabilecektir.
c) Türkiye genelindeki lisans-lisansüstü öğrencileri katılabileceklerdir.

Eserler İle İlgili Koşullar:

1) Boyut:
Ortaokul, Lise ve dengi okul öğrencileri için 35 x 50 cm.
Lisans ve lisansüstü öğrencileri için 50 x 70 cm. ve üzeri boyutlar olacaktır.
2) Teknik:
Ortaokul, Lise ve dengi okulları; Serbest Teknik (Sulu boya, guaj boya, pastel boya, akrilik yağlı boya)
Üniversite öğrencileri için; Yağlı Boya Tekniği. (Yağlı boya, akrilik boya)
3) Bir öğrenci en çok 3 resimle katılabilir.
4) Ortaokul ve Lise kategorisindeki yarışmacılar eserleri paspartusuz, kıvrılmadan, katlanmadan, düzgün bir şekilde gönderilecektir.
5) Ortaokul ve Lise kategorisindeki yarışmacılar eserlerin arkasına ad-soyad, doğum tarihi, okul adı, okul adresleri ve okul telefonlarını eksiksiz olarak yazmak zorundadırlar.
6) Lisans ve lisansüstü kategorisindeki yarışmacılar eserlerin arkasına ad-soyad, doğum tarihi, e-mail, okul adı, okul ve ev adreslerini ve cep telefonlarını eksiksiz olarak yazmak zorundadırlar.
7) Yarışmaya katılan eserlerin özgün ve herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.

Yarıma Ödülleri: Ortaokul Öğrencilerine Ödüller - Birinciye Laptop- İkinciye Tablet -Üçüncüye Poloroid Fotoğraf Makinesi

Lise Ve Dengi Okul Öğrencilerine Ödüller
Birinciye 2 Bin Türk Lirası
İkinciye 1.500 Türk Lirası
Üçüncüye 1.000 Türk Lirası

Sponsorlu Bağlantılar


Lisans Ve Lisans Üstü Öğrencilerine Ödüller
Birinciye 5 Bin Türk Lirası
İkinciye 4 Bin Türk Lirası
Üçüncüye 3 Bin Türk Lirası
Jüri Özel Ödülü 1 Tam Altın.

Katılım: Üç Ayrı Kategoride Katılım Vardır
1. Türkiye Geneli Resmi Ve Özel Ortaokulların (5-8) Sınıflarındaki Öğrenciler
2. Türkiye Geneli Resmi Ve Özel Lise Öğrencileri
3. Türkiye Geneli Lisans – Lisans Üstü Öğrenciler

Resim Yarışması Değerlendirme Ve Sergileme Takvimi

Eserler 26.04.2020 Perşembe günü saat 17.00 mesai bitimine kadar okulumuz Görsel Sanatlar Bölüm Başkanlığına teslim edilmiş olacaktır. Kargo ile gönderilen eserlerde “Sayın Tuğçe Kutlu dikkatine” notu konulması gereklidir.
04.05.2020 Pazartesi günü saat 13.00’da eserler jüri tarafından değerlendirilecektir. Yarışma jürisi gerekli gördüğü takdirde yarışma takvimi üzerinde değişiklik yapabilir veya yarışmayı iptal edebilir. Yarışma iptal edildiği takdirde katılımcılar eserlerini geri alabilirler.
İTK Gazi Mustafa Kemal Paşa Sanat Galerisinde 14.05.2020 Perşembe günü saat 17.30’da sergi açılışı ve ödül töreni yapılacaktır.
Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen çalışmalar eser sahibinin onayı ile sergilenecek ve katalogda yer alacaktır.
Dereceye giremeyen resimlerin sahipleri sergi süresinin bitiminde(bir ay içinde ) resimlerini elden İzmir Özel Türk Koleji’nden geri alabileceklerdir. Süresi içinde geri alınmayan eserlerin sorumluluğu İzmir Özel Türk Koleji’ne ait değildir. Resim sergisi 14 Mayıs – 29 Mayıs 2020 günleri arasında açık kalacaktır.

Yapıtların sergilenmesi ve taşınması sırasında gereken özen gösterilecekse de yapıtların görebileceği hasardan İzmir özel Türk Koleji hiçbir şekilde sorumlu değildir. Arzu edenler, eserlerinin değer bedeli üzerinden özel sigorta şirketine sigorta ettirebilirler. Bunun gerçekleşmesi halinde bilgilendirme amacı ile, İzmir özel Türk Koleji’ne sigorta şirketinin adını ve yapıtla ilgili kontratın bir kopyasını ulaştırmaları gerekmektedir.

Gönderme Adresi Ve Katılım İçin Son Tarih:

Son Katılım Tarihi:29.04.2020 Perşembe günü 17.00’a kadar

Adres:
İzmir Özel Türk Koleji Mithatpaşa Cad. No:689 35280 Köprü/İZMİR
Telefon: (0232) 244 05 00 / 1220

Önemli Not:
Sayın katılımcımız, eserlerinizi gönderirken ya da iadesi sırasında sizin için anlaşmalı olduğumuz firmadan sağladığımız %30 kargo indiriminden faydalanabilirsiniz.
Bunun için; egitimdirektorlugu@itk.k12.tr adresine
• Adınız Soyadınız
• TC KİMLİK NUMARASI
• Telefon Numarası
• Katıldığınız kurum bilgilerini içeren bir e-mail atınız. Size gelecek olan tek kullanımlık kod numarasını ilgili kargo firmasına ilettiğinizde indirimden faydalanma imkanınız olacaktır.

Detaylar İçin Tıklayın.

BAAF BODRUM SANAT VE ANTİKA FUAR RESİM YARIŞMASI “CORONA GÜNLERİNDE AŞK


Son Başvuru Tarihi: 15 Haziran 2020
BAAF BODRUM artbodrum.net web sayfasından corona salgını nedeniyle dünya ve ülkemizde yaşanan zor günlerin sanatçı gözünden anlatıldığı bir resim yarışması düzenleme kararı aldığını duyurdu. İnsanlık tarihinin en zor dönemlerinden birinin yaşandığı  bu karantina günlerinin etkilerini sanatla unutulmaz hale getirmek, sanatçı gözünden ölümsüz kılmak ve gelecek nesillere aktarmak amacı ile “BAAF BODRUM RESİM YARIŞMASI” düzenleme kararı alındığı duyuruldu.

KONU: CORONA GÜNLERİNDE AŞK

Hiç şüphe yok ki insanlık bu zorlu mücadeleden zaferle çıkacaktır. İnsanların sahip olduğu sıradan tüm özgürlüklerin nerdeyse kaybedildiği, tüm yaşantı ve algıların değiştiği bu günler sanatçıların gözüyle ölümsüzleştirilecektir. Yarışmanın konusu dehşet saçan ve bazı insanları öldüren bu salgın üzerinedir.

KONUYLA İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA

‘’Kolera Günlerinde Aşk’’ Nobel ödüllü ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez‘in bir romanıdır. 19. Yüzyıl sonları 20. Yüzyıl başları arasında 51 yıl, 9 ay, 4 gün boyunca yaşanan karşılıksız bir aşkı konu alan bu roman her türlü zorluğa, acıya rağmen aşkın yüceliğine yoğunlaşır.

Corona Virüsünün (Covid 19) kasıp kavurduğu bir zaman dilimi içindeyiz. Tüm dünyada Pandemi ilan edildi. Hastanelerin dolduğu, insanların öldüğü, korkudan kapı dışarı çıkamadığımız, sevdiklerimize sarılıp, öpemediğimiz, yalnızlaştığımız, günler yaşıyoruz.

Gerçekle baş başa kalarak yüzleştiğimiz, dünyayı tükettiğimiz, vicdan muhasebesi yaptığımız bu günlerde aşka, sevgiye ihtiyacımız var

Doğaya, insanlara, hayvanlara, bitkilere, temiz hava ve suya, güzelliğe, iyiliğe, merhamete,

dayanışmaya, sevgiye, mutluluğa, sağlıklı yaşama duyduğumuz aşk

“Corona Günlerinde Aşk “ tır.

Organizasyon komitesi olarak katılacak tüm sanatçı dostlarımıza başarılar diliyoruz.

BAAF BODRUM Sanat Ödülleri başvuruları internet üzerinden gerçekleştirilecektir. İlk değerlendirme online başvuruların sonrasında jüri üyeleri tarafından yapılacaktır. Ön elemeyi geçen eserler, eser sahipleri tarafından, elden ya da kargo yoluyla DEMOS ENDÜSTRİ FUARCILIK AŞ’nın aşağıdaki adresine teslim edilecektir. Teslim edilen eserler jüri üyeleri tarafından iki kategoride değerlendirilerek ödül kazanan eserler ve sergilenmeye değer bulunan eserler olarak ilan edilecektir.

KATILIM KOŞULLARI

Yarışma, Seçici Kurul’da görev alanların ve birinci derece yakınlarının dışında tüm sanatçılara açıktır.
Yarışmaya katılacak eserler yağlıboya ve akrilik tekniğinde olacaktır.
Her sanatçı yarışmaya en fazla 3 eserle katılabilir.
Konu “CORONA GÜNLERİNDE AŞK” olarak belirlenmiştir.
Yarışmaya katılan eserler daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış, ödül almamış veya herhangi bir yerde sergilenmemiş olmalıdır.
Eserlerin boyutları:* Resim dalında; kısa kenarları 70 cm’den küçük, uzun kenarları ise 150 cm’den büyük olmamalıdır.
Yarışmaya her yaş grubundan sanatçılar katılabilecektir.
Gönderilecek eserler çerçevesiz teslim edilmelidir.
Başvuru ve eserlerin teslimi:
* Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Haziran 2020’dir.

* Yarışmaya başvuru, www.artbodrum.net adresinden online yapılacaktır.

*Online başvuruda; katılım formu eksiksiz doldurulmalı, eserin fotoğrafı jpeg formatında ve görsellerin her biri en az 1 MB en fazla 5 MB boyutunda olacak şekilde kaydedilmesi sağlanmalıdır. (Fotoğraf çekimlerinin düz bir fonda temiz bir zeminde yapılmasına özen gösterilmelidir.)

* Başvuru formunun eki olarak başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi online başvurusu sırasında eklenmelidir.

* Bilgilerin ve belgelerin eksik olması durumunda başvuru, seçici kurul elemesine girmeden değerlendirme dışı bırakılacaktır.

*Ön elemeyi geçen eserler 20 Haziran 2020 tarihinde e-posta ile duyurulacaktır.

* Jüri tarafından yapılacak ön elemeyi geçen eserler, 23 Haziran  – 10 Temmuz 2020 tarihleri arasında  sergilenmeye hazır şekilde elden ya da kargo yoluyla mailde belirtilen adrese teslim edilecektir. Bu tarihler arasında gönderilmeyen eserler elenmiş sayılacaktır.

* Ön elemeden geçen ve BAAF BODRUM’a gönderimi yapılacak eserlerin arka yüzünde eserin adı, yapım yılı, boyutları, fiyatı, tekniği ve sanatçının adı ve soyadı, adres ve telefon bilgilerini belirten A4 boyutunda bir etiket bulunmalıdır.

* Posta ve kargo yoluyla gönderilecek eserlerin tüm sorumluluğu sanatçıya aittir.

20 Temmuz tarihinde jüri dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserleri belirleyecek ve 21-22 Temmuz tarihlerinde eser sahiplerine e mail yolu ile bildirilecektir.

ÖDÜLLER

Seçilecek 3 eser sahibine 19-23 Ağustos 2020 Tarihleri arasında Bodrum da düzenlenecek Bodrum Sanat ve Antika Fuar’ında 12’ şer M2  12 000 TL değerinde Stand verilecektir.

* Sergilenmeye değer bulunan eserler sahiplerine,  fuarın  tamamlanmasını takiben iade edilecektir.

* Sergilenmeye değer bulunan eserler sanatçıların arzuları doğrultusunda, sanatçıların belirlediği satış fiyatları ile sergilerde satılabilecektir ve BAAF BODRUM hiçbir bedel ya da komisyon almayacaktır.

* Satılan eserler, satın alanlara Fuarın sonunda teslim edilecektir

 ÖZEL ÖDÜLLER

LEBRİZ ÖZEL ÖDÜLÜ
Lebriz tarafından bir yıl geçerli Lebriz Sanatçı üyeliği verilecektir. Sanatçının halen üyeliği devam ediyorsa üyelik bitim tarihini takip eden yıl geçerli olacaktır.

DEYİM SANAT ÖZEL ÖDÜLÜ
Bu ödül bir sanatçıya verilecek olup seçilen sanatçının kişisel sergisi belirlenen bir tarihte Deyim Sanat Galerisi’nde  açılacaktır.

 Ayrıca DEYİM SANAT tarafından seçilecek bir sanatçıya 5 adet 100 x 150 cm hazır tual verilecektir.

Özel ödüller Sponsorların desteklerine göre artış gösterebilir.

SEÇİCİ KURUL

Hüseyin Aslan
Resul Aytemur
Ertuğrul Aydemir
Niko Filidis
Gülten İmamoğlu
Denizhan Özer
Süleyman Saim Tekcan

Not: İsim listesi Soyadı harf sırasına göre sıralanmıştır.

BAAF BODRUM SANAT YARIŞMASI TAKVİMİ

Yarışmanın başlama tarihi: 02 Nisan 2020

Başvuru bitiş tarihi:15 Haziran 2020

Seçici kurul ön eleme toplantı tarihi: 20 Haziran 2020

Ön elemeyi geçen eserlerin açıklanması: 21 Haziran 2020

Ön elemeyi geçen eserlerin orjinallerinin teslim tarihi: 23 Haziran 2020 – 10 Temmuz 2020

Ödül ve sergilemeye ilişkin seçici kurul nihai toplantı tarihi: 11 Ağustos 2020

Ödül töreni: 19 Ağustos 2020

DİĞER ŞARTLAR VE DETAYLI BİLGİ İÇİN YARIŞMA WEB SİTESİNE GİDİNİZ = BURAYI TIKLAYINIZ


BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

 “KERAMİKA I. Ulusal Mutfak Ürünleri/sofra Ürünleri Tasarım Yarışması” 


Son Katılım Tarihi:29 Mayıs 2020
Züccaciye sektörünün önemli bir temsilcisi olan Keramika tarafından sanat ve tasarım alanında eğitim gören öğrencilerin tasarıma bakış açılarının gelişmesine katkı sağlamak ve çağdaş seramik sanatına ve endüstrisine katkı sunmak amacıyla düzenlenmektedir.

Yarışmanın konusu sofra seramikleri tasarımı ile sınırlıdır. Sofra seramikleri tasarımı form
ve dekor olarak iki kategoride değerlendirilecektir.
SINIRLILIKLAR
– Tasarımların dekor uygulanacak tabakları ise maksimum 26 cm. ve minimum 6 cm. olmalıdır.
– Tasarımların form boyutu maksimum 32cm. ve minimum 6 cm. olmalıdır.
– Tasarımların form kategorisinde rölyef derinliği (rölyef uygulanacak ise) maksimum 1,5 mm olmalıdır.
– Her iki kategoriden de tek parça çalışma beklenmektedir. Ürünü anlatabilmek adına tasarım kurgusuna uygun olarak konsept tasarımlar oluşturularak pafta üzerinde gösterilebilir. ( tasarımcının hayal gücüne bırakılmıştır.)

Yarışmaya Katılım Koşuları
1. Yarışmaya katılım ücretsizdir.

2. Yarışmaya 18 yaş ve üstü yurt içindeki Güzel Sanatlar Fakültesi/Sanat ve Tasarım Fakültesi/Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü gibi sanat ve tasarım eğitimi veren fakültelerin tüm önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik öğrencilerine açıktır. Başvuru formu ile birlikte ilgili bölümlerde eğitim gören öğrencilerin 2019-2020 eğitim-öğretim dönemine ait “kayıtlı Öğrenci Belge’ lerini de göndermeleri gerekmektedir.

3. Yarışma bireysel başvurulara açıktır. Grup katılımları kabul edilmez.

4. Her katılımcı yarışmaya iki kategoriden de en fazla 2 (iki) eserle katılabilir.

5. Yarışmaya her iki kategoriden proje açıklama metinleri ile birlikte 50×70 cm boyutlarında ve 300dpi JPEG(.jpeg) formatında yapılmış çizimler ile dijital pafta gönderimi katılabilir.

6. Juri değerlendirmesi sonrası, yarışmayı kazanan katılımcılardan form ve dekor çalışmalarına yönelik ai, pdf ve stl ( form için ) formatlarında çalışma dosyaları ayrıca talep edilecektir.
7. Katılımcılar yarışmaya ancak daha önce başka bir yarışmada yarışmamış, özgün ve herhangi bir yerde sergilenmemiş tasarımlarla katılabilirler.
8. Sergileme hakkı kazanan tasarımların paftaları Keramika tarafından bastırılacaktır.

9. Yarışmaya gönderilen bütün tasarımlar üretildiği takdirde yarışmacılar 3000TL karşılığında tasarımlar üzerindeki fikri mülkiyete ilişkin hakları Keramika’ ya devrettiklerini kabul, beyan ve taahhüt ederler.
10. Ödül, özel ödül ve sergilenmeye değer bulunan tasarımlar yarışma kataloğunda (e-katalog ve basılı) yer alacaktır.
11. Yarışma katılımcıları, kimlik, iletişim ve öğrenim verilerini işbu yarışma süresince ve yarışma bitiminden itibaren 2 ay süre ile saklanmasına şimdiden muvafakat ederler. Yarışmada ödül kazanan katılımcılardan ödüller belirlendikten sonra hesap numaraları talep edilecektir. Yarışmada ödül alanların, kimlik bilgileri ile fotoğraflarının sosyal medya ve internet sayfası üzerinden yayınlanmasına şimdiden muvafakatleri vardır.

12. Alınan kişisel veriler yalnızca bu yarışma özelinde sadece iletişimin sağlanması ve tasarımla tasarımcıyı ayırt etmede kullanılacak olup 3. kişi yahut kurumlarca paylaşılmayacaktır.
13. Sergilemeye değer görülen esrelere teşvik amacıyla 250 TL ödenecektir. Yarışma sonunda sergilenen eser sahiplerinden hesap numaraları istenecek ve en geç yarışma bitiminde 15 gün sonrasına kadar ödeme yapılacaktır.

Başvuru Yöntemi
Yarışma değerlendirmesi tek aşamada gerçekleşecektir. Dekor ve form tasarımı kategorilerinde birinci, ikinci, üçüncü ve Himmet Ünal Özel Ödülü seçilecek ayrıca sergileme için seçim yapılacaktır.
Yarışmacılar tasarımlarını 06 Mart – 29 Mayıs 2020 tarihleri arasında
yarisma.keramika.com.tr adresinde yer alan sisteme yükleyecektir.
Tasarımlar 50x70cm boyutlardaki paftalarda, beyaz zeminde yer almalıdır, her bir tasarım için en fazla iki pafta ile hazırlanabilir.
Online başvuruda;

Katılımcı bütün proje yüklemelerini yaparken yarışma şartnamesini ve verdiği bilgilerin doğruluğunu kabul ederek başvurusunu gerçekleştirebilir.

1. Eser tanıtım paftası (teknik çizim, konsept sunum, detay ve kesit görüntüsü, eser açıklama metni (en fazla 150 kelime), tasarım ismi) 50×70 cm boyutlarında ve 300dpi JPEG(.jpeg) formatında,
2. Öğrenci belgesi yer almalıdır.
Eser tanıtım paftası üzerinde tasarımcıya ait herhangi bir bilgi bulunmamalıdır. Paftanın sağ üst köşesinde 3 harf ve 3 rakamdan oluşan 6 haneli rumuz ve yarisma.keramika.com.tr adresinde yer alan Keramika logosu üst orta kısmında yer almalıdır. Yarışmaya birden fazla tasarım ile katılan tasarımcılar her bir pafta için yeni rumuz belirlemelidir.
Ödül ve sergileme alan eserler 5 Haziran 2020 tarihinde yarisma.keramika.com.tr
sayfasından duyurulacaktır.
Yarışma ödül töreni ve sergi açılışı 12 Haziran 2020 Cuma günü saat 18:00’de yapılacaktır. Sergi, 19 Haziran 2020 akşamına kadar devam edecektir.
Yarışma Ödülleri
Form Kategorisi Ödülleri
Birincilik Ödülü 5 Bin Türk Lirası, Plaket, Başarı Belgesi Artı Katalog
İkincilik Ödülü 4 Bin Türk Lirası, Plaket, Başarı Belgesi Artı Katalog
Üçüncülük Ödülü 3 Bin Türk Lirası, Plaket, Başarı Belgesi Artı Katalog
Himmet Ünal Özel Ödülü 2 Bin Türk Lirası, Plaket, Başarı Belgesi Artı Katalog
Sergilenme Ödülü 250 Türk Lirası, Katılım Belgesi Artı Katalog

Dekor Kategorisi Ödülleri
Birincilik Ödülü 5 Bin Türk Lirası, Plaket, Başarı Belgesi Artı Katalog
İkincilik Ödülü 4 Bin Türk Lirası, Plaket, Başarı Belgesi Artı Katalog
Üçüncülük Ödülü 3 Bin Türk Lirası, Plaket, Başarı Belgesi Artı Katalog
Himmet Ünal Özel Ödülü 2 Bin Türk Lirası, Plaket, Başarı Belgesi Artı Katalog
Sergilenme Ödülü 250 Türk Lirası, Katılım Belgesi Artı Katalog

Değerlendirme Ölçütleri

Seçici Kurul değerlendirmesinde dikkate alınacak hususlar aşağıdaki gibidir;

• Tema: Tasarım önerisinin ilgili temaya uygun olması

• İnovasyon: Tasarım önerisinin yenilikçi ve özgün olması.

• İhracat Potansiyeli: Tasarım önerisinin ihracat potansiyelini taşıyor olması, uluslararası pazarda satılabilir olması

• Estetik: Tasarım önerisinin estetik açıdan yeterli olması: görsel bütünlük, çekicilik, duygulara hitap.

• İşlevsellik: Tasarım önerisinin öngördüğü işlevleri teknik olarak sağlayabilmesi ve kullanıcısının ihtiyaçlarını karşılaması(ergonomi, kullanım kolaylığı, ürün dili).
• Gerçekleştirilebilirlik: Tasarım önerisinin üretime uygun olması ve tasarımın işlevine uygun malzeme seçimi. (gerçekçi maliyet ve üretim yöntemi bilgileri beklenmektedir)

• Güvenlik: Tasarım önerisinin kullanıcı güvenliğini tehlikeye sokmaması.

• Sürdürülebilirlik: Tasarım önerisinin; çevreye duyarlı olması, kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik olması, su, malzeme ve enerjiyi etkin kullanması(üretim ve kullanım esnasında).

• Teknik Yeterlilik: Tasarım önerisinin şartnamede belirtilen başvuru formatına uygun olması.

Eserlerin özgünlüğüne ilişkin değerlendirme hakkı Seçici Kurula aittir.

İletişim Bilgileri
Adres: ÜNSA A.Ş & Keramika Seramik Fabrikası 1. Organize Sanayi Bölgesi 3. Cadde No: 1 Merkez / Kütahya / TÜRKİYE
Telefon: 0 (274) 266 20 02
Fax: 0 (274) 266 24 55
E-posta: yarisma@keramika.com.tr
Web: yarisma.keramika.com.tr

Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.
Başvuru İçin Tıklayın.


Akbank 38. Günümüz Sanatçıları Sanat Yarışması 2020


38.AKBANK SANAT YARIŞMASI BAŞLIYOR

Akbank 38.kez düzenlemekte olduğu yarışmanın başladığını duyurdu. Akbank 38. Günümüz Sanatçıları Yarışmasında resim, fotoğraf, video, heykel, seramik, cam, baskı, grafik tasarım, yerleştirme, yeni medya ve karışık teknik gibi çağdaş sanatın tüm ifade biçimlerinden eserler yarışacak.

Yarışmanın Başvuru Tarihleri 01 Şubat – 30 Nisan 2020
Tema hakkında açıklama:
Yarışmanın Teması:“Gündelik Yaşama Dair”

Günlük yaşamda karşı karşıya kaldığımız olağan dalgalanmalar bağlamında bize sunulan ekonomi politikaları, kültürel yapılanmalar, ekolojik kararlara ve önerilerine yanıt olarak, birlikte düşünme ve üretme alanları günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ve artık günümüzde sanatsal üretim kavramı -makro kosmosda yaratıcı alanlardaki üretim- hayatı organize etmenin gerekli bir bileşenini oluşturmakta.

Öte yandan, 1968 Paris situasyonistlerinin, ilişkilerin imgelere aracılık ettiği bir dünyayı öngördüğü gibi, insanlar şimdi gerçekliği gösteri bağlamında sezgisel olarak anlayıp, kendileri için hazırlanan kurallar ve formlarla bir ilişkisellik içinde kararlarını veriyorlar.

Sanat, yeni ifade ve etki biçimleri bulmaya çalışırken, yaşama devam ediyor. Bugün yaşamın sanatsal biçimi nedir? Ve günlük deneyimler geleceğin sanatçılarını bu yeni gerçeklerdeki rollerine nasıl hazırlıyor?

Bu metinde Nato Thompson’un 2007 yılından beri gerçekleştirdiği “Creative Time” projesinden yararlanılmıştır.

T. Melih Görgün

Ödüller:

Birinci seçilen eser: Akbank Sanat Ödülü – 15.000 TL.
İkinci seçilen eser: 10.000 TL.
Üçüncü seçilen eser: 5.000 TL.

Resim ve Heykel Müzeleri Derneği 40. Yıl Özel Ödülü

Akbank 38. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması, çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri desteklemek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen yarışma sonucunda verilecektir. Yapılan başvurular jüri tarafından değerlendirilecek ve sergilenmek üzere seçilen eserler 09 Haziran – 31 Temmuz 2020 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta düzenlenecek olan sergiyle sanatseverlere sunulacaktır.

KATILIM ŞARTLARI

1. Yarışma; T.C. vatandaşlarının katılımına açıktır.
2. Yarışmaya 40 yaş altındaki kişiler başvurabilir.
3. Yarışma; resim, fotoğraf, video, heykel, seramik, cam, baskı, grafik tasarım, yerleştirme, yeni
medya ve karışık teknik gibi çağdaş sanatın tüm ifade biçimlerine açıktır.
4. Yarışmaya Türkiye’deki üniversitelerin resim, heykel, fotoğraf, video, baskı, grafik tasarım,
görsel iletişim tasarımı, animasyon, cam ve seramik bölümlerinin lisans, yükseklisans, doktoraöğrencileri veya mezunları katılabilir.
5. Yarışma teması “Gündelik Yaşama Dair”Günlük yaşamda karşı karşıya kaldığımız olağan dalgalanmalar bağlamında bize sunulan ekonomi
politikaları, kültürel yapılanmalar, ekolojik kararlara ve önerilerine yanıt olarak, birlikte düşünmeve üretme alanları günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ve artık günümüzde sanatsalüretim kavramı -makro kosmosda yaratıcı alanlardaki üretim- hayatı organize etmenin gerekli birbileşenini oluşturmakta.
Öte yandan, 1968 Paris situasyonistlerinin, ilişkilerin imgelere aracılık ettiği bir dünyayıöngördüğü gibi, insanlar şimdi gerçekliği gösteri bağlamında sezgisel olarak anlayıp, kendileri içinhazırlanan kurallar ve formlarla bir ilişkisellik içinde kararlarını veriyorlar.Sanat, yeni ifade ve etki biçimleri bulmaya çalışırken, yaşama devam ediyor. Bugün yaşamınsanatsal biçimi nedir? Ve günlük deneyimler geleceğin sanatçılarını bu yeni gerçeklerdekirollerine nasıl hazırlıyor?
Bu metinde Nato Thompson’un 2007 yılından beri gerçekleştirdiği “Creative Time” projesinden yararlanılmıştır.
6. Sanatçılar, yarışmaya bireysel olarak katılabilecekleri gibi grup olarak da katılabileceklerdir.
7. Sanatçılar, yarışmaya daha önce sergilenmemiş birden fazla (max. 3) eserle katılabilirler. Her
bir çalışma için ayrı başvuru formu doldurulmalıdır.
8. Başvuru yapılması ile; başvuru sahipleri, başvuruya konu eserlerin eser sahibinin kendileri
olduğunu, eserinin özgün olduğunu ve başvuru anında eserler üzerinde 5846 sayılı Fikir ve
Sanat Eserleri Kanunu’nunda düzenlenen işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve işaret, ses
ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim haklarına sahip olduğunu, ayrıca
Akbank Sanat’ın eserleri bu şartnamede sayılan şekillerde kullanmasının yine aynı kanun ile
düzenlenen Manevi Haklar kapsamında herhangi bir hakkı ihlal etmediğini bu kapsamda
Akbank Sanat’a karşı herhangi bir talepte bulunulmayacağını, başvuruya konu eserler
üzerinde 3. Bir kişinin herhangi bir hakkı bulunmadığını, 3. Bir kişinin haklarını ihlal
etmediklerini, 3. Kişilerden Akbank Sanat’a yönelen herhangi bir talep ile ilgili her türlü
hukuki ve maddi sorumluluğun kendilerine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmiş
sayılırlar. Özellikle eser sahiliği veya eser üzerindeki haklar ile ilgili bir anlaşmazlık ve tereddüt
durumunda veya 3. Bir kişinin eser üzerinde hak iddiasında bulunması halinde tüm
sorumluluk başvuru sahibine ait olup böyle bir talebin kendisine gelmesi halinde Akbank
Sanat’a eser için yapılan başvuruyu iptal edebilir.
Başvuru:
1. Başvurular www.akbanksanat.com/akbank_gso adresinden yapılabilir.
2. Başvuruların 30 Nisan 2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra
yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
3. Yapıtların nakliyesi ve sigortalanması Akbank Sanat tarafından karşılanacaktır.
4. Başvuru yapan sanatçılar, eserlerinin özgün olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar. Bu
konuda çıkacak bir anlaşmazlık ve tereddüt durumunda tüm sorumluluk başvuru sahibine
aittir.
Değerlendirme:
1. Sergide yer alacak eserler ve ödüller, jüri değerlendirmesi ile belirlenerek, Akbank Sanat’ta 09
Haziran – 31 Temmuz 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan sergiyle sanatseverlerin
beğenisine sunulacaktır.
2. Sergilenecek eserlerin sahipleri Akbank Sanat tarafından e-posta yoluyla bilgilendirilecektir.
3. Sergide yer alan eserler, sergi kataloğu ile belgelenecektir. Ödül kazanan sanatçılar sergi açılış
davetinde duyurulacaktır.
4. Akbank Sanat, hem başvuru yapan adayların hem de sergilenmeye hak kazanan kişilerin isimlerini, eser görsellerini, eser özelliklerini sosyal medya ve diğer iletişim mecralarında tanıtım amaçlı kullanabilir.
Ödüller:
Jüri değerlendirmesi sonucunda;
• Birinci seçilecek olan eser, Akbank Sanat Ödülü ve 15.000 TL,
• İkinci seçilecek eser 10.000 TL,
• Üçüncü seçilecek eser ise 5.000 TL para ödülüne hak kazanacaktır.
• Resim ve Heykel Müzeleri Derneği 40. Yıl Özel Ödülü
Verilecek ödül sayısı, yarışma jürisi tarafından belirlenecektir.

Başvuru formunu dolduran tüm katılımcılar, şartname koşullarını kabul etmiş sayılacaklardır.

Jüri Üyeleri:

Ayşe Erkmen (Sanatçı)
Dejan Kaludjerovic (Sanatçı, Verein K Viyana kurucusu)
T. Melih Görgün (Sanatçı, küratör, Sinopale kurucusu)

PDF ŞARTNAMEYİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

5. Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışması 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışması Başvuruları Başladı. Yarışmaya Türkiye’deki Güzel Sanatlar Fakülteleri Ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Lisans, Yüksek Lisans Ve Doktora Öğrencileri Katılabilir.
Yarışma Konusu
Peyzaj (Doğa Resmi)

Katılım
Her öğrenci yarışmaya, daha önce herhangi bir sergide ödül almamış ya da sergilenmemiş en fazla 3 (üç) eseriyle katılabilir.
Yarışma; Seçici Kurul Üyeleri ile birinci derece yakınlıkları olanlar ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde görev yapan öğretim elemanları dışında Türkiye’deki tüm Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açıktır.

Yarışmaya eser verecek olan öğrenciler, kendi anlatım biçimlerine uygun iki boyutlu yüzey üzerine her türlü teknik ve malzemeyi (yağlı boya, akrilik, sulu boya ve karışık teknik) kullanmakta serbesttirler. Ancak, eserlerin dayanıklı malzemeden üretilmesi ve sergilemeye hazır olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
Yarışmaya verilecek olan eserlerin kenarları 70 cm’den kısa, 150 cm’den uzun olmamalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar 
Eser sahibinin özgeçmiş bilgileri, vesikalık fotoğrafı ve eserlerine ait görsel dokümanları CD içinde göndermeleri gerekmektedir (Çözünürlük 300 dpi çözünürlükte olmalıdır.)

Yarışmaya katılacak eserlerin ön yüzünde öğrencinin kimliğini belirten adı, soyadı ve imza vb. işaretler bulunmamalıdır.
Yarışmaya katılımda üç (3) rakam ve üç (3) harften oluşan bir rumuz kullanılacaktır. Gönderdiği her eser için altı rakamdan oluşan bu rumuza eserin sıra numarası yazılmalıdır (örn:GÖL456-1).

Ekteki Form – 2 doldurulmalı ve eserlerin arkasına sağlam bir şekilde yapıştırılmalıdır.

Form- 1 her eser için eksiksiz olarak doldurulup eser sahibinin kısa özgeçmiş bilgileri, vesikalık fotoğrafı ve eserine ait görsel dokümanların yer aldığı CD ile birlikte bir zarfa konulmalıdır. Zarfın üzerinde “5. Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışması” ifadesi ile sanatçının eseri için kullandığı “rumuz (lar)” yazılmalıdır.

Hazırlanan zarf eserle birlikte toplama merkezine, 11 Eylül 2020 tarihine kadar (Cumartesi- Pazar günleri hariç) mesai saatleri içerisinde, makbuz karşılığında elden ya da kargo yolu ile teslim edilmelidir. Kargoyla gönderilen eserlerde oluşabilecek hasardan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi sorumlu değildir.

Katılım zarfı bulunmayan veya herhangi bir yerinde katılımcının kimliğini belirten işaret veya imza bulunan eserler, seçici kurul tarafından tutanakla değerlendirme dışı bırakılacaktır.

Yarışma Ödülleri
Birincilik Ödülü 5 Bin Türk Lirası (Büyük Ödül)
İkincilik Ödülü 3 Bin Türk Lirası (Başarı Ödülü)
Üçüncülük Ödülü 3 Bin Türk Lirası (Başarı Ödülü)
4 Adet Jüri Özel Ödülü 2 Bin Türk Lirası
3 Adet Sanatsal Malzeme Ödülü 1.000 Türk Lirası

Eser Toplama Merkezi
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi, Güzel Sanatlar Fakültesi. Tavşanlı yolu 10.km. 43000 KÜTAHYA

Sergileme
“5. Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi” 1-3 Ekim 2020 tarihleri arasında Kütahya’da III. Uluslararası Ahmet Yakupoğlu Sanat ve Tasarım Sempozyumu programı çerçevesinde, Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda açılacaktır.

Eserlerin İadesi
Seçici kurul tarafından ödül ve sergi dışında bırakılan eserlerin iadesi. Seçici kurul çalışmalarının tamamlanmasından itibaren başvuruların yapıldığı toplama merkezinde yapılacaktır. Yarışmada sergilemeye değer görülen eserlerin iadesi ise 15 Ekim 2020 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir. Dileyen yarışmacılar eserlerini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bulunan, Ahmet Yakupoğlu Resim Galerisinde değerlendirilmek üzere bağışlayabileceklerdir.

Eser sahibi, 15 Ekim 2020 tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde eserini almak zorundadır. Katılımcının kendisi bizzat eserini almadığı takdirde katılım formunda beyan edilen adrese karşı ödemeli olarak gönderilecektir. Belirtilen süre içerisinde teslim alınmayan ve adres değişikliğinden dolayı teslim edilemeyen eserlerden Üniversitemiz sorumlu değildir.

Kargoda meydana gelebilecek hasardan Kütahya DPÜ sorumlu değildir.
Şartnamede belirtilmeyen hususlarda veya tereddüt halinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kararları geçerlidir.
Yarışmaya katılan bütün öğrenciler, bu şartname hükümlerini kabul etmiş
sayılırlar.

Adres
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Evliya Çelebi Yerleşkesi /KÜTAHYA http://www.dpu.edu.tr

İletişim
Arş. Gör. Sercan Kehribar Tel: 0.274. 443 25 64- 2564
Arş. Gör. Burak YİĞİT Tel: 0.274. 443 25 86- 2586
Arş. Gör. Gökhan AKÇA Tel: 0.274. 443 26 11- 2611


Detaylar İçin Tıklayın.



Geleneksel Türkiye 25. Fotoğraf Yarışması

Son Katılım Tarihi : 21 Şubat 2020
28 yaşında olan yarışmamızın bu yıl ki konusunu “Geleneksel Türkiye” ana başlığı altında “İŞ BİRLİĞİ, YARDIMLAŞMA VE İMECE KÜLTÜRÜMÜZ” olarak belirledik. Daha önceki yarışmalarımızda da belirttiğimiz gibi kaybolmaya yüz tutan geleneklerimizi belgelemeyi, arşivlemeyi, yurtiçi ve yurtdışı sergilerle “geleneksel değerlerimizi” tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla, halk bilimi, kültürel miras ve fotoğraf sanatı konularındaki kısa açıklamalar ile donatılmış albümler; araştırmacılara, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere, kütüphanelere ve sanatçılara sunulmak üzere basılıp paylaşılmaktadır.

Ayrıca yarışmamız ve açılan sergilerle fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duymaktayız. Her yıl düzenlenmekte olan bu yarışma ve sergilerle siz değerli sanatçılarımızın göstereceği ilgi ve katılıma şimdiden teşekkür ediyor; Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Katılımcı Şartları:
Yarışmaya seçici kurul, yarışma düzenleme kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları dışında profesyonel ve amatör fotoğrafçılar katılabilir.
Yarışmada yaş sınırı yoktur, katılım ücretsizdir.
Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.
Yarışma tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.



Eser Şartları:

Başvurular sadece gelenekselturkiye.org adresindeki başvuru formu üzerinden yapılacak olup sosyal medya kanallarından yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurular sadece gelenekselturkiye.org adresindeki katılım şartlarına ve fotoğraf gönderme yönergesine uygun gerçekleştirilecektir.

Yarışma “Renkli” ve “Siyah-Beyaz” olmak üzere 2 (iki) kategoride düzenlenmektedir.

Her katılımcı koşullarına uyan kategorilerde en fazla 5 (beş) adet eserle yarışmaya katılabilir.
Fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır.

Yarışmaya gönderilecek fotoğrafın yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar, photoshop gibi fotoğraf düzenleme programlarıyla başkalaştırılmış fotoğraflar, fotoğrafın orijinalinde olmayan herhangi bir objenin eklenmiş veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar yarışmaya kabul edilmez.

Fotoğraflar jpeg formatta, 300 dpi çözünürlükte, 7-12 sıkıştırma kalitesinde kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 2 Mb’den az, 4 Mb’den fazla olmamalı ve istendiğinde kendi orijinal boyutlarında gönderilmelidir.

Dereceye giren eserler sergileneceğinden, kaliteli ve büyük boyutlarda baskıya olanak tanıması için fotoğrafların; en az 50×70 cm’lik baskıya uygun şekilde gönderilmesi gerekmektedir. Eser Sahibi bu konuyu test ederek fotoğrafını göndermelidir. Yarışma sayısal ortamda olup, baskılar kabul edilmeyecektir. Gönderilen kayıtlardaki fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır.

NOT: Başvuru Formu’nda fotoğrafları yükledikten ve başvuruyu başarıyla tamamladıktan sonra 1 hafta içerisinde katılımcıya fotoğrafların ulaştığına ve başvurunun kabul edildiğine yönelik bir e-posta gönderilecektir. İlgili e-posta katılımcıya gelmemiş ise katılımcı durumu yarışma sekreterliğine bildirmelidir. Aksi halde yarışmaya katılamama durumundan Aktiffelsefe Kültür Derneği sorumlu tutulamaz.

ÖDÜLLER
Her dal için;

1.lik ödülü: Tarihi Eser Reprodüksiyon, 25.Yıl Fotoğraf Yarışması Albümü, 20 Yıllık Fotoğraf Yarışması Albümü, Kartpostal

2.lik ödülü: Tarihi Eser Reprodüksiyon, 25.Yıl Fotoğraf Yarışması Albümü, 20 Yıllık Fotoğraf Yarışması Albümü, Kartpostal

3.lük ödülü: Tarihi Eser Reprodüksiyon, 25.Yıl Fotoğraf Yarışması Albümü, 20 Yıllık Fotoğraf Yarışması Albümü, Kartpostal

Mansiyon: Tarihi Eser Reprodüksiyon, 25.Yıl Fotoğraf Yarışması Albümü, Kartpostal
Jüri Özel Ödülleri: Jüri tarafından verilecek ödüle ek olarak 25.Yıl Fotoğraf Yarışması Albümü ve Kartpostal
Sergileme Ödülleri: Kartpostal

Ödül alan eserlerden oluşan 25. Yıl Albümü, halk bilimi uzmanlarının katkılarıyla literatür haline getirilerek basılacaktır. Ödül sahipleri, hem bu kültürel değerlerin korunmasına katkı sağlamış olacak, hem de uluslararası literatüre katkı sağlamış olacaklardır.

Katılımcılar da aynı zamanda; her yıl farklı bir temayla zenginleşerek gelişen önemli bir görsel arşive ve değişik illerde tekrarlanan sergilere katkı sağlamış olacaklardır.

Not: Seçici Kurul gerekli gördüğü takdirde ödüllerin her birini en fazla 3(üç) kişiye bölüştürebilir veya ödüle değer eser bulunmaması halinde ödül vermeyebilir veya yarışma anında özendirme ödülleri verebilir.

Not: Kartpostallar 3(üç) farklı boyutta en az 5(beş) adet olacak şekilde bastırılacaktır. Sergileme alanların kartpostalları istemeleri durumunda basılacaktır. Yarışma kurulu gerekli gördüğü takdirde boyutları ve adetleri değiştirebilir


16. Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları 


son başvuru tarihi ise 27 mart 020

 Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacaklar.

Her yıl düzenlediği yarışmalarla edebiyat ve sanat dünyasına yeni yetenekler kazandıran Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 16.sını başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi yine para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacaklar. Yarışmaların seçici kurulu ise, tanınmış sanatçı, edebiyatçı ve akademisyenlerden oluşacak.

BU YILIN KONUSU TÜRK EVLERİ

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 16.sı düzenlenen Geleneksel Resim Yarışması’nda; birinciliği elde eden esere 12 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 8 bin ve mansiyonların her birine 2 bin 500 TL para ödülü verilecek. Konusu “TÜRK EVLERİ” olarak belirlenen yarışmada; “Mekânın medeniyete dönüşen yüzü, vatan toprağına vurulan asalet mührü; Türk Evleri”nin sanatçı bakışıyla tuvale çizilmesi istenecek. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri düzenlenecek bir törenle verilecek.

Ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediye Başkanlığı tarafından çeşitli mekanlarda sergilenecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 27 Mart 2020 Cuma (Saat: 17:00’a kadar)

RESİM YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ 16. GELENEKSEL YAĞLIBOYA RESİM YARIŞMASI
KONU: “Türk Evleri” Sanatçı Bakışıyla…

KATILIM ŞARTLARI:
1. Yarışmaya Seçici Kurul üyeleri ve geçmiş yıllarda Ümraniye Belediyesinin yaptığı resim
yarışmalarında 1.lik ödülü alan sanatçılar katılamazlar.
2. Resimler tuval üzerine “yağlı boya ve/veya akrilik” ile yapılmış olacaktır.
3. Yalnızca özgün ve yayınlanmamış çalışmalar Seçici Kurul tarafından değerlendirilecektir.
4. Baskı resimler değerlendirmeye alınmayacaktır.
5. Resimlerin tuvallerinin kısa kenarı 80 cm’den küçük, uzun kenarı 120 cm’den büyükolmayacaktır.
6. Her sanatçı yarışmaya en çok 2 (iki) çalışması ile katılabilir.
7. Resimler daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olacaktır.
8. Resimlerin arkasına sanatçının adı ve soyadı, resmin tekniği, boyutları ve fiyatını içeren10x10cm ebadında bir kağıt yapıştırılacaktır.
9. Resimlerin üzerinde sanatçının imzasının bulunması zorunludur.
10. Resimle birlikte bir özgeçmiş, açık adres ve telefon numarası ve e-mail adresini içeren bilgiler
bir zarf içinde teslim edilecektir.
11. Resimlerin alımı aşağıda belirtilen adreste, makbuz karşılığında olacaktır.
12. Resimler kargodan veya elden kabul edilecektir. Kargodan gönderilen resimlerde gönderimden kaynaklanan hasar ve olumsuzluklardan idaremiz sorumlu değildir.
13. Derece almayan ve sergiye katılmayan resimlerin iadesi, 31 Mart 2020 tarihinden itibaren “Alındı Makbuzu” karşılığında belirtilen yerde elden yapılacaktır. Kargo iadeleri kurumumuz tarafından yapılmayacaktır.
14. Derece alan ve sergilenmeye uygun görülen eserler, idarece belirlenen yerlerde sergilenecektir.
15. Dereceye giren ve mansiyon alan eserler her türlü haklarıyla birlikte Ümraniye Belediye Başkanlığına ait olacaktır.
16. Sergi programlarından sonra 1 ay içinde geri alınmayan eserlerden Ümraniye Belediye Başkanlığı hiçbir şekilde sorumlu tutulmayacaktır. 1 yıl içerisinde alınmayan resimler ise gerekli görüldüğünde idaremizce kamu yararına değerlendirilecektir.
17. Yarışmaya katılan sanatçılar yarışma şartları ve Seçici Kurul kararlarını peşinen kabul etmiş
sayılacaktır.
18. Yarışma sonuçları 30 Mart 2020 tarihinde açıklanacaktır.
19. Ödül töreni tarihi daha sonra ilan edilecektir.

Son Teslim Tarihi : 27 Mart 2020 Cuma (Mesai bitimine kadar)
Yarışma Konusu : Türk Evleri
Teslim Yeri : Ümraniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü
Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No:63 PK: 34761 Ümraniye/İST Bilgi için: 0 (216) 443 56 00 /1196 – 1137
E-mail: kultur@umraniye.bel.tr Web: www.umraniye.bel.tr

ÖDÜLLER
BİRİNCİYE : 12.000 TL    İKİNCİYE : 10.000 TL
ÜÇÜNCÜYE : 8.000 TL       MANSİYONLAR : 2.500 TL

SEÇİCİ KURUL:
Prof. Dr. M. Hüsrev SUBAŞI (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Ünv. Güzel San. Fak.)
Prof. Dr. Mehmet ÖZER (Marmara Ünv. Güzel San. Fak. Emekli Öğretim Üyesi)
Prof. Dr. Zeki KUŞOĞLU (Emekli Grafik Tas. Öğr. Üyesi, Osmanlı Medeniyeti Araştırmacısı)
Prof. Dr. Fethiye ERBAY (Boğaziçi Üniversitesi Güzel San. Öğrt. Üyesi)
Ekber YEŞİLYURT (Sanat Yazarı)
Mesut ÖZDEMİR (Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı)
Kemal SÜLEYMANOĞLU (Ümraniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürü)

HİKAYE VE ŞİİR YARIŞMASI İLE İLGİLENENLER İÇİN BU YARIŞMALARIDA EKLİYORUZ.

“SERBEST” Temalı Hikâye Yarışması

Hikâye alanında önemli bir marka haline gelen ‘Geleneksel Hikâye Yarışması’ bu yıl 16. kez yeni yeteneklere kapı aralayacak. Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği hikâye yarışması bu yıl yine “SERBEST” temalı olacak. Hikâye yarışmasında birinciye 10 bin, ikinciye 7,5 bin, üçüncüye 5 bin ve mansiyonların her birine 2 bin 500 TL para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak. Hikâye yarışması için son başvuru tarihi 21 Şubat 2020 Cuma (Saat: 17:00’a kadar)

HİKAYE YARIŞMASINA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ
 “SERBEST” Temalı Şiir Yarışması

Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 16. kez düzenleyeceği diğer bir yarışma ise ‘Geleneksel Şiir Yarışması’ olacak. Teması “SERBEST” olarak belirlenen şiir yarışmasında, birinciliği elde eden şiire 8 bin, ikinci şiire 6 bin, üçüncüye 4 bin ve mansiyonların her birine 2 bin TL olmak üzere toplam 38 bin para ödülü verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak.

Şiir yarışması için son başvuru tarihi ise 21 Şubat 2020 Cuma (Saat: 17:00’a kadar)


ŞİİR YARIŞMASINA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ


   İNSANA DAİR KONULU ULUSAL YAĞLIBOYA AKRİLİK RESİM YARIŞMASI 2020   

Son katılım Tarihi: 20 ocak 2020 

Yarışmanın Amacı
Tüm Dünya’da 200’e yakın demokratik ülkede “İnsanlığa Hizmet” ana fikri ile 1905 yılından
buyana çalışmalarını sürdüren Uluslararası Rotary organizasyonu, Birleşmiş Milletler
tarafından insani projelerde görüşü alınan tek sivil toplum kuruluşudur.
1954 yılından bu yana da aynı amaçlı faaliyetlerini tüm ülkemiz genelinde sürdürmektedir.
Pek çok insani değerlerin yanı sıra sanatın tüm dallarını da desteklemekte, bu alanda yeni ve yaratıcı projeler ile toplumda fark yaratmaya, imkanlar sunmaya çalışmaktadır. Bu düşünceler ışığında bu seneki projeleri içerisine resim sanatını desteklemek ve bu branştaki sanatçılara
şans tanımak için bir ulusal resim yarışması düzenlemiştir.
Yarışmanın Konusu Merkezi insan ve yaşadığımız dünya olan Rotary hizmetlerinin bu yarışma için belirlediği konu başlığı “İnsana Dair ”dir. Katılım Şartları, Eserlerin Tekniği ve Boyutu
– Adaylar, yarışmaya resim sanatı alanında yağlı boya veya akrilik boya ile üretilen orijinal eserlerle katılabilirler.

– Yarışmaya sunulacak eserler tuval üzerine yağlıboya veya akrilik olacaktır.

– Eserlerin kısa kenarı 50 cm den az, uzun kenarı ise 150 cm den fazla olamaz.

-Esere ait 8 adet görsel (genel ve detay) 300 dpi çözünürlükte olmak üzere aşağıda belirtilen
mail adresine gönderilecektir.
Jüri
– Jüri toplam 1 başkan olmak üzere toplam 7 kişiden oluşacaktır. – Başkan dahil her üyenin
1 oyu vardır. – Jüri üyeleri en geç 15 Aralık 2019 tarihi itibariyle ilan edilecek
ve www.rotary2430.org.tr web sitesinde yayınlanacaktır.
Yarışmanın Kuralları
– Yarışmaya son başvuru tarihi 20.01.2020 olup, Adaylar, yarışmaya sunmak istedikleri
eserleri en son bu tarihe kadar mufit.metin@grupvolvo.com mail adresine
göndererek başvuru yapacaklardır.

– Uluslararası Rotary Kulübü Derneği üyelerinin birinci dereceden akrabaları ve yakınları bu yarışmaya katılamaz.

– Mailde eser görsellerinin yanı sıra yer alması gerekenler şunlardır:
I. Adayın adı, soyadı, iletişim bilgileri ve özgeçmişi. II. Eser fotoğraflarına dosya ismi olarak önce kendi isimlerini, sonra eserin tekniğini, boyutunu ve esere verdiği ismi belirteceklerdir.
III. Her bir yarışmacı yarışmaya doğrudan veya dolaylı olarak en fazla iki eserle katılabilir.

-Eserlere ait görseller, belge niteliği taşıyacağından e-posta yoluyla ulaştırılacak görsellerde herhangi bir düzenleme yapılmamalı, görsel ile eserin aslı uyumlu olmalıdır. Bu hususların ilk eleme aşamasından sonra tespiti halinde adayın başvurusu iptal edilecektir.
– Adaylar yarışmaya müracaat etmekle eserlerin özgün olduğunu beyan ve taahhüt etmiş
sayılırlar. Eserlerin özgün olmadığının tespiti halinde adayın yarışma başvurusu iptal edilir.
Eserler, daha önce sosyal medya ve youtube v.b. dahil sergilenmemiş ve hiçbir yarışmaya katılmamış olmalıdır. Yapıtların daha önce sergilendiğinin ve/veya herhangi bir yarışmaya katılmış olduğunun tespiti halinde ilgili yapıtın adaylığı iptal edilecektir. Bu maddede belirtilen hususlarının herhangi birinin ödül kazanıldıktan sonra tespiti halinde aday kazandığı ödülü yasal faizi ve varsa yargılama masrafları ile birlikte iade ile mükellef olacaktır.

-Adayların e-posta yoluyla görsellerini ve bilgilerini gönderdikleri eserler arasından seçilerek
yarışmaya dahil edilecek en fazla iki eser, seçici kurul tarafından değerlendirilerek
belirlenecektir ve daha sonra yapılacak son değerlendirme için jürinin takdirine sunacaktır.

-Seçici kurul, ilk elemeden geçmiş eserlerin sahibi adayların belirttikleri mail adresine bilgi verilecek ve eserlerin orjinalinin 20.01.2020 tarihine kadar “Grup Sanat Galerisi , Hollanda caddesi No: 44 Çankaya/Ankara” adresine gönderilmesi istenecektir.( Şartnamenin bu bölümünde bahsedilen tarih eserlerin orjinallerinin gönderileceği tarih olmayıp görselleri gönderdi iseniz size bu konuda dönüş yapılacağı belirtildi)

– Eserlerin belirtilen adrese gönderimi katılımcıya ait olup, paketlemenin nakliyede zarar görmeyecek nitelikte olması gerekmektedir. Eser nakliyesi ile ilgili bütün sorumluluk ve masraflar eser sahibine aittir.

– Yarışma sahibi olarak UR. 2430. Bölgenin sorumluluğu; eserin belirtilen adrese eserin
hasarsız teslimi ile başlar. Sanatçılar isterlerse eserleri belirtilen adrese elden teslim
edebilirler.

– Seçici kurulun ödül için değerlendirmeye alacağını duyurduğu eserlerin, arkalarında sanatçının bilgilerini ve eser tekniği belirten künye ile birlikte çerçevelenmiş ve askı ipleri takılmış halde olması gerekir. Seçici Kurul, değerlendirmesini anlam, yaratıcılık, farklılık, sanatsal kaygı ve estetik bütünlük temelleri çerçevesinde yapacaktır.

– Seçici Kurul, gerekli gördüğü takdirde adaylardan ek bilgi talep edebilir.

– Seçici Kurul, ödül ve mansiyon alan eserler ve sergilemeye layık görülen eserleri, 29.01.2020
tarihinde www.rotary2430.org.tr adresinde duyuracaktır.

– Yarışmanın ödül töreni 19.02.2020
tarihinde Grup Sanat Galerisi, Hollanda caddesi No: 44 adresinde yapılacak ve 08.03.2020
tarihine kadar sergilenecektir.
Ödüller:
Birincilik ödülü: 7.500.-TL ( Yedibinbeşyüz Türk Lirası)
İkincilik ödülü: 5.000.-TL ( Beşbin Türk Lirası)
Üçüncülük ödülü: 3.000.-TL ( Üçbin Türk Lirası)
Uluslararası Rotary 2430. Bölge Guvernörlüğü Özel Ödülü: 3.000.-TL ( Üçbin Türk Lirası)
3 adet mansiyon : Her bir eser için 1.500.-TL ( Binbeşyüz Türk Lirası)
Başarı ve mansiyon ödülü alan katılımcılar, ödül töreni ve sergi açılışında yer almalı ya da bir kişiyi yerine tayin etmelidir.
Şartnamede belirtilen ödüller, yarışma sergisi açıldıktan sonra, hak sahiplerinin yazılı olarak bildirecekleri kişisel hesap/IBAN numaralarına en geç 31.Mart tarihine kadar gönderilecektir. Para ödüllerinden doğan her tür yasal vergi yükümlülüğü ödül sahibine aittir.
Ödül ve mansiyon alan yapıtlar hukuken devri mümkün tüm haklarıyla birlikte
Rotary 2430. Bölge Federasyonu’na kalacaktır ve bu dört yapıt hukuken devri mümkün tüm haklarıyla satın alınmış gibi işlem görecektir. Ayrıca Seçici Jürinin uygun gördüğü eserleri 1.000.-TL ( Bin Türk lirası) bedel karşılığı tüm hakları ile satın almak Rotary 2430. Bölge Federasyonu’nun yetkisindedir. Aday, yarışmaya katılmak üzere başvurduğu andan itibaren, ödül kazanması halinde eserini hukuken devri mümkün tüm haklarıyla birlikte Rotary 2430. Bölge Federasyonu’na devrettiğini gayrikabilirücu beyan ve kabul eder. Rotary 2430. Bölge Federasyonu, ödül alan yapıtları ve kataloğa giren diğer
eserlerin görsellerini etkinliklerde, eğitim faaliyetlerinde, katalog, broşür, afiş vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme, medyada yayınlama hakkı da dahil olmak üzere 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır. Aday bu hususa herhangi bir itirazda bulunmayacağını ve yasal yollara başvurmak hakkından şimdiden gayrikabilirücu feragat ettiğini beyan, kabul ve taahhüt eder.
Sergi Ödül alan ve sergilemeye layık görülen eserler, 19.02 – 08.03.2020 tarihleri arasında Grup Sanat Galerisi’nde (Ankara) sergilenecektir. Ayrıca Rotary 2430. Bölge Federasyonu, eserleri daha sonrasında farklı tarihlerde ve farklı mekanlarda da sergileme hakkına sahiptir.
Eserlerin iadesi
Yarışmaya kabul edilen eserlerden iade edilecek olanlar yarışma ve eser sergileri bitiminde sonra en geç 45 gün içerisinde iade edilecek olup, iade işlemlerinin başlama tarihi www.rotary2430.org.tr adresinde duyurulacaktır. Eserlerin bizzat katılımcılar tarafından teslim alınması öncelikli tercihtir. Eserler bizzat teslim alınamayacaksa teslim alacak vekilin kimlik bilgileri bilgi@rotary2430.org.tr mail adresine aday tarafından bildirilecektir. Eser katılımcı veya vekili tarafından teslim alınamayacaksa eserin kargo ile ulaştırılması aşamasında yaşanacak olumsuzluklardan Rotary 2430. Bölge Federasyonu sorumlu değildir.
Eser iadesi ile ilgili masraflar katılımcılara aittir.
Adaylar, başvuru aşamasında bu şartnameyi imzalayarak, gönderdikleri yarışma eserleri ile birlikte “Grup Sanat Galerisi Hollanda cad. No:44 Çankaya/Ankara” adresine iletmelidir.
İmzalı şartnamesi adrese ulaşmayan adayların başvuruları iptal edilecektir. Rotary 2430. Bölge Federasyonu, imzalı şartnamelerin ulaştırılmasında yaşanan gecikmelerden sorumlu değildir.
Yukarıdaki Şartnameyi ve tüm maddelerini okudum ve tamamıyla kabul ediyorum.
Ad, Soyad: Adres ve Telefon : Eser görsellerinin ve bilgilerin iletildiği mail adresi: İmza:
İletişim Bilgileri: Rotary 2430. Bölge Federasyonu
Sancak Mahallesi 535. Sokak No:9/2 Çankaya / Ankara
0312 438 36 40

bilgi@rotary2430.org.tr


Winsor ve Newton Sanat Atölyesi (Residency) Öğrenci yarışması

Son başvuru tarihi Ocak 2020
Yarışmaya Katılın, Londra'da Sanat Stüdyosu ve Winsor ve Newton Sanat Malzemeleri Kazanın.

Winsor & Newton olarak sanatçıların, resim sanatının sınırlarını denemelerini ve zorlamalarını istiyoruz. Yeni nesil sanatçıları, materyallerimizin sınırlarını aşmaya, deneyimlemeye, oynamaya ve test etmeye davet ediyoruz. Bu anlamda "Winsor & Newton Residency" yarışmamızın ikinci sayısını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu, Winsor & Newton Londra Genel Merkezi’nde yer alan içi sanat malzemeleriyle dolu, tüm masrafları tarafımızca karşılanmış, sanat stüdyosunda 1 aylık ATÖLYE (Residency) kazanma şansı sunuyoruz.
Yarışmaya katılmak için, Winsor & Newton sanat malzemeleriyle 'Yuva' temasını yorumlayan bir eser oluşturmanız yeterli. Renk, biçim veya konunun yorumlanması sizin seçiminizdir. Ancak jürinin resminize baktığında fikirlerinizi anlamaları gerektiğini unutmayın.
Jüri aşağıdaki kriterleri göz önünde bulunduracaktır:

‘Yuva’ temasının yaratıcı yorumu
Malzemelerin yaratıcı kullanımı
Winsor ve Newton Sanat Stüdyo’suna (Residency) uygunluk

Yarışma, herhangi bir görsel sanat türünü okuyan öğrencilere açıktır.

ÖDÜLLER
Winsor & Newton ekibinin üç üyesi, üç kazananı belirleyecek.
Birincilik ödülü :
• Winsor & Newton’un Londra merkezindeki büyük (32m2) sanat stüdyosunda bir ay ikamet,
• Kazanan kişi 1500 USD değerinde (perakende satış değeri) Winsor & Newton malzemesi ve kazanan kişinin Üniversitesi/ Sanat Okuluna 500 USD değerinde (perakende satış değeri) Winsor & Newton sanat malzemesi,
• Açık Studio etkinliğine katılım,
• Londra'ya gidiş dönüş uçuş bileti,
• Sanat stüdyosunda bir ay ikamet süresinde kullanmak üzere 600 USD,
• Özel Konaklama,
• Kendi sanatçılarımız ve sanat malzemeleri kimyacılarımızdan danışmanlık,
• Elephant West proje alanına sergileme ve TFAC (The Fine Art Collective) programına giriş,
• Sosyal medyada görünürlük,
Kazanacaktır.
İkincilik ödülü:
• 500 USD (Perakende değeri) Winsor & Newton malzeme ödülü, Üniversitesi için Winsor & Newton sanat malzemelerinin değeri 500 USD (perakende değer) değerinde Winsor & Newton sanat malzemeleri,
• Sosyal medyada görünürlük,
Kazanacaktır.
Üçüncülük Ödülü:
• 500 USD (Perakende değeri) Winsor & Newton malzeme ödülü, Üniversitesi için Winsor & Newton sanat malzemelerinin değeri 500 USD (perakende değer) değerinde Winsor & Newton sanat malzemeleri,
• Sosyal medyada görünürlük,
Kazanacaktır.
Nasıl Katılacaksın?
Winsor & Newton Residency yarışması, bilinen üniversite, sanat okulu veya bir sanat kursuna kayıtlı olan tüm sanat öğrencilerine açıktır.
Yarışmaya katılmak için başvurunuzu aşağıdakilerle birlikte winsornewtonresidency@colart.com adresine e-posta gönderin:
1. Maksimum 1 mb'lik jpeg eseriniz. Lütfen Jpeg'in başlığına bu bilgileri ekleyin: adınız, sanat eseri adı, sanat eseri tarihi, cm cinsinden boyutları, kullanılan malzemeler.
2. Adınız, adresiniz, doğum tarihiniz
3. Üniversitenizin adı ve adresi
4. E-posta adresi
Lütfen talep edilen tüm bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde verdiğinizden emin olun; aksi takdirde eseriniz yarışmaya katılamaz.
Takvim
• 1 Eylül 2019: Winsor & Newton Sanat Stüdyo’su (Residency) yarışması başvuru başlangıç tarihi
• 30 Kasım 2019: Son başvuru tarihi
• Ocak 2020: Kısa listeyle bağlantı kurulma tarihi
• Şubat 2020: Kazananlar belirlenmesi
• 2020: Winner’ın Londra’da Winsor & Newton Genel Merkezi’nde Sanat Stüdyo’su (Residency) ikameti

Orijinal şartname için; www.winsornewton.com/row/residencycompetition adresine gidin.



2016 Bilimde Ve Sanatta Kadın Konulu Resim Yarışması



12. Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları Başladı 12. Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları




  RESİM YARIŞMASI Son Teslim Tarihi :  19 Şubat 2016 Cuma


Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 12.sini başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacaklar...

Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 12.sini başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacaklar.



 Her yıl düzenlediği yarışmalarla edebiyat ve sanat dünyasına yeni yetenekler kazandıran Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 12.sini başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi yine para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacaklar. Yarışmaların seçici kurulu ise, tanınmış sanatçı, edebiyatçı ve akademisyenlerden oluşacak.

“Göç” Temalı Resim Yarışması



 Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Geleneksel Resim Yarışması’nda; birinciliği elde eden esere 12 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 7,5 bin ve mansiyonların her birine 2 bin 500 TL olmak üzere toplam 50 bin TL’nin üzerinde para ödülü verilecek. Teması “Göç” olarak belirlenen yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödülleri düzenlenecek bir törenle verilecek. Tema kapsamında; Balkan Göçleri, Mülteci Göçleri (Suriyeliler) gibi somut göç olgularının yanında, insanın varlık alemindeki yolculuğu, hüzün ve yalnızlık gibi soyut temalar da resimleştirilebilecektir.



 Öte yandan ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediye Başkanlığı tarafından yurt içi ve yurt dışında sergilenecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 19 Şubat 2016 Cuma.

Resim Yarışması Şartnamesi

ÜMRANİYE BELEDİYESİ 12. GELENEKSEL RESİM YARIŞMASI

KONU: GÖÇ (Balkan Göçleri, Mülteci Göçleri (Suriyeliler), İnsanın varlık alemindeki yolculuğu, Hüzün ve Yalnızlık gibi temalar… GÖÇ ana konusu altında resimleştirilebilir.)    



ÖDÜLLER BİRİNCİYE  : 12.000 TL İKİNCİYE   : 10.000 TL ÜÇÜNCÜYE  : 7.500 TL MANSİYONLAR  : 2.500 TL 



SEÇİCİ KURUL: Prof. Dr. M. Hüsrev SUBAŞI (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Ünv. Güzel San. Fak. Dekanı) Prof. Dr. Mehmet ÖZER (Marmara Ünv. Güzel San. Fak. Emekli Öğretim Üyesi) Prof. Dr. Ahmet ATAN (Yıldız Teknik Ünv. Sanat ve Tas. Fak. Bölüm Bşk.) Prof. Dr. Zeki KUŞOĞLU (Emekli Grafik Tasarım Öğretim Üyesi) Prof. Dr. Fethiye ERBAY (Boğaziçi Üniversitesi Güzel San. Öğrt. Üyesi) Prof. Dr. Ayşe Özel (Marmara Ünv. Emekli Öğrt. Üyesi) Ekber YEŞİLYURT (Sanat Yazarı) M. Ejder BATUR (İnş. Yük. Müh., Ümraniye Belediyesi Başkan Yardımcısı) Emre ERKOVAN (Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü) 


KATILIM ŞARTLARI: 
1. Yarışmaya Seçici Kurul üyeleri ve geçmiş yıllarda Ümraniye Belediyesinin yaptığı resim yarışmalarında 1.lik ödülü alan sanatçılar katılamazlar.
2. Resimler tuval üzerine “yağlı boya ve/veya akrilik” ile yapılmış olacaktır.
3. Resimlerin tuvallerinin kısa kenarı 80 cm’den küçük, uzun kenarı 120 cm’den büyük olmayacaktır.
4. Her sanatçı yarışmaya en çok 2 (iki) çalışması ile katılabilir.
5. Resimler daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olacaktır.
6. Resimlerin arkasına sanatçının adı ve soyadı, resmin tekniği, boyutları ve fiyatını içeren10x10cm ebadında bir kağıt yapıştırılacaktır. 
7. Resimlerin üzerinde sanatçının imzasının bulunması zorunludur.
8. Resimle birlikte bir özgeçmiş, açık adres ve telefon numarası ve e-mail adresini içeren bilgiler bir zarf içinde teslim edilecektir. 
9. Resimlerin alımı aşağıda belirtilen adreste, makbuz karşılığında olacaktır.
10. Resimler kargodan veya elden kabul edilecektir. Kargodan gönderilen resimlerde gönderimden kaynaklanan hasar ve olumsuzluklardan idaremiz sorumlu değildir. 
11. Derece almayan ve sergiye katılmayan resimlerin iadesi, 23 Şubat 2016 tarihinden itibaren “Alındı Makbuzu” karşılığında belirtilen yerde elden yapılacaktır. Kargo iadeleri kurumumuz tarafından yapılmayacaktır.
12. Derece alan ve sergilenmeye uygun görülen eserler, idarece belirlenen yerlerde sergilenecektir. 
13. Dereceye giren ve mansiyon alan eserler her türlü haklarıyla birlikte Ümraniye Belediye Başkanlığına ait olacaktır.
14. Sergi programlarından sonra 1 ay içinde geri alınmayan eserlerden Ümraniye Belediye Başkanlığı hiçbir şekilde sorumlu tutulmayacaktır. 1 yıl içerisinde alınmayan resimler ise gerekli görüldüğünde idaremizce kamu yararına değerlendirilecektir. 
15. Yarışmaya katılan sanatçılar yarışma şartları ve Seçici Kurul kararlarını peşinen kabul etmiş sayılacaktır.
16. Yarışma sonuçları 22 Şubat 2016 tarihinde açıklanacaktır.  17. Ödül töreni tarihi daha sonra ilan edilecektir.    Son Teslim Tarihi :  19 Şubat 2016 Cuma (Mesai bitimine kadar)

Yarışma Konusu : GÖÇ Teslim Yeri   : Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü  Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No:63 PK: 34761 Ümraniye/İST Bilgi için: 0216 443 56 00 /1184-1137 E-mail: kultur@umraniye.bel.tr Web: www.umraniye.bel.tr 

 “Serbest” Temalı Hikâye Yarışması
Hikâye alanında önemli bir marka haline gelen ‘Geleneksel Hikâye Yarışması’ bu yıl 12. kez yeni yeteneklere kapı aralayacak. Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği hikâye yarışması bu yıl yine “serbest” temalı olacak. Hikâye yarışmasında birinciye 10 bin, ikinciye 7,5 bin, üçüncüye 5 bin ve mansiyonların her birine 2 bin TL olmak üzere, toplam 40 bin TL’nin üzerinde para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak. Hikâye yarışması için son başvuru tarihi 25 Aralık 2015 Cuma.

 “Kardeşlik ve Yardımlaşma, Birlikte Daima” Temalı Şiir Yarışması

 Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 12. kez düzenleyeceği diğer bir yarışma ise ‘Geleneksel Şiir Yarışması’ olacak. Teması “Kardeşlik ve Yardımlaşma, Birlikte Daima” olarak belirlenen şiir yarışmasında, birinciliği elde eden şiire 8 bin, ikinci şiire 6 bin, üçüncüye 4 bin ve mansiyonların her birine 1,5 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL’nin üzerinde para ödülü verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak.
2016 yılı Unesco tarafından Uluslararası Küresel Anlayış Yılı olarak ilan edildi. Türkiye özelinde düşündüğümüz zaman, ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada birlik ve kardeşlik duygularının zayıfladığı gözlenmektedir. Ülkemiz, kendi ülkelerindeki zulümden kaçan insanlara kucak açmıştır. Ayrıca kendi vatanımızda birlik ve beraberliğimiz üzerine oynanan nefret ve fitne oyunu göstermektedir ki, bugün her zamankinden daha ziyade kardeşlik ve dostluk duygularının diri tutulmasına ihtiyaç vardır. Şiirin insan doğası üzerindeki büyülü etkisi dikkate alındığında; “kardeşlik-vefa-dostluk” gibi temaların, bu yolla etkili bir şekilde ifade edilebileceği kanaatindeyiz.
Şiir yarışması için son başvuru tarihi ise 25 Aralık 2015 Cuma.

BAŞKAN HASAN CAN: “EDEBİYAT VE SANAT DÜNYASINA YENİ YETENEKLER KAZANDIRIYORUZ”
Düzenledikleri geleneksel hikâye, şiir ve resim yarışmalarının 12. yılında, vatandaşları sanata teşvik ettiklerini söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade etti. Her yıl artan bir heyecanla gerçekleştirdikleri yarışmaların kendi alanlarında birer marka haline geldiklerine de değinen Başkan Hasan Can, bu yıl 12. kez düzenlenecek olan Geleneksel Resim, Şiir ve Hikâye Yarışmalarının her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi uyandıracağına inandıklarını belirtti. Her yıl yurt içi ve yurt dışından katılımın olduğuna dikkat çeken Başkan Hasan Can, yarışma sonucunda dereceye giren resim, hikâye ve şiirleri bu yıl da kitaplaştıracaklarını ve ödüllü resimleri de çeşitli salonlarda sergileyeceklerini hatırlattı.



İstanbul Rotary Sanat Ödülü Yarışması ve Sergisi

Son Başvuru Tarihi: 1 Nisan 2014
İstanbul Rotary Kulubü Derneği, genç sanatçıların tanıtım, kariyer ve eğitimlerine destek olmak ve ülkemizin sanat alanındaki gelişimine katkı sağlamak amacıyla "İstanbul Rotary Sanat Ödülü" yarışması düzenlemektedir.
Yarışmaya katılan ve ilk elemeyi geçen sanatçıların eserlerinden oluşacak İstanbul Rotary Sanat Ödülü Sergisi, 15 Mayıs - 28 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilecektir. Sergi bitiminde yapılacak ödül töreni ile İstanbul Rotary Sanat Büyük Ödülü ve İstanbul Rotary Sanat Başarı Ödülleri’ni kazananlar açıklanacaktır.
2014 yılının seçici kurulu (isim sırasıyla)Ayşegül Sönmez, Başak Şenova, Can Elgiz, Haşim Nur Gürel, Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Özalp Birol ve İstanbul Rotary Kulübü Derneği 2013-2014 Dönem Başkanı Prof. Dr. Serhat Kutlan’dan oluşacaktır.
2013-2014 Dönemi İstanbul Rotar  Sanat Ödülü Yarışması ve Sergisi Şartnamesi
İstanbul Rotary Kulübü Derneği, genç sanatçıların tanıtım, kariyer ve eğitimlerine destek olmak ve ülkemizin sanat alanındaki gelişimine katkı sağlamak amacıyla “İstanbul Rotary Sanat Ödülü” yarışması düzenlemektedir. Yarışmaya katılarak ilk elemeyi geçen sanatçıların eserlerinden oluşacak “İstanbul Rotary Sanat Ödülü Sergisi”, en az 10 gün boyunca ziyarete açık tutulacaktır. Sergi açılışında yapılacak ödül töreni ile “İstanbul Rotary Sanat Büyük Ödülü” ve “İstanbul Rotary Sanat Başarı Ödülleri”ni kazananlar açıklanacaktır. Bu yıl seçici kurul (isme göre alfabetik sırayla) Ayşegül Sönmez, Başak Şenova, Can Elgiz, Haşim Nur Gürel, Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Özalp Birol ve İstanbul Rotary Kulübü Derneği 2013-2014 Dönem Başkanı Prof. Dr. Serhat Kutlan’dan oluşacaktır. İşbu şartnamede bundan böyle; “İstanbul Rotary Sanat Ödülü Yarışması”na katılan kişiler
Aday” ya da “Adaylar”;
İşbu şartnamenin III. Maddesinde yer alan kişilerden oluşan kurul “Seçici Kurul”; olarak anılacaktır.
I. Yarışmaya Katılma Koşulları
• Adaylar, yarışmaya resim, heykel, fotoğraf, seramik, video-art, performans, dijital sanat, işitsel sanat gibi çağdaş sanatın birçok alanında üretilen tek bir yapıtla katılabilirler. Yapıtlar daha önce sergilenmemiş ve hiçbir yarışmaya katılmamış olmalıdır. Yapıtların daha önce sergilendiğinin ve/veya herhangi bir yarışmaya katılmış olduğunun tespiti halinde ilgili yapıtın adaylığı derhal iptal edilecektir. Bu hususun ödül kazanıldıktan sonra tespiti halinde aday kazandığı ödülü iade ile mükellef olacaktır.
• Kullanılan mecra, malzeme ya da teknikler için hiçbir sınırlama yoktur, eleme aşamasında değerlendirme dosya üzerinden yapılacaktır. Ancak yapıtın, sergilenme aşamasında kapalı bir mekânda yerleştirilebilecek ya da kapalı mekâna uygun olarak düzenlenebilecek boyutlarda olması gerekmektedir.
• Adayların 01 Ocak 1978 tarihinden sonra doğmuş, TC vatandaşı ve Türkiye’de mukim olmaları gerekmektedir.
• Adaylar yarışmaya tek başlarına veya ekip olarak katılabilirler.
• Adaylardan yarışmaya katılan yapıtlarının yanı sıra, önceki eserlerine ilişkin bir portfolyo istenmektedir. Bu portfolyoda resim, heykel, fotoğraf ve seramik alanlarında katılanların en az 10 adet; video-art, performans, dijital sanat, işitsel sanat gibi çağdaş sanatın diğer alanlarında katılanların ise en az 3 adet önceki eserlerine ait yeterli bilgi ve (fotoğraf, dia, CD, broşür, katalog vb.) belge bulunması gerekmektedir.
• Gönderilecek tüm doküman, bilgi, belge vs.nin aşağıda da daha detaylı açıklaması görüleceği üzere aynı CD içinde olması gerekmektedir.
• Yarışmaya ekip olarak katılanların portfolyosu ekip olarak yapılmış eserlerden oluşmalıdır.
• Taslim edilecek dosya dijital olarak hazırlanmalıdır. Adayın bu dosyada yer alan, mesleki ve sanatsal performansını örnekleyen yapıtlarının ve yarışmaya katılacağı yapıtın fotoğrafları jpg, png, tiff ya da PDF dosya olabilir. Önerdiği yapıtın ise mutlaka 2400 X 3500 PIXEL boyutunda, 300 DPI çözünürlükte imgesinin bulunması, hareketli görüntü ile katılıyorsa yine ekran görüntüsünün 2400 X 3500 PIXEL boyutunda, 300 DPI çözünürlükte bir imgesinin de yer alması gerekmektedir. Hareketli görüntüler herhangi bir formatta olabilir. Dosyada, adayın özgeçmişi, adresi, telefon/faks numarası ve e-posta adresinin de bulunduğu bir doküman yer almalıdır.
• Dosya teslimi suretiyle başvuru 01 Nisan 2014 tarihine kadar İstanbul Rotary Kulübü Derneği’nin aşağıdaki adresine elden ya da posta ile ulaştırılmış olmalıdır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
• İstanbul Rotary Kulübü Derneği üyelerinin birinci dereceden akrabaları ve yakınları bu yarışmaya katılamaz.
II. Sergilenecek Yapıtların Tespit ve Teslimi
• Seçici Kurul, 18 Nisan 2014 tarihine kadar değerlendirmesini tamamlayarak sergilenmeye değer gördüğü 20 adayı, sergi ve katalogda yer almak üzere davet edecek, yarışmaya katılan diğer adayları da bilgilendirecektir.
• Seçici Kurul’un yapıtlarını ödüle değer gördüğünü bildireceği dört sanatçı, sergiye birden çok yapıt ile katılabilecektir.
• Sergi, 15 Mayıs – 28 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Maslak’taki Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilecektir. Serginin tanıtım ve duyurusu İstanbul Rotary Kulübü Derneği tarafından görsel ve yazılı basında yapılacaktır.
• Sergi kataloğu, davet edilen tüm yapıtları içerecek, yaygın tanıtım ve dağıtımı yapılacaktır. Katalog basımı için yapıtların basım kalitesindeki fotoğraflarının (3000 dpi ve 2400 x 3500 piksel çözünürlükte) JPEG dosyası olarak, en geç 30 Nisan 2014 tarihine kadar İstanbul Rotary Kulübü Derneği’ne elden ya da posta ile teslim edilmesi gereklidir.
• Sergiye davet edilen yapıtların, İstanbul Rotary Kulübü Derneği sekreterliği ile randevulaşmak suretiyle, 01-06 Mayıs 2014 tarihleri arasında sergi mekânına ulaştırılması gerekmektedir.
• Dijital sanat ya da işitsel sanat üzerine üretilen yapıtların CD olarak teslim edilmeleri gerekmektedir.
• Mekânsal yerleştirme ya da mekânsal proje önerileri projenin belirtilen tarihte biteceğini belgeleyen detaylı teknik bilgi ve kesin tarihler belirtilerek hazırlanmış proje takvimiyle sunulmalıdır.
III. Seçici Kurul (isme göre alfabetik sırayla)
• Ayşegül Sönmez Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi, Sanat Eleştirmeni, Gazeteci
• Başak Şenova Küratör, Koç Üniversitesi, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi • Can Elgiz Mimar, Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi • Haşim Nur Gürel Eleştirmen, AICA Türkiye • Prof. Dr. Kaya Özsezgin Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi, Sanat Yazarı • Özalp Birol Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü • Prof. Dr. Serhat Kutlan İstanbul Rotary Kulübü 2013-2014 Dönem Başkanı
IV. Ödüller • “İstanbul Rotary Sanat Büyük Ödülü” 15.000.- TL’dir (yalnız on beş bin Türk Lirası). • Büyük ödülün yanı sıra üç adet 5.000.-TL (yalnız beş bin Türk Lirası) tutarında “İstanbul Rotary Sanat Başarı Ödülü” verilecektir. Beheri 5.000.-TL (yalnız beş bin Türk Lirası) tutarındaki üç adet “İstanbul Rotary Sanat Başarı Ödülü”, bütçeleri arzu eden İstanbul Rotary Kulübü üyeleri tarafından karşılanmak koşuluyla, sanatçılara, doğrudan bahse konu üyeler tarafından verilebilir. Böyle bir durumda, ilgili ödüllerin her biri ”İstanbul Rotary (İlgili üyenin adı ve soyadı) Sanat Başarı Ödülü” olarak anılır. • Eseri kataloğa giren tüm sanatçılara “Katılım Belgesi” verilecektir.
• Ödül alan dört yapıt hukuken devri mümkün tüm haklarıyla birlikte İstanbul Rotary Kulübü Derneği’ne kalacaktır ve bu dört yapıt İstanbul Rotary Kulübü Derneği tarafından hukuken devri mümkün tüm haklarıyla satın alınmış gibi işlem görecektir. Aday, yarışmaya katılmak üzere başvurduğu andan itibaren, ödül kazanması halinde eserini hukuken devri mümkün tüm haklarıyla birlikte İstanbul Rotary Kulübü Derneği’ne devrettiğini gayrikabilirücu beyan ve kabul eder.
İstanbul Rotary Kulübü Derneği, ödül alan yapıtları ve kataloğa giren diğer 16 yapıtın görsellerini etkinliklerde, eğitim faaliyetlerinde, katalog, broşür, afiş vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme, medyada yayınlama hakkı da dahil olmak üzere 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır. Aday bu hususa herhangi bir itirazda bulunmayacağını ve yasal yollara başvurmak hakkından şimdiden gayri kabili rücu feregat ettiğini beyan, kabul ve taahhüt eder.
İstanbul Rotary Sanat Büyük Ödülü” 15.000.- TL’di (yalnız on beş bin Türk Lirası).
Büyük ödülün yanı sıra üç adet 5.000.-TL (yalnız beş bin Türk Lirası) tutarında “İstanbul Rotary Sanat Başarı Ödülü” verilecektir.
    Beheri 5.000.-TL (yalnız beş bin Türk Lirası) tutarındaki üç adet “İstanbul Rotary Sanat Başarı Ödülü”, bütçeleri arzu eden İstanbul Rotary Kulübü üyeleri tarafından karşılanmak koşuluyla, sanatçılara, doğrudan bahse konu üyeler tarafından verilebilir. Böyle bir durumda, ilgili ödüllerin her biri "İstanbul Rotary (İlgili üyenin adı ve soyadı) Sanat Başarı Ödülü” olarak anılır.
    • Eseri kataloğa giren tüm sanatçılara “Katılım Belgesi” verilecektir.
    • Ödül alan dört yapıt hukuken devri mümkün tüm haklarıyla birlikte İstanbul Rotary Kulübü Derneği’ne kalacaktır ve bu dört yapıt İstanbul Rotary Kulübü Derneği tarafından hukuken devri mümkün tüm haklarıyla satın alınmış gibi işlem görecektir. Aday, yarışmaya katılmak üzere başvurduğu andan itibaren, ödül kazanması halinde eserini hukuken devri mümkün tüm haklarıyla birlikte İstanbul Rotary Kulübü Derneği’ne devrettiğini gayrikabilirücu beyan ve kabul eder.
    İstanbul Rotary Kulübü Derneği, ödül alan yapıtları ve kataloğa giren diğer 16 yapıtın görsellerini etkinliklerde, eğitim faaliyetlerinde, katalog, broşür, afiş vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme, medyada yayınlama hakkı da dahil olmak üzere 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır. Aday bu hususa herhangi bir itirazda bulunmayacağını ve yasal yollara başvurmak hakkından şimdiden gayrikabilirücu feregat ettiğini beyan, kabul ve taahhüt eder.

Yarışmaya son başvuru tarihi 28 Şubat 2014
bu yıl 10. su düzenlenecek olan ‘Geleneksel Resim birinciliği elde eden esere 10 bin, ikinciye 8 bin, üçüncüye 6 bin ve her biri 2 bin TL olarak belirlenen 10 adet mansiyon olmak üzere toplam 44 bin TL para ödülü verilecek. Teması ‘100. Yılına Girerken Çanakkale Destanı’ olarak belirlenen yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödülleri, düzenlenecek bir törenle verilecek. Öte yandan ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediye Başkanlığı tarafından çeşitli yerlerde sergilenecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 28 Şubat 2014
KONU: ÇANAKKALE “100. Yılına Girerken Çanakkale Destanı”
ÖDÜLLER
BİRİNCİYE : 10.000 TL
İKİNCİYE : 8.000 TL
ÜÇÜNCÜYE : 6.000 TL
MANSİYONLAR : 2.000 TL
SEÇİCİ KURUL:
Prof. Dr. M. Hüsrev SUBAŞI (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Ünv. Güzel San. Fak. Dekanı)
Prof. Dr. Mehmet ÖZER (Marmara Ünv. Güzel San. Fak. Öğretim Üyesi)
Prof. Dr. Ahmet ATAN (Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi)
Prof. Dr. Zeki KUŞOĞLU (Emekli Grafik Tasarım Öğretim Üyesi)
Prof. Dr. Fethiye ERBAY (Boğaziçi Ünv. Güzel San. Bölüm Başkanı)
Ekber YEŞİLYURT (Sanat Yazarı)
Recep KAPLAN (Ressam)
M. Ejder BATUR (İnş. Yük. Müh., Ümraniye Belediyesi Başkan Yardımcısı)
Emre ERKOVAN (Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü)
KATILIM ŞARTLARI:
1. Yarışmaya Seçici Kurul üyeleri ve geçmiş yıllarda Ümraniye Belediyesinin yaptığı resim
yarışmalarında 1.lik ödülü alan sanatçılar katılamazlar.
2. Resimler tuval üzerine “yağlı boya ve/veya akrilik” ile yapılmış olacaktır.
3. Resimlerin tuvallerinin kısa kenarı 80 cm’den küçük, uzun kenarı 120 cm’den büyük
olmayacaktır.
4. Her sanatçı yarışmaya en çok 2 (iki) çalışması ile katılabilir.
5. Resimler daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olacaktır.
6. Resimlerin arkasına sanatçının adı ve soyadı, resmin tekniği, boyutları ve fiyatını
içeren10x10cm ebadında bir kağıt yapıştırılacaktır.
7. Resimlerin üzerinde sanatçının imzasının bulunması zorunludur.
8. Resimle birlikte bir özgeçmiş, açık adres ve telefon numarası ve e-mail adresini içeren bilgiler
bir zarf içinde teslim edilecektir.
9. Resimlerin alımı aşağıda belirtilen adreste, makbuz karşılığında olacaktır.
10. Resimler kargodan veya elden kabul edilecektir. Kargodan gönderilen resimlerde
gönderimden kaynaklanan hasar ve olumsuzluklardan idaremiz sorumlu değildir.
11. Derece almayan ve sergiye katılmayan resimlerin iadesi, 4 Mart 2014 tarihinden itibaren
“Alındı Makbuzu” karşılığında belirtilen yerde elden yapılacaktır. Kargo iadeleri kurumumuz
tarafından yapılmayacaktır.
12. Derece alan ve sergilenmeye uygun görülen eserler, idarece belirlenen yerlerde
sergilenecektir.
13. Dereceye giren ve mansiyon alan eserler her türlü haklarıyla birlikte Ümraniye Belediye
Başkanlığına ait olacaktır.
14. Sergi programlarından sonra 1 ay içinde geri alınmayan eserlerden Ümraniye Belediye
Başkanlığı hiçbir şekilde sorumlu tutulmayacaktır. 1 yıl içerisinde alınmayan resimler ise
gerekli görüldüğünde idaremizce kamu yararına değerlendirilecektir.
15. Yarışmaya katılan sanatçılar yarışma şartları ve Seçici Kurul kararlarını peşinen kabul etmiş
sayılacaktır.
16. Yarışma sonuçları 3 Mart 2014 tarihinde açıklanacaktır.
17. Ödül töreni tarihi daha sonra ilan edilecektir.

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

 “ÇANAKKALE RUHU” TEMALI ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI

Son katılım tarihi: 23 Aralık 2013
KATILIM KOŞULLARI Yarışmanın teması, “ÇANAKKALE RUHU”dur. Her bir katılımcı, yarışmaya sadece 1 (bir) eserle katılabilir. Yarışmaya herkes katılabilir. Her katılımcı, yarışmaya, daha önceden herhangi bir yarışmada ödül almamış bir eseriyle katılabilir. Yarışmaya katılan eserler, tuval üzerine serbest teknikte yapılmış olmalıdır. Yarışmaya gönderilen resimlerin boyutu; uzun kenarları 150 cm’yi geçmeyecek,  kısa kenarları da 50 cm’den az olmayacak şekilde olmalıdır. Eserler, 23.12.2013 tarihinde saat 17:00’ye kadar “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı (Resim Yarışması), Rektörlük Binası, Terzioğlu Kampüsü ÇANAKKALE” adresine teslim edilmelidir.
Seçici kurul tarafından sergilenmeye uygun görülen eserler ve derece alanlar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından sergilenecektir. Dereceye girsin veya girmesin hiçbir resim iade edilmez.
Yarışmaya başvuru yapan kişiler, yarışma şartlarını ve seçici kurul kararlarını peşinen kabul etmiş sayılacaktır.
Yarışma sonuçları 10.01.2014 günüwww.comu.edu.tr  duyurulacaktır. Ödül töreni ise, 20.01.2013 günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troia Kültür Merkezi’nde yapılacaktır. Şehir dışından ödül (sadece birincilik, ikincilik veya üçüncülük) alan eser sahiplerinin ulaşım ve konaklama ücretleri Üniversitemizce karşılanacaktır.
Aşağıdaki “ESER TESLİM FORMU” doldurulup eserin arkasına kapalı bir zarfla iliştirilmeli, zarfın üzerine de mutlaka bir “rumuz” yazılmalı ve yukarıda belirtilen adrese teslim edilmelidir. İl dışından gelen eserler, kargo veya posta yolu ile de gönderilebilir. Ancak, kargo veya postadaki gecikmelerden eser sahibi sorumludur.
SEÇİCİ KURUL
Yrd. Doç. Dr. Enver YOLCU (ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı)
Yrd. Doç. Dr. Serpil KAPAR (ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı)
Yrd. Doç. Dr. Sibel BALCI (ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı)
Yrd. Doç. Dr.  H. Cenk BEYHAN (ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü)
Öğr. Gör. Vahid NOVRUZOV (ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü)
DEĞERLENDİRME Seçici kurul, kurul üyelerinin uygun olduğu bir tarihte toplanarak eserleri birlikte değerlendirecektir.
PUANLAMA   Bütün resimler, ön elemeye girmek üzere numaralar verilerek 5 jüri üyemizin puanlamasına sunulur. 5 jüri üyesi, kendi beğenilerine ve kriterlerine göre 10’ar resim seçerek ön elemeyi sonuçlandırmış olur.  Bundan sonraki puanlama ve mansiyon ödülleri, bu 50 resim üzerinden yapılır. Ön elemeden geçen resimler, jüri tarafından tekrar oylanır. Yapılan oylamada jüri, kendi ilk üç resmini belirlemek üzere puan verir.  Jüri tarafından seçilen her resim için puanlama aşağıda belirtilmiştir.
Eser: 50 puan   Eser: 30 puan  Eser: 20 puan
Bu puanlamanın sonucunda jüri tarafından seçilen her eserin derecesi, aldığı puana göre belirlenir.
Her jürinin 1., 2. ve 3. olarak belirlediği esere verilen puan,  tabloda belirtilen puanlama sistemine göre tekrar toplanır.  Her jürinin 1., 2.  ve 3.  olarak belirlediği eserlerin aldığı puanlar, ayrı ayrı toplanarak en yüksek puanı alan eserlerden en düşük puanı alan esere göre sıralandırılır.  Bunun sonucunda 1., 2. ve 3. eserler ile mansiyona hak kazanan 3 (üç) eser belirlenir.
Yarışma jürisi, herhangi bir derece için hiçbir eseri ödüle layık görmeyebilir.
ÖDÜLLER  1. lik ödülü: 10.000 TL   -  2. lik ödülü: 5.000 TL   - 3. lük ödülü: 3.000 TL Mansiyon ödülleri, her bir eser için 1.000 TL’dir.
Sergilenmeye değer bulunan eserlere de sertifika verilecektir.
TELİF HAKKI  Yarışma sonunda ödül alan eser veya eserler, bütün telif haklarıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından satın alınmış gibi işlem görür. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, ödüle ya da sergilenmeye değer bulan eserleri,  etkinliklerinde ve eğitim faaliyetlerinde sergileme, afiş,  katalog,  broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme, medyada yayınlama hakkı da dâhil olmak üzere 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır

İstanbul Tasarım Merkezi “Hediyem İstanbul”

Desen Tasarımı Yarışma Şartnamesi
Yarışmanın Adı: İstanbul Tasarım Merkezi“Hediyem İstanbul”DESEN Tasarımı Yarışması.
Yarışmanın Amacı: “Hediyem İstanbul”un kurumsal yapısını ve konseptini temsil edecek “özgün” DESEN tasarımları ortaya çıkarmak üzere düzenlenen bir yarışmadır.
Yarışmanın Konusu: İstanbul Tasarım Merkezi ve İstanbul Kültür A.Ş. işbirliği ile düzenlenen bu yarışmanın konusu; İstanbulKÜLTÜR A.Ş.’ninİstanbul temalı hediyelik eşya tasarımı için oluşturduğu yeni markası olan “Hediyem İstanbul”un misyon ve vizyonu ileuyumlu, basılı ya da basılı olmayan her tür üründe kullanılabilirliği olan ve markanın konseptiyle de örtüşecek DESEN tasarımıdır.
Misyon:
İstanbul’un kendine has tarihi, kültürel ve sanatsal özelliklerini yansıtacak ve hatıra niteliği taşıyacak, İstanbul temalı özgün tasarımlı hediyelik eşyaların üretileceği bir marka olmak. Hediyem İstanbul Markası adı altında üretilecek bu ürünlerin Kültür A.Ş satış noktalarında ve diğer müze işletmelerinde yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunmak.
Vizyon:
İstanbul’un marka değerini yurt içinde ve yurtdışında temsil edebilecek ve İstanbul’un tanıtımına katkı yapacak ve bilinirliliğini artıracak özgün tasarımlı hediyelik ürünlerin üretilebileceği ve hediyelik eşya sektöründe farkındalık yaratacak bir marka olmak.
Katılım Koşulları:
1.Yarışma, seçici kurul üyeleri dışında amatör-profesyonel tüm sanatçılara/tasarımcılara açıktır.
2. Katılım ücretsizdir. Yarışmacılar en çok üç öneri ile yarışmaya katılabilirler. Her bir yarışmacı tek bir çalışmasıyla ödüle hak kazanabilecektir.
3.Eserler A3 kağıt beyaz kağıt üzerine çıktı alınarak hazırlanacaktır. Yarışmacılar isterlerse desenlerinin hangi ürün üstünde nasıl uygulandığına dair hazırlayacakları önerileri de ayrı A4 beyaz kağıtlara çıktı alabilirler. Eserler paspartu yapılmayacak ve kartona yapıştırılmayacaktır.
Eser vektörel olarak ai veya eps formatında Cd’si ile esin kaynakları ve simgelere ilişkin açıklaması A4 kağıda çıktı alınarak dosyaya eklenecektir.
4.Yarışmaya teslim edilen her tasarımın özgün, daha önce başka bir yerde üretilmemiş, ticarileşmemiş, yayınlanmamış ve başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir. Bunun aksi bir durumunun tespiti halinde tasarım yarışmadan diskalifiye edilir; ödül kazandıysa Yarışma Komitesi tarafından ödülü nakden ve defaten geri alınır. Ayrıca; yarışmaya gönderilen eserin özgün bir çalışma olmaması, aksine bir iddia olması ve üçüncü kişilerin tasarım üzerindehak iddia etmeleri durumunda sorumluluk yarışmacıya aittir.
5. Yarışmaya teslim edilen tasarım(lar) geri çekilemez.
6.Ödül alan Tasarımlar; İstanbul KÜLTÜR A.Ş.tarafından istenilen her yerde kullanılabilir, tasarımların Fikir ve Sanat Eserleri Kanunundan doğan yayma, çoğaltma, temsil, işleme, dijital iletişimde dahil, işaret, ses ve görüntülü araçlarla umuma iletme hakkı sınırsız olarak KÜLTÜR A.Ş.’ye ait olup, yarışmacılar bundan telif hakkı talep etmeyeceklerdir. Yarışmada dereceye girmiş ürünün telif hakkını KÜLTÜR A.Ş.’ye devretmiş sayılacaktır. Tasarımı başka yerde kullanamaz ve kullandıramazlar. Tasarımı her türlü işleme hakkı KÜLTÜR A.Ş.’ye ait olacaktır. Ödül alan tasarımların ticari hakları da KÜLTÜR A.Ş.’ye ait olup, bu tasarımları KÜLTÜR A.Ş. kendi adına markalaştırabilecektir. Bu kapsamda yarışmacılar 556 sayılı markalar korunması hakkındaki Kanun Hükmündeki Kararname ve 554 sayılı Endüstriyel Tasarımların Korunması hakkında Kanun Hükmünde Kararname, FSEK ve ilgili mevzuattan doğan tüm hakları KÜLTÜR A.Ş.’ye devredilmiş sayılacaktır. Katılımcı, ödül dışında herhangi bir telif hakkı talep edemeyecektir. Eserlerin daha önce hiçbir yarışmada kullanılmamış olması gerekmektedir. Yarışmaya gönderilen eserlerin Fikir ve Sanat Eserleri Kanunundan doğan tüm sorumlulukları katılımcıya aittir.
7.KÜLTÜR A.Ş. seçilen tasarımı kullanıp kullanmamakta serbesttir.
8.Katılım formunu imzalayan yarışmacılar, bu şartnamenin tüm maddelerini kabul etmiş sayılırlar. (EK:1)
Çalışmaların İşaretlenmesi ve Gönderilmesi:
Çalışmaların ve çalışma açıklamalarınınsağ alt köşelerine 6 rakam ve/veya harften oluşan rumuz yazılmalıdır.
Katılım formu ve üzerinde rumuz yazılı CD, ağzı kapatılmış ayrı bir zarfla birlikte, aynı paket içerisine konulmalıdır. Zarfın üzerine de aynı 6 rakamve/veya harften oluşan rumuz yazılmalıdır.Birden fazla öneri yollanması durumunda hepsinde aynı rumuz kullanılmalı ve rumuzun yanınaçalışmanın sıra numarası da yazılmalıdır. Çalışmalar ve CD ler ayrı şeffaf dosyalara koyulmalı ve toplamda tek bir paketle yollanmalıdır.
Çalışmalar, posta veya kargoda zarar görmeyecek şekilde paketlenerek başvuru formu ile birlikte yarışma son teslim tarihinden önce iletişim adresine gönderilmeli ya da elden teslim edilmelidir. Posta-kargoda meydana gelen gecikme hasar ve
kayıplardan İSTANBUL TASARIM MERKEZİve KÜLTÜR A.Ş. sorumlu tutulamaz.
Ödüller:
“Hediyem İstanbul” Desen Tasarımı Yarışması’nda, katılımcılardan Hediyem İstanbul markasının vizyon ve misyonu ile uyumlu özgün tasarımlar beklenmektedir. Jüri değerlendirmesi sonucunda, seçici kurul ödüle layık tasarım bulamadığı takdirde ödül kademelerinden herhangi birini boş bırakabilir. Katılımcılara derecelerine göre para ödülü verilecektir.
Ödül Dağılımı Birinci Ödülü: 5.000 TL  *İkinci Ödülü: 3.500 TL  *Üçüncü Ödülü: 1.500 TL  *Mansiyon: 500 TL (2 Adet)  *
Seçici Kurul
Henüz kesinleşmedi
Kurum Temsilcileri:Henüz kesinleşmedi
Yarışma Takvimi: Son Katılım Tarihi: 11 Kasım 2013 Saat: 17.00 *  Seçici Kurul Değerlendirme Tarihi: 21 Kasım 2013 *Sonuçların İlanı: 24 Kasım 2013  *Yarışma Sonuçlarının İlan Şekli
• Sonuçlar İSTANBUL TASARIM MERKEZİ ve KÜLTÜR A.Ş. resmi web sitesinden açıklanacaktır.

Doğal Taş Tasarım Yarışmalası    

1.YARIŞMANIN AMACI
Son Başvuru Tarihi 7 şubat 2014
YARIŞMA HAKKINDA
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tarafından geleneksel hale getirilen Doğal Taş Tasarım Yarışmalarının ikincisi 2013 yılında "Taşı Yaşatan Tasarımlar" ismiyle gerçekleştirilmiştir.
Yarışmanın amacı; Türk doğal taşlarının tasarımcı ve mimarlara tanıtılarak günlük yaşamda kullanılabilir, özgün ve üretilebilir ürünlerin tasarlanmasına katkı sağlamak, sektör ile üniversite öğrencilerini ve profesyonelleri bir araya getirmek ve doğal taş ihracatında tasarım açısından güçlü, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünler geliştirmektir.
Yarışmanın konusu; İç Mekan (Lobi, Otel Odası, Banyo, Mutfak gibi ) ve Dış Cephe Kaplama (Konut, Villa Cephesi, Ofis, Otel Bina Cephesi gibi) alanlarında uygulanabilecek doğal taş kullanımını arttırıcı ve özendirici günlük yaşamda kullanılabilir yeni tasarım ve yeni ürünlerin ortaya konması şeklinde belirtilmiştir
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve T.C. Ekonomi Bakanlığı desteği ile düzenlenen 3. Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın amacı;
Türkiye doğal taş endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek,
Türkiye’de yapı kültürüne ve eğitimine katkıda bulunmak, yaratıcı fikirleri desteklemek,
Üniversitelerimizde yetişen başarılı öğrencilere istihdam ve öğrenim desteği sağlamak,
Türk doğal taş sektöründe tasarımın önemini vurgulamak ve tasarım fikrini teşvik etmek,
400’ün üzerinde renk ve desen çeşitliliğine sahip Türk doğal taşlarının mimarlar ve tasarımcılar tarafından daha yakından tanınması ve kullanılmasını sağlamak,
Türk doğal taşlarının farklı tasarımcı ve mimarların elinde değişik kullanım alanlarının olabileceğinin gösterilmesi, dolayısıyla Türk doğal taşlarının kullanım alanlarının genişletilmesi,
Doğal taş ihracatında tasarım açısından güçlü, üretilebilir, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünler geliştirmek,
Doğal taş ihracatına yönelik rekabet gücünü artırmak,
Sektörün gelişimine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak,
Doğal taş sektöründeki firmalar ile sektöre ilgi duyan profesyonel ve öğrenci düzeyindeki tasarımcı, mimar ve iç mimarları sektörle buluşturmak ve bu alandaki başarılı tasarımcıları ödüllendirmektir.

2.YARIŞMANIN KONUSU
Yarışmamızda herhangi bir kısıtlayıcı kategori bulunmamakla birlikte yarışmanın konusu doğal taş kullanılarak üretilebilir, sanayileşebilir ve özgün tasarım olması ana şartıyla İç Mekân (Lobi, otel odası, banyo, mutfak gibi ) ,Dış Cephe Kaplama (Konut, Villa cephesi, Ofis, Otel Bina Cephesi gibi), Mobilya, Peyzaj ve diğer alanlarda günlük yaşamda uygulanabilecek doğal taş kullanımını arttırıcı ve özendirici yeni tasarım ve ürünlerin ortaya konmasıdır. Bahsedilen alanlar geniş taş kullanımını teşvik ettiği için örnek olarak verilmiştir, bu alanların dışında tasarımlar da yarışmaya kabul edilmektedir.
Doğal Taş Kavramı: Doğal taşlar, doğadan çıkarıldıktan sonra ticari olarak işletilebilen en eski inşaat malzemeleridir. İhracatımızda önemli yeri olan ve tasarımlarda kullanılmasını beklediğimiz doğal taşlar; mermer, traverten, granit, oniks, kayağan taşı, kireçtaşı, andazit, bazalt gibi taşlardır. Tasarımlarda Türk taşlarının kullanılması zorunludur, www.turkishstones.org sitesinden taş görselleri elde edilebilir.
Tasarımlar yapılırken mermer ve diğer malzemelerin teknik özellikleri kontrol edilmelidir. Detaylı bilgiye web sitesinden ulaşılabilir.

3.YARIŞMAYA KATILMA KOŞULLARI
Öğrenci Kategorisi:
18 yaşını doldurmuş, T.C veya K.K.T.C vatandaşı olmak,
Yarışmanın öğrenci kategorisi, üniversitelerin Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı, İnşaat Mühendisliği, Tasarım, Endüstriyel Tasarım, Maden Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Heykel, Güzel Sanatlar, Seramik – Cam bölümlerinde lisans eğitimi gören öğrenciler ile meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerinde ön lisans eğitimi gören öğrencilere açıktır.
Yarışmanın “Öğrenci” kategorisinde ekip olarak katılacak yarışmacılardan her birinin yukarıda belirtilen bölümlerin birinde eğitimine devam ediyor olması gerekmektedir. Bu kategorideki ekipte profesyonel kişi bulunamaz.
Ekipler en fazla 4 kişiden oluşabilir.

Profesyonel Kategorisi:
18 yaşını doldurmuş, T.C veya K.K.T.C vatandaşı olmak,
Yarışmanın profesyonel kategorisi üniversitelerin Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı, İnşaat Mühendisliği, Tasarım, Endüstriyel Tasarım, Maden Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Heykel, Güzel Sanatlar, Seramik – Cam bölümlerinden mezun olanlar ile bu bölümlerde yüksek lisans/doktora eğitimi gören öğrencilere açıktır.
Yarışmanın “Profesyonel ” kategorisinde ekip olarak katılacak yarışmacılardan en az bir kişinin yukarıda belirtilen bölümlerin birinden mezun olması veya ilgili bölümlerde yüksek lisans/doktora eğitimi görüyor olması gerekmektedir. Bu durumda proje, profesyonel kategorisinde değerlendirilir. Yarışmaya profesyonel kategoriden bireysel olarak katılan yarışmacıların yukarıda belirtilen herhangi bir bölümden mezun olmaları veya halen yüksek lisans/doktora eğitimi görmeleri gerekmektedir. Ekip olarak katılacak yarışmacılardan ise en az bir kişinin ilgili bölümlerden mezun olması veya ilgili bölümlerde yüksek lisans/doktora eğitimi görüyor olması gerekmektedir. Ekipte yer alan diğer yarışmacılar için herhangi bir mezuniyet ve bölüm şartı bulunmamaktadır.
Ekipler en fazla 4 kişiden oluşabilir.

4.YARIŞMA BAŞVURUSU
Yarışma başvuruları web sitesi üzerinden tek aşamalı ve online olarak herhangi bir ön kayıt bulunmaksızın alınmaktadır. Herhangi bir belge ya da pafta teslimi gerekmemektedir. Yarışmaya katılım ücretsizdir.
1.Kısım: Kişisel Bilgilerin Girilmesi
Rumuz: Sistem tarafından otomatik olarak her başvuru için özel olarak verilmekte ve projelerinizin sağ üst köşesine otomatik olarak yazılmaktadır. Bu nedenle bu bölümü boş bırakmanız tavsiye edilir.
Yarışmacı Resmi: Katılımcılara ait vesikalık fotoğraflar digital jpeg formatında, A5 boyutlarında (dikey - 14,8 x 10,5 cm) ve 200(pix/inch) çözünürlüğünde olmalıdır.
Nüfus Cüzdanı: Katılımcıya ait Nüfus Cüzdanının dijital görselidir.
Kişisel Bilgiler: İletişim bilgileri eksiksiz doldurulmalıdır, yarışmaya ilişkin tüm duyurular ve postalar (davetiyeler, yarışma kitabı vs) bu bilgilere dayanılarak hazırlandığı için doğru girilmesi önemlidir.
Eğitim / Mezuniyet Belgesi: Öğrenci kategorisinde yarışmaya başvuracaklar için üniversitelerin ilgili bölümlerinde eğitimini sürdürdüğünü, profesyonel kategorisinde başvuracaklar için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olduklarını kanıtlayan belgenin dijital görselidir.
NOT: Ekip olarak başvuru yapanlar katılım statüsü olarak “EKİP” kısmını işaretleyerek üyelerden her birinin bilgi ve belgelerini “Ekle” butonuyla aynı sayfada yüklemelidir.
2.Kısım: Projeye Ait Bilgilerin Girilmesi
Proje Paftaları: Projenin 1 adet sunum paftasında anlatılması gerekmektedir. Paftalar A2 (59.4x42cm) boyutunda, en az 200 pix/inch olmalıdır. Baskının kaliteli olması için mümkün olan en yüksek çözünürlükte yüklenmesi gerekmektedir. Paftalar kimlik bilgisi içermemelidir.
Ek Pafta Görselleri: Yarışmanın kitabında kullanılmak üzere projeye ait, pafta içinde kullanılan en az 1 görselin jpeg formatında ayrıca yüklenmesi gerekmektedir. Bu görseller jüri değerlendirilmesinde gerek görüldüğü takdirde gösterilecektir. Üzerinde yazı olmadan yalnızca resimler yüklenmelidir.
Proje Raporları: Projeyi Türkçe olarak anlatan, önerinin hangi noktada yenilik ve katma değer yarattığını, ürünün malzemesi ile üretim yöntemini açıklayan en fazla 150 sözcükten oluşan yazıdır. Başvuru formunda ilgili kutuya yazılması gerekmektedir. Raporun Türkçe karakterlerle ve imla kurallarına uygun olarak yazılması önemlidir. Jüri değerlendirmesinde Türkçe olarak okunamayan ve anlaşılamayan bir rapor elenme nedeni olabilir, bu konuda raportörlük sorumluluk kabul etmez.
İmzalı Şartname: Katılımcılar yarışma şartnamesini çıktı alarak her sayfasını imzalamalı (ekip üyelerinin her biri yine aynı şartnamenin her sayfasını imzalamalıdır) ve başvuru ekranında ilgili bölüme yüklemelidir. İMİB gerekli hallerde şartnamenin imzalı halini katılımcıdan talep edebilir.
Açıklamalar
Yarışmaya birden fazla projeyle başvurulabilir, bu durumda her bir başvuru için ayrı rumuz alınarak tekrar başvuru yapılması gerekmektedir.
Katılımcı, bütün proje yüklemelerini yaparken yarışma şartnamesini ve verdiği bilgilerin doğruluğunu kabul ederek başvurusunu gerçekleştirebilir.
Yüklenen proje görsellerinde ve metinlerde yarışmacının kimliğini belirtecek bir ibare veya işaret bulunmamalıdır.
Kayıt tamamlandığında başvuruda beyan edilen e-mail adresine “Başvurunuz alındı.” şeklinde bir e-posta gönderilecektir. (Lütfen önemsiz postalarınızı kontrol ediniz)
Başvuruda istenilen belgelerden bir ya da birkaçının eksik / yanlış olması elenme nedenidir.
Katılımcılar 7 Şubat 2014 Cuma günü saat 17:00’den önce şartnamede istenilen belgelerle birlikte başvurularını online olarak tamamlamak durumundadır. Sistem belirtilen tarih ve saatte kapatılacak olup yaşanacak gecikmelerden dolayı yarışma organizasyonu sorumlu tutulamaz.
5.GENEL DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
Tasarım Yarışması'nın "üretilebilir, sanayileşebilir ve özgün tasarım olması ana şartları" doğrultusunda genel değerlendirme kriterleri aşağıda belirtilmiştir:
Türk doğal taşının kullanım alanını genişletmek ve ihracat potansiyeline sahip olmak,
Kullanımda işlevsel olmak, aynı zamanda mekânlara ve yüzeylere estetik değer kazandırmak,
Tasarımda ve uygulamada esneklik sağlamak, zaman içinde ortaya çıkabilecek kullanıcı istek ve gereksinimlerini kolaylıkla karşılayabilmek,
Günümüzün üretim koşullarına uygun çözümleri gerçekleştirmek ve sürdürülebilir olmak,
Çevre dostu olma ve çevre normlarına uygunluğu sağlamak,
Günümüzün ve geleceğin yaşam tarzına uygun, yeni tasarım kavramını vurgulayacak ürünler yaratmak.
6.ÖDÜLLER
PROFESYONEL KATEGORİÖĞRENCİ KATEGORİSİ
Birincilik Ödülü20.000 TLBirincilik Ödülü10.000 TL
İkincilik Ödülü15.000 TLİkincilik Ödülü7.500 TL
Üçüncülük Ödülü10.000 TLÜçüncülük Ödülü5.000 TL
Mansiyon Ödülü5.000 TLMansiyon Ödülü2.500 TL
* Para ödülleri, derecelerin kamuoyuna açıklanmasından itibaren 1 ay içerisinde taraflara ödenecektir.
**Ekip katılımı durumunda para ödülü grup üyeleri arasında eşit bölünecektir.
*** Seçici kurul insiyatif kullanarak ödül sayısını değiştirme ve ödülün para değerini bölme hakkına sahiptir.
****2008/2 Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ hükümleri çerçevesinde yarışmamıza ayrılacak kontenjana istinaden katılımcı veya katılımcılar (ekip katılımı durumunda grup üyelerinin ortak mutabakatıyla temsilci olarak seçilecek bir kişi) en fazla iki yıl süre ile uluslararası düzeyde kabul görmüş yurt dışındaki eğitim merkezlerinde eğitime gönderilebilecek olup, eğitim giderleri ve bu döneme ilişkin yaşam giderleri söz konusu Tebliğ çerçevesinde ve Tebliğ ve ilgili mevzuatta yer alan şartlarla DFİF (Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu) kaynaklarından karşılanacaktır. Söz konusu eğitim desteğinden yararlanacak kişi sayısı, destekten yararlanma şartları 2008/2 sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ hükümlerine tabi olup, bu desteğe yönelik değerlendirme T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Anılan seçim işlemine yönelik nihai kararı verecek merci T.C. Ekonomi Bakanlığı’dır. Söz konusu destek yarışmamızın T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenmesi sonucu Bakanlık onayına istinaden sağlanacaktır.
*****T.C. vatandaşı olmayanların yarışma sonucunda Bakanlık tarafından sağlanan eğitim desteğinden yararlanma hususu tamamen T.C. Ekonomi Bakanlığı onayı dâhilindedir.
******Seçilecek katılımcıların uluslararası düzeyde kabul görmüş ve T.C Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanmış yurt dışındaki eğitim merkezlerinin gerektirdiği öğrenci kabul koşullarını sağlaması gerekmektedir.
*******Yurtdışı eğitim bursundan faydalanmak isteyen katılımcıların niyetlerini belirten bir yazı ile ödül töreni bitiminden en geç 2 ay içerisinde Genel Sekreterliğimize başvurmaları gerekmektedir.
Herhangi bir nedenle yarışmanın Bakanlık tarafından desteklenmemesi veya Bakanlık tarafından onay verilmemesi halinde veya T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede yarışmacı başvurusunun herhangi bir nedenle kabul edilmemesi halinde, yarışmacıların İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nden her ne nam altında olursa olsun herhangi bir talebi olmayacağı bu şartnameyi imzalayan yarışmacılar tarafından kabul ve taahhüt edilmiştir.
7.ÖDÜLLERİN AÇIKLANMASI VE SERGİLENMESİ
Değerlendirme sonucunda ödül kazanan yarışmacıların isimleri 21 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan ödül töreninde açıklanacaktır. Tasarımlar, İMİB tarafından uygun görülen yurtiçi veya yurtdışında çeşitli fuar ve etkinliklerde sergilenebilir. Tüm yarışmacılar tasarımların sergilenmesine bu şartname koşulları içinde izin vermişlerdir.
8.TANITIM VE TİCARİ KULLANIM HAKLARI
Yarışmaya katılan her projede özgünlük, yarışmacının kendisi tarafından tasarlanmış olması, daha önce başka bir yerde üretilmemiş olması ve başka bir tasarım yarışmasına katılmamış olması şartları aranmaktadır. Bunun aksi bir durumun tespiti halinde, proje yarışmadan diskalifiye edilir; ödül kazandıysa İMMİB Genel Sekreterliğince ödülü geri alınır. Ayrıca yarışmaya gönderilen eserin özgün bir çalışma olmaması, aksine bir iddia olması ve üçüncü kişilerin tasarım üzerinde hak iddia etmesi durumunda sorumluluk yarışmacıya ait olacaktır.
İMMİB personeli, görevden çekilmiş olsalar bile seçici kurul asil üyeleri, yedek üyeleri ve yarışma raportörleri ile bu kişilerin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamaz. Seçici Kurul üyelerinin çalıştığı kurum (üniversiteler hariç), firma veya çalıştığı firmadan bir kişi veya ortaklık içinde olduğu bir firma veya kişi yarışmaya katılamaz. Bunun aksi bir durumun tespiti halinde, proje yarışmadan diskalifiye edilir; ödül verilmişse İMMİB Genel Sekreterliğince ödül geri alınır.
Yarışma bu şartname esasları içerisinde ulusal ve tek aşamalı olarak düzenlenmiştir. Yarışma şartnamesi ve ekleri yarışma raportörlüğünden ve www.tasiyasatantasarimlar.com web sitesinden temin edilebilir.
Yarışmaya katılan yarışmacıların her birinin şartnamenin her sayfasını imzalamaları ve web sitesi üzerinde sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
Birden çok projeyle katılmak isteyen yarışmacılar her bir proje için ayrı rumuz alarak projelerini ayrı ayrı göndereceklerdir.
Yarışmacıların bu şartnamede belirtilenleri eksiksiz yerine getirmeleri gerekmektedir.
Yarışmada ödül kazanan tasarım çizimleri ve uygulamaları, ödül kazanan yarışmacının adı da belirtilerek sergilenecektir.
Ödül kazansın veya kazanmasın yarışmaya katılan her yarışmacı, İMİB’in, yarışmaya katılan tasarımlardan uygun gördüğü tasarımların sergilenmek amacıyla, bir ya da birden çok sayıda örnek modelini üretme ve bu modelleri yurtiçinde veya yurtdışında İMİB tarafından belirlenecek sergi ve benzeri organizasyonlarda geçici ya da sürekli olarak sergileme hakkına süresiz sahip olduğunu kabul ve taahhüt eder. Yarışmacı bu nedenle İMİB’den telif veya her ne nam altında olursa olsun herhangi bir bedel talep etmeyeceğini kabul ve taahhüt eder.
Yarışmacı, yarışmaya gönderilen tasarımların orijinal ve özgün olduğunu ve tasarımların özgün olmamasından doğacak tüm hukuki sorumluluklar ile tasarımlar ile ilgili olarak 3. şahıslar tarafından “Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile Endüstriyel Tasarımların Korunması Hakkındaki KHK” kapsamında yapılacak başvurulardan ve tazminat taleplerinden doğacak her türlü sorumluluğun yarışmacıya ait olduğunu kabul ve taahhüt eder. Bu yarışmaya katılanlar, bu şartnamede belirlenen koşulları kabul etmiş sayılırlar.
9.YARIŞMA TAKVİMİ
Son Başvuru Tarihi7 Şubat 2014
Jüri Değerlendirme Toplantısı28 Şubat 2014
Ödül Töreni21 Mart 2014
* Takvimde bir değişiklik olması halinde güncel takvim web sitesinde yayınlanacak ve başvuru yapan adaylara bildirilecektir.
10.SEÇİCİ KURUL
Seçici kurul üyeleri web sitesinde ilan edilecektir.
11.YARIŞMA RAPORTÖRLÜĞÜ
Nisa ÖZDEMİR
Adres: Diş Ticaret Kompleksi Çobançeşme Mevkii Sanayi Caddesi,34197 Yenibosna, Bahçelievler, İstanbul (A Blok 6. Kat, Maden Şubesi)
E-mail: nisa.ozdemir@immib.org.tr / Tel: 0212 454 04 01
12.DİĞER HUSUSLAR
İMİB, gerekli görülen hallerde, katılımcılardan başvuru sırasında verilen belgelerin asıllarını isteme hakkına sahiptir.
İMİB, katılımcılara ait bilgi ve resimleri projeleriyle birlikte uygun bulduğu formatta duyurabilir ve yayınlayabilir.
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) bünyesindeki üye firmalar uygun buldukları projeleri satın alabilir. Bu nedenle İMİB üyesi firmaların ödül alan projeler üzerinde yarışma sonuçlarının açıklanmasından itibaren 1 yıl süreli bir ön alım hakkı olacaktır.
Yarışmacılar, İMİB’in, yarışmaya katılan tüm projeler üzerinde basma, çoğaltma, kopyalama, yayma, dağıtma, arşivleme, yazılı ve görsel basında, yazışma ve web sayfalarında, web sitelerinde, her türlü basılı materyalde, dijital ortamlarda ve İMİB tarafından uygun görülen tüm alanlarda gösterim, temsil, işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim, yurtiçi ve yurtdışında sergileme, umuma arz, işleme, tasarımlar üzerinde her türlü ekleme veya değişiklik yapma, tasarımların örnek modelini üretme veya ürettirme haklarına herhangi bir yer ve süre sınırlaması olmaksızın sahip olduğunu ve tasarımların şartname’de belirtilen şekilde kullanılmasını sonradan men etmeyeceğini gayri kabili rücu olarak kabul ve beyan ederler. İMİB bu hakları kullanırken dilerse yarışmacının adını belirtme hakkına sahiptir. İMİB tarafından bu hakların kullanılmasında yarışmacılar tarafından telif veya her ne nam altında olursa olsun herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Tasarımların örnek modelinin/prototipinin yapılması halinde çizim, üretim vb. aşamalarda yarışmacıdan uygulamada teknik destek istenmesi halinde, yarışmacı herhangi bir bedel talep etmeksizin bu desteği sağlayacaktır. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tasarım üzerinde değişiklik isteme/yapma hakkına sahiptir. Bunun için katılımcıya bir ödeme yapılmayacaktır.
Yarışmaya katılan ancak ödüle layık görülmeyen tasarımlar, katılımcıların talep etmeleri halinde, yarışma sonucunun duyurulduğu tarihten itibaren iki ay içerisinde teslim edilen adresten alınabilir. Bu süre zarfında geri alınmayan tasarımlardan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği sorumlu değildir.
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği yarışma sonucunun ilan edilmesinden önce herhangi bir aşamada yarışmayı iptal etme hakkına sahiptir. Bu durumda İMİB teslim edilen tasarımların tarafınca kullanılmayacağını taahhüt eder.
Yarışma şartnamesini imzalayan tüm katılımcılar, şartname koşullarını, yarışma şartlarını ve seçici kurul kararlarını kabul etmiş sayılacaklardır.
Yarışmacının kendisine ait olduğu beyan edilen tasarımını, kendi adına tescil için yasal mercilere başvuru yapmış olup olmaması veya tasarımının kendi adına tescillenmiş bulunması sorumluluğu kendisine aittir.
Ödüle layık görülen tasarımların daha önceden başvuru sahibi dışında başkaları adına TPE tarafından tescil edilmiş, tescil başvurusu yapılmış, korunmaya alınmış olmasına karşın bu durumun saklanması ve/veya tasarımın özgün olmadığının sonradan anlaşılması halinde ödül iptal edilecek ve yarışmacı almış olduğu ödülü iade edecektir. Bu durumdan kaynaklanabilecek her türlü sorunun hukuki yaptırımı ile süreçlerin maddi yaptırımı katılımcıya ait olacak, doğabilecek sorunlardan İMİB sorumlu olmayacaktır.
İMİB şartnamede değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

SERAMİK TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİTeslim Tarihi : 20 Ocak 2014

Seramik sanayii, yarattığı katma değer ve istihdam açısından ülkemiz ekonomisinin en önemli sanayiilerinden olup; ihracatta yerli kaynakları en fazla kullanan ve ithal ürünlere bağımlılığı en az olan sanayii kollarından biridir. 1950’li yıllarda üretime başlayan Türk Seramik Sektörü, kısa sürede dünyanın en büyük seramik üreticilerinden biri konumuna gelmiştir. Kalite ve yenilikçi tasarımları ile önemli başarılar elde eden Türk seramik sektörü modern üretim teknolojileri kullanılarak üretilen ürünler ile iç pazar talebini karşılamanın yanı sıra önemli ölçüde ihracat da gerçekleştirmektedir.
Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, düzenlediği “Seramik Tasarım Yarışması” ile çevreci ve sağlıklı çözümler sunan seramiğin, değişen yaşam mekanlarında kullanılabilecek, yaratıcı tasarımlarla geleceğe taşınmasını amaçlamaktadır.
Yarışma, geleceğin ve günümüzün tasarımcılarını, yeni malzemelerin getirdiği olanakları, değişen yaşam mekanları ve ihtiyaçları ile sektörün yapısını dikkate alarak, yeni yaşam mekanlarına uygulanabilen, çevreye duyarlı, sürdürülebilir, üretilebilir, uygulama kolaylığı sunan, yenilikçi tasarımlar sunmaya davet etmektedir.
YARIŞMANIN AMAÇLARI
“Seramik Tasarım Yarışması”, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin Türkiye’de seramik sektörünün ihracatını artırmak amacıyla açtığı bir tasarım yarışmasıdır. Bu kapsamda, yarışmanın amaçları arasında,
• Seramik ihracatında rekabet sağlayıcı çözümler üretmek ve yurtdışında Türk seramik sektörünün rekabet gücünü artırmak,
• Sektörün imkân ve sıkıntılarını avantaj haline dönüştürecek çözümler üretmek,
• Sektörün yurt dışında Türk seramik imajını yükseltmek ve sektörün gelişimine katkıda bulunmak,
• Nihai tüketici ve profesyonel kullanıcı isteklerine cevap vermek,
• Bitmiş ürün ihraç etmenin yanı sıra rekabette de öne geçerek dünya seramik sektöründe söz sahibi olacak tasarımlar yaratmak,
• Tasarımın sektör için önemini vurgulamak ve tasarım fikrini teşvik etmek,
• Endüstriyel tasarım ile seramik ürün grubuna kazandırılacak ilave katma değerlerin yaygınlaştırılması ve rekabette kazandıracağı avantajlar konusunda bir bilinç yaratmak,
• İhracat potansiyeline sahip ürün tasarımlarının ortaya çıkarılmasında aracı olmak,
• Türkiye’de üretici firmalar ile sektöre ilgi duyan genç dinamik tasarımcı adaylarını sektör bünyesinde üreticiler ile buluşturmak,
• Geleceğin seramik pazarında söz sahibi olabilecek ürünlerin geliştirilmesine öncü olmak,
• İnovatif, Ar-Ge projeleri ve teknolojik detaylarla güçlendirilmiş, rasyonel, özgün, estetik, işlevsel, kalite koşullarına uyumlu, üretilebilir, uygulanabilir, kullanıcı güvenliğini sağlayan, çevre dostu, insan ve çevre sağlığı koşullarına uyumlu, kullanım-taşıma-nakliye-depolama-sökme ve takma kolaylığı sağlayan, üretim ve kullanım esnasında malzeme ve enerjinin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayan seramik karo ve vitrifiye tasarımlarını sektöre kazandırmak, başta gelmektedir.

JÜRİNİN DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
• Taşıdığı İhracat Potansiyeli
• Tasarım (İnovatif Olması, Estetik Olması, Rasyonel Olması, İşlevselliği)
• Teknoloji (Ar-Ge Projesi Yaratılması ve Teknolojik Detaylarla Güçlendirilmesi )
• Pazar (Üretilebilirliği ve Uygulanabilirliği, Üretim ve Kullanım Esnasında Malzeme ve Enerjiyi Etkin Kullanması)
• Çevre (İnsan Sağlığına Dikkat Edilmesi, Çevreye Duyarlı Olması)
• Kullanım Senaryosu (Kullanım, Taşıma, Nakliye, Depolama ve Takma-Sökme Kolaylığı Sağlama, Kullanıcı Güvenliğini Sağlaması, Kalite Koşullarına Uyumlu Olması)
2
YARIŞMANIN KONUSU
“Seramik Tasarım Yarışması” Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından; iki farklı kategoride düzenlenmektedir. Bunlar:
1. Seramik Kaplama Malzemeleri: Seramik kaplama malzemesi, düşey veya eğik yüzeylere harç vb. yapıştırıcı malzeme ile tespit edilen bitirici bir malzemedir. Niteliği kullanılacağı yere göre değişir. Seramik malzeme ile kaplanacak duvar, döşeme vb. yüzeyler rijit yüzeyler olması gerekir. Elastik ve hareketli yüzeyler rijit kaplama malzemesinin kaplanması için uygun yüzeyler değildirler. Bu nedenle kaplanacak yüzeylerin beton, taş, tuğla, harç vb. gibi kargir malzeme niteliğinde olması gerekir. Çoğunlukla döşeme kaplama ve duvar kaplama olarak iki türde kullanılır.

Çağdaş çizginin gereklerine uygun, estetik, hijyenik, yüksek mukavemetli, yapı ile eş değer ömürlü, ihraç potansiyeline sahip, katma değer yaratan, sektöre ışık tutabilecek nitelikte ürünler olması gerekmektedir.
2. Seramik Sağlık Gereçleri: Seramikten yapılmış ve genellikle banyo ve tuvaletlerde kullanılan lavabo,lavabo ayağı, klozet, rezervuar, bide, pisuvar, helataşı, eviye, küvet, duş teknesi ürünleridir.

Çağdaş çizginin gereklerine uygun, estetik, hijyenik, insan sağlığına uygun, enerji tasarrufu sağlayan, ihraç edilebilir ve sektöre katma değer sağlayacak birim veya sistemler olması gerekmektedir.
Tasarımı yapılan ürünler için sunulacak projelerde malzeme olarak seramik malzemeler, gerekli görülen tüm aksesuarlar ve diğer teknolojik malzemeler kullanılabilecektir.
YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI
1. Yarışmada;  • “Seramik Kaplama Malzemeleri”
• “Seramik Sağlık Gereçleri” olmak üzere 2 ayrı kategori bulunmaktadır.
2. Yarışma Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C.)vatandaşlarına açıktır.
3. Yarışma, Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olan ve halihazırda yurtiçi veya yurtdışındaki üniversitelerin Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin lisans son sınıf ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açıktır. Profesyonel olarak sektörde veya sektör dışı çalışanlar yarışmaya katılamaz.
4. Yarışmacıların;
a- Jüri üyelerinden herhangi birinin ortağı, yardımcısı ya da birinci dereceden akrabası olmaması,
b- Jüri çalışmalarının hiçbir safhasına katılmamış bulunması,
c- Yarışmayı açan kuruluşta çalışıyor veya yarışmayı açan kuruluşta çalışan birinin birinci dereceden akrabası olmaması,
d- Yarışma şartnamesinde belirtilebilecek olası koşullara uyuyor olması şarttır.
Bu şartlara uymayanların projeleri yarışmaya katılmamış sayılır.
5. Yarışmaya katılan her proje için “özgünlük”, “daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olması” ve “hâlihazırda tasarımı yapılmış, üretilmiş ve satışa sunulmamış olması” şartı aranmaktadır. Bunların aksi bir durumun tespiti ve bu tespitin jüri üyelerinin çoğunluğu tarafından onaylanması halinde, söz konusu proje ve bu proje ile yarışmaya başvuran yarışmacı/yarışmacıların varsa diğer

başvuruları yarışma kapsamından çıkarılacaktır. Eğer proje ödül kazandı ise, kazanılan ödülle beraber bu proje ile yarışmaya başvuran yarışmacı/yarışmacıların varsa kazandıkları tüm ödüller OAİB Genel Sekreterliği tarafından geri istenir. Aksi durumlarda gerekli hukuki yollara başvurulacaktır.

6. Ödül kazanan bir projenin iptal edilmesi halinde, söz konusu projenin yerine en çok oyu alan sıradaki tasarıma aynı ödül ve hakları devredilecek ve yapılan değişiklik yarışma ilanının yapıldığı “www.ceramicsdesign.org” web sitesinde duyurulacaktır.

YARIŞMANIN AŞAMALARI
“Seramik Tasarım Yarışması” iki aşamadan oluşmaktadır.
√ Birinci Aşama: Tasarımların temel ilkelerinin oluşturulduğu bu aşamada, bir tek tasarım olmak koşulu ile A3 boyutunda, ölçekli ve beyaz zeminde bir tasarım önerisi istenilmektedir. Yarışmacıların tasarımlarını birinci aşamada 3 boyutlu ve renkli olarak göndermeleri mümkündür.
√ İkinci Aşama: Birinci Aşamada her kategoriden jüri üyelerince uygun görülen yeterli sayıda proje, ikinci aşamaya katılmak üzere seçilecek ve ikinci aşamada yarışmacılara yarışma takvimine uygun olarak yeterli süre verilerek, tasarımların gerek temel ilkeleri açısından gerekse teknik yönden bilgisayarda geliştirilmesi istenecektir. İkinci aşamaya kalanlara ilişkin detaylı duyuru “www.ceramicsdesign.org” web sitesinden yapılacaktır.
İkinci Aşamada ödül alacak tasarımlar jüri üyelerince tekrar değerlendirilecek ve ödül almaya hak kazanan tüm projeler belirlenecektir. Tüm ödül alan projeler ödül töreninde ilan edilecektir.
YARIŞMANIN KURALLARI VE YARIŞMACILARDAN İSTENİLENLER
“Seramik Tasarım Yarışması”na katılmak için gerekli olan çizim ve anlatım kuralları aşağıda sıralanmıştır:
√ Yarışma şartnamesi, yarışmaya katılım koşulları ve yarışma ile ilgili tüm dokümanlar “www.ceramicsdesign.org” web sitesinden temin edilecek ve yarışmaya başvuru web sitesi aracılığıyla yapılacaktır.
√ Tüm yarışmacılar web sitesinden temin edilecek “Yarışma Şartnamesi”ni okuduktan sonra, aşağıda listelenen başvuru belgelerinin web sitesi aracılığıyla doldurulması ve yüklenmesi suretiyle yarışmaya başvuru yapabilirler:
1) Kimlik Bilgi Formu (Başvuru Belgesi 1)
2) Taahhütname (Başvuru Belgesi 2)
3) Diploma veya Öğrenci Belgesi (Başvuru Belgesi 3)
4) Vesikalık Fotoğraf (Başvuru Belgesi 4)
5) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Başvuru Belgesi 5)
6) Tasarım
• Yarışmacılar tasarımlarını (300 dpi, 24 Bit renk derinliğine sahip ve JPEG formatında) beyaz zeminde ve ölçekli olarak 2 farklı şekilde gönderecektir:

1) e-posta ile (yarisma@ceramicsdesign.org) adresine gönderilmeli,

(en fazla 3 MB boyutunda) (tüm yarışmacıların e-postada dosya ismini
projenin rumuzu olarak belirlemesi gerekmektedir)
2) Daha küçük boyutta web sayfasına doğrudan eklenmeli,

(en fazla 500 KB boyutunda)
• Yatay olarak kullanılacak bu kâğıdın sağ üst köşesinde üç harf ve beş rakamdan oluşan bir RUMUZ yazılacaktır. Tasarım yapılan sayfanın alt kısmına ise kategori ve tasarım açıklaması (Ort. 100- 200 kelime) yazılacaktır.
4
√ Tüm “Başvuru Belgelerinin” eksiksiz doldurulması, onaylanması ve web sitesine yüklenmesini takiben her yarışmacıya bir başvuru numarası verilecek ve başvurunun Orta Anadolu İhracatçılar Birliği (OAİB) Genel Sekreterliği tarafından alındığı ve kabul edildiği teyit edilecektir. Bu numarayı almayan yarışmacılar başvuru yapmış sayılmayacaktır.
√ Birinci aşamada jüri üyeleri tarafından seçilen ve ikinci aşamaya geçmeye hak kazanan tasarımların geliştirilerek birinci aşamada olduğu gibi, web sitesi yoluyla OAİB Genel Sekreterliği’ne gönderilmesi gerekmektedir.
√ Web sitesinden başvuru sırasında eksik bilgi doldurulması veya işaretlenmesi gereken bir alanın işaretlenmemesi halinde; otomatik olarak bir sonraki aşamaya geçilemeyeceğinden, yarışma ile ilgili formların eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.
√ Yarışmacılar yarışmaya, her tasarım için ayrı başvuru yapmak şartıyla istedikleri kadar tasarımla katılabileceklerdir.
√ Yarışmacılardan web sitesi aracılığıyla başvuru sırasında, nüfus cüzdanlarının taranmış halini yükleyerek OAİB Genel Sekreterliği’ne göndermeleri, kimlik teyidi amacıyla istenilmektedir.
√ Yarışmacıların isimleri, iletişim bilgileri ve kimlikleri birinci aşamada sadece yarışma sekreteryası, ikinci aşamadan itibaren ise jüri üyeleri tarafından açık olarak bilinecektir.
√ Gönderilecek tasarımlarda rumuz, kategori ve tasarım açıklaması dışında, yarışmacının kimliğini belirtecek, herhangi bir ibare veya işaret bulunmamalıdır. Belirtilenler dışında herhangi bir işaret veya belirleyici herhangi bir iz görülmesi durumunda proje yarışma kapsamından çıkarılacaktır.
√ Yarışmaya katılan her tasarımcı, tasarımların sergilenmesine, bu şartname koşulları içinde izin verir.
YARIŞMA TAKVİMİ  Yarışma İlan Tarihi : 21 Ekim 2013
Birinci Aşama İçin Proje Teslim Tarihi : 20 Ocak 2014 (Gece 24:00’a kadar)
Seçici Kurul Toplantısı (1.Aşama) : 30 Ocak 2014
İkinci Aşama İçin Proje Teslim Tarihi : 16 Şubat 2014 (Gece 24:00’a kadar)
Seçici Kurul Toplantısı (2.Aşama) : 25 Şubat 2014
Ödül Töreni Tarihi : 26 Şubat 2014 (Unicera Fuarı 1. Gün)
Ödüllü Projelerin Sergilenme Tarihleri : 26 Şubat - 2 Mart 2014
*Unicera Fuarı 26 Şubat-02 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.
SEKRETERYA ADRESİ  Yarışma Sekreteryası Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Genel Sekreterliği
Adres Ceyhun Atuf Kansu Cad.No:120 Balgat/Çankaya ANKARA  Tel 0-312-446 70 39  Faks 0-312-446 96 05/447 01 80  E-Posta yarisma@ceramicsdesign.org  Web www.ceramicsdesign.org 5
JÜRİ ÜYELERİ  Seramik kaplama malzemeleri ve seramik sağlık gereçleri için iki ayrı jüri bulunmaktadır.
Seramik Kaplama Malzemeleri:  1- Ahmet T. YAMANER  2- Alev EBUZZİYA SIESBYE  3- Defne KOZ  4- Ece Ceylan BABA  5- E. Sertaç ERSAYIN  6- Sinem Bahar TUNÇELLİ  7- Tapani HYVONEN
Seramik Sağlık Gereçleri:  1- Arni AROMAA  2- Berna ERBİLEK  3- Can YALMAN  4- Erdem AKAN  5- Olaf BARSKI  6- Ömer Faruk YAKUPOĞLU  7- Tolga BERKAY

ORGANİZASYON KOMİTESİ  Komite Başkanı : Bahadır KAYAN  Komite Üyesi : Ercüment ARICI  Komite Üyesi : Tolun VURAL  Komite Üyesi : Özkan AYDIN
YARIŞMA ÖDÜL TÖRENİNİN YERİ
Ödül Töreni “26. Unicera Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı” ile eşzamanlı olarak 26 Şubat 2014 Çarşamba günü İstanbul’da yapılacaktır, mekan daha sonra belirlenecektir.
ÖDÜLLER  - NAKDİ ÖDÜLLER  “Seramik Tasarım Yarışması”nda başarılı olan tasarımlara verilecek toplam 100.000,00 TL’lik ödül bulunmaktadır.
Aşağıda belirtilen ödüller yarışmacıların eline geçecek net tutarı belirtmektedir. Başarılı yarışmacılar ödüllerini, ödül töreni sırasında çek olarak teslim alacak ve herhangi bir İşbankası Şubesi’nden 1 hafta sonra tahsil edebileceklerdir.
1) SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ TASARIM ÖDÜLLERİ
• ÇCSİB Büyük Ödülü : 20.000 TL
• İkincilik Ödülü : 15.000 TL
• Üçüncülük Ödülü : 10.000 TL
• SERKAP Ödülü : 5.000 TL
6
2) SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ TASARIM ÖDÜLLERİ
• ÇCSİB Büyük Ödülü : 20.000 TL
• İkincilik Ödülü : 15.000 TL
• Üçüncülük Ödülü : 10.000 TL
• SERSA Ödülü : 5.000 TL

FUAR ZİYARETİ
Yarışmada jüri üyeleri tarafından belirlenecek her bir kategoriden birer kişi olmak üzere toplam iki kişi, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından belirlenecek bir fuarı Birliğin belirleyeceği tarihler arasında ve bütçe çerçevesinde ziyaret etme hakkına sahip olacaktır.
YARIŞMA SONUÇLARININ İLAN ŞEKLİ
Birinci Aşamada dereceye giren yarışmacıların rumuzları 31 Ocak-16 Şubat 2014 tarihleri arasında “www.ceramicsdesign.org” web sitesinde açıklanacaktır.
İkinci Aşama sonucunda ödül kazananlar ise 26 Şubat 2014 tarihinde yapılacak olan ödül töreninde açıklanıp, ödül töreni sonrasında en geç beş iş günü içinde “www.ceramicsdesign.org” web sitesinde ilan edilecektir.
YARIŞMAYA KATILAN PROJELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÖDÜL ALACAK TASARIMLARIN BELİRLENME ŞEKLİ
Birinci aşamada her kategoriden jüri üyelerince uygun görülen yeterli sayıda proje, ikinci aşamaya katılmak üzere değerlendirme kriterlerine göre seçilecek ve yarışmacılara yarışma takvimine uygun olarak yeterli süre verilerek tasarımların gerek temel ilkeleri açısından gerekse teknik yönden geliştirilmesi istenecektir. İkinci aşamaya kalanlara ilişkin detaylı duyuru “www.ceramicsdesign.org” web sitesinden yapılacaktır.
İkinci aşamada ödül alacak tasarımlar jüri üyelerince tekrar değerlendirilecek ve ödül almaya hak kazanan tüm projeler belirlenecektir. Tüm ödül alan projeler ödül töreninde ilan edilecektir.
TASARIM HAKLARI VE DİĞER ŞARTLAR
• 27 Haziran 1995 tarihinde yürürlüğe giren 554 sayılı "Endüstriyel Tasarımların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname"ye göre, yarışmaya katılan bütün tasarımcıların, yarışmaya katıldıkları "yeni ve ayırt edici özelliğe sahip" tasarımlarının korunması için, Türk Patent Enstitüsü'ne başvurma ve tasarımlarına (masrafları kendilerince karşılanarak) "Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi" almaya hakları vardır.
• Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, yarışmaya katılan ve sergilenmeye değer bulunan tasarımları/projeleri farklı şehir ve ülkelerde sergileme/sergiletme hakkını saklı tuttuğu gibi, yarışmaya katılan tüm projeleri arşivlemek hakkına süresiz sahip olacaktır.
• Yarışmaya katılan bütün tasarımların, fikri mülkiyet hakları yarışmacılara aittir. Yarışmayı düzenleyen ve finanse eden İhracatçı Birliği (Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği) uygun buldukları projeleri satın alma girişiminde bulunabilirler. Bu nedenle, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği üyelerinin, ödül alan projeler üzerinde yarışma sonuçlarının açıklanmasından itibaren 6 ay süreli "Öncelik" ve "Ön Alım Hakkı" vardır. Söz konusu projelerin/tasarımların maddi haklarının devri/satışı söz konusu olduğunda anılan süre boyunca Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’ne öncelik tanınacağını katılımcılar kabul ve taahhüt etmişlerdir.
• Yarışmayı düzenleyen ve finanse eden İhracatçı Birliği (Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği), yarışmaya katılan tasarımlardan uygun gördüğü tasarımların sergilenmesi amacıyla, bir ya da birden çok sayıda örnek modelini üretebilir ve bu modelleri geçici ya da sürekli olarak sergileyebilir. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından katılımcıların isimleri, projeleriyle birlikte duyurulabilir ve yayınlayabilir.


DYO Resim Yarışması’nın 35′incisi başlıyor

son başvuru tarihi 10 Ağustos 2012
   Geçmişten günümüze Türk özel sektörünün sanata destek verdiği örnek projelerden biri olan ve bu yıl 35’ncisi düzenlenen DYO Resim Yarışması başladı. Nisan 2012 tarihi itibariyle başvuruların kabul edileceği yarışmanın son başvuru tarihi 10 Ağustos 2012 olarak belirlendi. 1967 yılında, sanatı ve sanatçıyı desteklemek üzere başlatılan yarışma, 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından iki yılda bir düzenleniyor. Seçici Kurulu’nda Prof. Atilla Atar, Burhan Doğançay, Yalçın Gökçebağ, Abdülkadir Günyaz, Prof. Ergin İnan, Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar ve Prof. Dr. Mustafa Pilevneli gibi çok değerli sanatçıların yer aldığı DYO Resim Yarışması, Türk Resim Sanatı’nda isim yapmış usta ressamlara da ev sahipliği yaptı ve resim sanatına sahip çıkarak, gelişimi destekleyici ve kültürel planda ülkemize katkı sağlayıcı bir görevi de bugüne kadar başarıyla yürüttü.
   Seçici Kurulu’nda görev alanların ve birinci derece yakınlarının dışında tüm sanatçıların katılımına açık olan 35. Dyo Resim Yarışması’na, yağlıboya, akrilik veya özgün baskıresim tekniğinde eserler kabul ediliyor ve yarışmaya her sanatçı en fazla üç eseriyle katılabiliyor. Konunun serbest olduğu DYO Resim Yarışması’nda; katılan eserin daha önce başka bir yarışmaya katılmamış, ödül almamış veya herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekiyor. Yarışmanın ön değerlendirmeleri ise; 15 Ağustos’ta İstanbul’da, 16 Ağustos’ta Ankara’da, 23 Ağustos’ta Adana, 07 Eylül’de İzmir’de yapılacak. 08 Eylül 2012 tarihinde ise; sergilenmeye değer bulunan eserler ve ödüller belirlenecek. Pentür dalında 4 esere eşit 12 bin TL, özgün baskıresim dalında 3 esere eşit 5 bin TL Başarı Ödülü ve Plaketi’nin verileceği DYO Resim Yarışması’nda sergilenmeye değer bulunan eserler; 2012 - 2013 yıllarında toplam 7 ilde sergilenecektir. Yarışmayla ilgili detaylı bilgilere Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan /vakif , vakif@yasar.com.tr , 232 / 4822200 ) ulaşmak mümkün.
    1967’den bu yana Dyo Resim Yarışması...
   İlk olarak İzmir’de başlayan ve sadece Ege Bölgesi sanatçılarına ulaşan DYO Resim Yarışması, 1973’den bu yana Türkiye çapında düzenlenmeye başladı ve 1999 yılına gelindiğinde uluslararası bir nitelik kazandı. 91 sanatçının 271 eserle katıldığı ilk yarışmanın ardından bu sayı geçtiğimiz yıl 1004 sanatçı ve 1609 esere ulaştı. Başlangıcından bugüne kadar 11 bin 942 sanatçı ve 20 bin 130 eserin katıldığı ve 2 bin 715 eserin de sergilendiği DYO Resim Yarışması, devlet sergilerinin yanı sıra özellikle genç sanatçı kuşağının büyük oranda katıldığı sanat etkinliği olma özelliğini de taşıyor.

  Adnan Çoker, Zahit Büyükişleyen, Mustafa Ayaz, Kadir Ata, Alaattin Aksoy ve Mehmet Güler gibi Türk Resim Sanatı’nda isim yapmış pek çok usta ressamın eserleriyle katıldığı DYO Resim Yarışması, gerek katılımcıları gerekse başvuran eserlerin niteliğiyle her geçen gün önemini artırdı. Yarışma bugün ulaştığı noktada resim sanatına değerli isimler katmanın yanı sıra resim sanatındaki ulusal ve uluslararası güncel gelişmelerin, yeni eğilimlerin ve araştırmaların da değerlendirildiği bir platform haline geldi.






Çanakkale Resim Yarışması

Son Katılım :18 Mart 2012
Konu:  Çanakkale Savaşı kahramanlarının şahsında gerçekleşen ve sürekli barış ve evrensel özgürlüğün temeli olarak tüm insanlığa miras bırakılan sadakat, saygı, vatan sevgisi, cesaret ve arkadaşlık değerleri.
   Gelibolu Memorial Ltd. Şirketi merkezi Sidney Avustralya’da bulunan Gallipoli Memorial Kulübüne bağlı olup Çanakkale’de tescil edilmiştir. 
    Şirketin ilkesi: “Çanakkale Savaşı kahramanlarının şahsında gerçekleşen ve sürekli barış ve evrensel özgürlüğün temeli olarak tüm insanlığa miras bırakılan sadakat, saygı, vatan sevgisi, cesaret ve arkadaşlık özel niteliklerinin korunması için herkese sorumluluk düşmektedir.”
    Gelibolu Memorial Şirketi bu inançla uyumlu olarak 1915 Çanakkale Savaşı anısına 2012 7.Çanakkale Resim Yarışmasını düzenlemektedir. 7. Çanakkale Resim Yarışmasının sonuçları 23 Nisan 2012 tarihinde açıklanacaktır. Yarışma 18 yaş ve üstü Türk vatandaşlarına ve Türkiye’de mukim Avustralya ve Yeni Zelandalılar’a açıktır.
Koşullar:
Yarışma Türk vatandaşlarına ve Türkiye Cumhuriyetinde mukim Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşlarına açıktır.
Tüm katılımcılar 18 yaşın üstünde olmalıdır. Yarışmaya katılan eserlerin daha önce başka bir yarışmaya katılmamış olması ve aşağıda belirtilen katılım standartlarına uygun olması gereklidir.
Yarışmaya katılacak eserlerin Yarışmaya gönderilmesinden önce önkayit yaptırılması gerekmektedir. Önkayit formları 01 Aralık 2011 tarihinden itibaren bu web sitesinde yayınlanacaktır.
Yarışmaya katılacak eser, kayıt formunda belirtilecek olan adrese tüm masrafları katılımcıya ait olmak üzere 01 Aralık 2011’den sonra ve 18 Mart 2012’dan önce gönderilmelidir.
Yarışmaya katılan eserlerin değerlendirilmesi Çanakkale Resim Yarışması Organizasyon Komitesi tarafından belirlenecek beş kişilik bir jüri tarafından yapılacaktır.
Jürinin kararları kesin olup kararlarla ilgili herhangi bir itiraz değerlendirmeye alınmayacaktır.
Birincilik Ödülünü kazanan eser Avustralya Gallipoli Memorial Kulübü Müze Fonuna ait olacak ve sergilenmek üzere Avustralya’ya gönderilebilecektir.
Finale kalan eserler Çanakkale, İstanbul ve Ankara’da sergilenebilecektir.
Yarışmayı düzenleyenler tarafından gönderilen eserler ile ilgili olarak her türlü özen ve dikkat gösterilecektir. Ancak kayıp veya zarar hallerinde düzenleyenler, Şirket veya Kulüp herhangi bir sorumluluk kabul etmeyecektir
Sergilenmek üzere seçilmeyen eserler, tüm masrafları eser sahibine ait olmak üzere, en kısa sürede tarafımızca seçilen herhangi bir kargo şirketi aracılığı ile geri gönderilecektir.
Sergilenmek üzere seçilen eserler Çanakkale, İstanbul ve Ankara’daki sergileme faaliyetlerinin tamamlanmasından sonra iade edilecektir.
Eserlerin tüm geri gönderme masrafları eser sahibine aittir.
Yarışmaya katılanlar tüm Yarışma koşullarını kabul etmiş sayılırlar.
Katılım Standartları:
Valilik, Büyükelçilik ve Rektörlük Ödüllerini kazananlar da dâhil olmak üzere tüm eserler aşağıdaki Yarışma konusuna uygun olarak üretilmiş olmalıdır: “ Çanakkale Savaşı kahramanlarının şahsında gerçekleşen ve sürekli barış ve evrensel özgürlüğün temeli olarak tüm insanlığa miras bırakılan sadakat, saygı, vatan sevgisi, cesaret ve arkadaşlık kavramları.”
Birincilik Ödülü Jüri tarafından ödül konusunu sanatsal olarak en başarılı biçimde işleyen esere verilecektir.
Valilik Ödülü Jüri tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün 1915 yılında Türk topraklarında hayatını kaybeden Anzak askerlerinin analarına hitaben söylediği sözleri sanatsal olarak en iyi işleyen esere verilecektir.
Büyükelçilik Ödülü Jüri tarafından Barış temasını en iyi işleyen esere verilecektir.
Rektörlük Ödülü sadece üniversite öğrencilerine açık olup, Jüri tarafından birincilik ödülüne uygulanan koşullar ile aynı biçimde konuyu en iyi işleyen esere verilecektir.
Tüm katılımcılar Yarışmaya yağlı boya veya akrilik ile üretilmiş sadece bir orijinal eser ile katılabilirler.
Yarışmaya katılan eserlerin boyutları 120cm x 120 cm den fazla ve 40 cm x 40 cm den küçük olmamalıdır.
Tüm eserler çerçevesiz ve asılmaya hazır olmalıdır.
Belirtilen koşullara uygun olmayan eserler değerlenmeye alınmayacaktır.
Ödüller:
Birincilik Ödülü: 12.000 TL
Eser Gallipoli Memorial Kulübü Müze Fonuna ait olacaktır.
Diğer Ödüller
Valilik Ödülü: 1200 TL
Büyükelçilik Ödülü: 1200 TL
Rektörlük Ödülü: 1200 YTL
Jüri: Tüm eserler beş üyeli bir jüri tarafından değerlendirilecektir.
Kaynak: www.gelibolumemorial.net/sanat-yarismasi


Siemens Sanat'ta "Sınırlar Yörüngeler 11-12" yarışması başlıyor

Türü : Alan gözetmeksizin tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık
Son başvur :09 Mart 2012
Türkiye'de güncel sanatın önemli adreslerinden biri olan Siemens Sanat tarafından güncel sanatı ve genç sanatçıları desteklemek amacıyla ilk kez 2007 yılında gerçekleştirilen "Sınırlar Yörüngeler" yarışmasının bu yıl altıncısı düzenleniyor. "Sınırlar Yörüngeler 11-12" yarışması için başvurular 16 Ocak 2012'de başlıyor.
Alan gözetmeksizin tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan yarışmaya hem bireysel hem de grup çalışmalarıyla katılabilmek mümkün. Başvuru sahipleri yarışmaya kendilerini temsil edecek çalışma ve önerilerle başvurabiliyorlar. Adayların Siemens Sanat'ın web sitesi üzerinden yarışma başvuru formlarını doldurduktan sonra, başvuru dosyalarını 09 Mart 2012 Cuma günü saat 17.00'ye kadar Siemens Sanat'a ulaştırmaları gerekiyor.
Genç yetenekleri ve güncel sanatı desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmada Sergi Değerlendirme Kurulu, Turan Aksoy, Canan Beykal, Mürteza Fidan, T. Melih Görgün, Dilek Winchester'dan oluşuyor.
"Sınırlar Yörüngeler" yarışması sonucunda, sergilenmek üzere seçilen sanatçıların çalışmaları Mayıs ayından itibaren Siemens Sanat'ta seyircisiyle buluşacak.
Ayrıntılı bilgi, yarışmanın şartnamesi ve katılım formu çok yakında www.siemenssanat.com internet sitesinde.
Siemens Sanat Meclisi Mebusan Cad. No:45 Fındıklı – İstanbul  Tel: (0212) 334 11 04




Fotoğraf Yarışması

KONU: Yarışma konusu serbesttir.
Son katılım 17 Şubat 2012 Cuma
Katılım Koşulları :Yarışma siyah-beyaz baskı (negatiften), dijital baskı(renkli/siyah beyaz) ve renkli baskı (dia veya negatiften) olarak üç dalda düzenlenmiştir.
   Yarışmacılar her dalda en fazla 3 fotoğraf ile yarışmaya katılabilirler. Fotoğraflar tek tek değerlendirmeye alınacaktır. Seri fotoğraf kabul edilmeyecektir.
   Baskılarda 20–30 cm. olma koşulu aranacaktır.( Eski ölçü 18–24 kabul edilecektir.) Baskılar çerçevesiz olacak ve herhangi bir malzemeye yapıştırılmayacaktır.
    Yarışma tüm hekimler ve tıp öğrencilerine açıktır. İstanbul Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri ve birinci derece akrabaları, seçici kurul üyeleri ve birinci derece akrabaları, jüri üyelerinin amiri konumunda bulunan hekimler yarışmaya katılamazlar.
   Daha önce ödül almış, sergilenmiş veya yayınlanmış fotoğrafların katılımı serbesttir.
   Katılımcı, yarışmaya birden fazla dalda katılmış olsa dahi tek bir katılım formu doldurur.
    Şartnameye uymayan, katılım formunu eksik dolduran katılımcıların yapıtları değerlendirmeye alınmayacaktır. Katılım koşullarına uymadığı sonradan anlaşılan katılımcılardan ödül geri alınacaktır.
   Baskıların arka yüzüne, sol alt köşede, kendinden yapışkanlı etiket üzerine, üç satır halinde, sıra ile yapıta verilen ad, 6 rakamdan oluşan rumuz ve birden fazla fotoğraf gönderildiyse sıra numarası ve kategorisi fotoğrafa zarar gelmeyecek şekilde yazılmalıdır (666666–1 renkli). Aynı bilgiler katılım formuna da işlenmelidir.
   Yapıtlar ve katılım formu, havalı zarf kullanılarak postada zarar görmeyecek şekilde paketlenmelidir. Yapıtlar ve katılım formu kapalı zarflar içinde teslim edilecektir. Yarışmacılar isterse yapıtları yine havalı zarf içerisinde elden İstanbul Tabip Odasına teslim edebilirler.
   Postadaki olası gecikme, kayıp ve hasarlardan İstanbul Tabip Odası sorumlu tutulamaz.
   Yarışmaya son katılım tarihi 17 Şubat 2012 Cuma’dır. Seçici kurul toplantısı 24 Şubat 2011 Cuma günü yapılacak ve sonuçlar en geç 01 Mart 2012  günü açıklanacaktır.
    Ödüller 14 Mart Tıp Bayramı 2012 tarihinde “14 Mart Tıp Haftası” Ödül Töreninde verilecektir. Ödül töreni ve serginin ardından istenildiğinde fotoğraflar geri verilecektir.
   Her dalda ilk üç dereceyi elde eden katılımcılara; birinciye 500, ikinciye 400, üçüncüye 300 TL değerinde fotoğraf malzemesi ödül olarak verilecektir. Dereceye girmiş olan öğrenciler isterlerse ödüllerini nakit olarak alabilirler. Yapıtları sergilenmeye değer görülen katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecek ve tüm katılımcılara yarışma katalogu gönderilecektir.
    Ödül ve sergileme alan fotoğrafların telif hakları fotoğrafçıda kalmakla birlikte, İstanbul Tabip Odası, İSTFOK (İstanbul Tıp Fakültesi Fotoğrafçılık Kolu) ve CEFOT (Cerrahpaşa Tıp Fak. Fotoğrafçılık Kulübü) bu fotoğrafları kendi yayınlarında, fotoğrafçının adını belirterek, kullanma hakkını elde eder.
   Sergilenmeye değer görülen eserler 14 Mart 2012 Tıp Haftası içerisinde sergilenecektir.
    Yarışmaya katılan her aday yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılır.
Katılım formu örneği ve ayrıntılı bilgi için www.istabip.org.tr adresine ulaşabilir.
   Bu yarışma İstanbul Tabip Odası, İSTFOK (İstanbul Tıp Fakültesi Fotoğrafçılık Kolu), CEFOT (Cerrahpaşa Tıp Fak. Fotoğrafçılık Kulübü) tarafından organize edilmiştir.

Doktorlar ve Sağlık Resim Yarışması

KONU :“DOKTORLAR VE SAĞLIK”
YARIŞMA TÜRÜ Resim
Son katılım 17 Şubat 2012 Cuma tarihidir.
AMAÇ : İlköğretim öğrencilerinin sağlık alanına ilgilerini çekmek, sağlıkla ilgili duygu ve düşüncelerini çeşitli yayın organları vasıtasıyla hekimlere ve topluma iletmek.
KATILIM
Yarışmaya katılım dört kategoride olacaktır.
I.        Kategori: İlköğretim anasınıfını kapsamaktadır.
II.     Kategori: İlköğretim 1, 2. sınıfları kapsamaktadır.
III.   Kategori: İlköğretim 3, 4. sınıfları kapsamaktadır.
IV.  Kategori: İlköğretim 5, 6. sınıfları kapsamaktadır.
V.     Kategori: İlköğretim 7, 8. sınıfları kapsamaktadır.

KURALLAR
Çalışma tekniği serbesttir
Resim boyutları en az 25x35 cm ve en fazla 35x50 cm olmalıdır
Her öğrenci en fazla bir adet resim ile katılabilir.
Paspartusuz resim değerlendirmeye alınmayacaktır.
Resmin arka kısmında öğrencinin adı ve soyadı, okul adı, sınıfı ve okul numarası yazılı olacaktır.
Resimler; katılımcı, katılımcı velisi veya okulu tarafından İstanbul Tabip Odası merkezine veya Kadıköy bürosuna teslim edilecektir.
Dereceye girenlere başarı belgeleri ve ödülleri 14 Mart Tıp Haftası Resim Sergisi açılış töreninde verilecektir. Törenle ilgili program kazanan katılımcıya bildirilecektir.
Ödül kazanan resimler 02 Mart 2012 tarihinden itibaren iki yıl süre ile telif hakları sahibinde kalmakla birlikte, İstanbul Tabip Odası etkinliklerinde ve yayınlarında sergilenebilir veya yayınlanabilir. Kullanılan resimlerde katılımcının ismi ve okulu yer alır.
Yarışmaya katılan katılımcılar ilgili koşulları kabul etmiş olarak değerlendirilir.
Yarışma İstanbul ili ilköğretim okulları ile sınırlıdır.
 
SEÇİCİ KURUL
İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi
İlköğretim okulu resim öğretmeni
Mimar Sinan Üniversitesi Resim Fakültesi öğretim üyesi
Sanatçı Hekim
İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi.
 
KATILIM ve DUYURU
Son katılım 17 Şubat 2012 Cuma tarihidir.
Resimler Seçici Kurul tarafından 23 Şubat 2012 Perşembe tarihinde değerlendirilecektir.

Yarışma sonuçları 02 Mart 2012 tarihinde kazananlara ve okullarına yazı ile bildirilecek ve İTO yayın organı Hekim Forumu dergisinde ve www.istabip.org.tr sayfasında yayınlanacaktır.
 

ÖDÜLLER:
Her kategori için birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri bulunmaktadır. Bu ödüller, İstanbul Tabip Odası başarı belgesi, İstanbul Tabip Odası yayınları ve kazanılan derece ile orantılı katılımcının kendi seçimi ile oluşturabileceği kitap setidir.
Ayrıca her kategori için mansiyon alan katılımcılara İstanbul Tabip Odası başarı belgesi, İstanbul Tabip Odası yayınları verilecektir.
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
İTO Merkez: Türkocağı Cad. No:17 Kat:2 Cağaloğlu/İST.
                       Tel: 0212.5140292 – 3 hat
İTO Kadıköy Büro
Rıhtım cad.Misaki Milli Sk. İdil Han No:4 Kat:3 34714 Kadıköy/İstanbul
Tel: (216) 349 73 04 GSM: (532) 711 76 51
                                 



 
Ümraniye’de Yarışma Heyecanı‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı; ‘Hayalinizdeki Türkiye

Son katılım: 9 Mart 2012
Konu: ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı; ‘Hayalinizdeki Türkiye’
Türü :Resim  yarışması
Her yıl düzenlediği yarışmalarla edebiyat ve sanat dünyasına yeni yetenekler kazandıran Ümraniye Belediyesi, bu yıl 8. kez düzenlediği Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir yarışmaları için start verdi. Yarışmalarda dereceye girenleri binlerce TL ödül bekliyor.
Ümraniye Belediyesi, her yıl düzenlediği şiir, hikâye ve resim yarışmalarının startını verdi. Bu yıl 8. kez yapılacak yarışmalarda dereceye girenlere her yıl olduğu gibi binlerce TL para ödülü ile çeşitli hediyelere verilecek. Alanında marka haline gelen üç yarışmanın da jüri üyeleri tanınmış sanatçı ve akademisyenlerden oluşuyor. Yarışmalarla ilgili bilgiler ise şöyle;
EN GÜZEL RESİME 10 BİN TL ÖDÜL!
Bu yıl 8. si düzenlenecek olan ‘Geleneksel Resim birinciliği elde eden esere 10 bin, ikinciye 8 bin, üçüncüye 6 bin ve her biri 2 bin TL olarak belirlenen 10 adet mansiyon olmak üzere toplam 44 bin TL para ödülü verilecek. Teması ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı; ‘Hayalinizdeki Türkiye’ olarak belirlenen yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödülleri, düzenlenecek bir törenle verilecek. Öte yandan ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediye Başkanlığı tarafından çeşitli yerlerde sergilenecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 9 Mart 2012 Cuma.
sfvdbfc